Zdravím 😊
Dceři budou v prosinci 2 roky a chceme zkusit začít s nočníkem. Problém je, že je dcera velmi akční a na normálním nočníku nevydrží sedět ani sekundu. Napadl mne koupit hrací s melodií nebo nějaký s volantem co ji zaujme. Mate někdo zkušenosti a rady jak to zvládnout ? A jaký nocnik pro tak akční dite které sekundu neposedi? Děkuji !
Není to o nočníku, spíš o připravenosti dítěte. Když dítě nechce, tak ani sebezábavnější nočník nemá efekt. 🤷 Syn k tomu dospěl sám ve 2 a třičtvrtě, už jsem myslela, že to nepřijde, je taky hyperaktivní střela.
@barunkiss Na hrací bych se vykašlala. Hned jak syn od kamarádky v 19 měsících zjistil že hraje, když se do něj lije voda, tak na něj nesedl nikdy.
No to přeju hodne stesti, za moji akční dcerou padaly bobky, protoze nemela cas kadit v klidu, kadila za behu, sedet na nočníku? Hahaha 😀
@barunkiss přidávám se k ostatním, že nocnikem to asi nebude a až bude připravena, půjde klidně na normální nebo třeba na wc s redukcí 😉 Kluci, než byli připraveni, tak na nočník absolutně nechtěli a pak se to ze dne na den změnilo. Oba si 19 měsících najednou sami řekli, že nechtějí plinku a začali najednou v pohodě chodit čůrat téměř bez nehod 😉 kakání tedy trvalo déle 🙈 mladšímu je 22 měsíců, čůrání v pohodě, na noc mu radši dávám plenku, která je ráno většinou suchá, ale kakání je pořád problém 🙄
Az se bude chtit vycurat, tak vydrzi i na normalnim nocniku🙂
Na nočníku nemá dítě sedět na nočník si má jít dítě vykonat potřebu v šedé a zase vstanout...
Nikdy jsem nepochopila sezení na nočníku u knížky...pohádky....apod...
Jen proto abych mohla říct kamoskam že čůrá a kádi do nočníku ?
Jasně že asi když bude dítě 20min sedět na nočníku že se možná vyčura...
@veronicka89 když dite posadis na nočník, a hned zvedneš, tak povětšinou nepochopí co se děje. Na některé děti, musíš prostě pomalu. Takže dát sednout, nechat vykonat potřebu i kdyby to trvalo déle a pak treba pochválit.
Dítě není dospělý, co si sedne na záchod a zvedne se, protože ví co má dělat 🤷🏻♀️.
A hlavně, nevěřím, že nějaká mamina, to dělá proto aby se mohla chválit kamarádkám.
@tasimia a to by ses teda divila, kolik holek to z tohohle duvodu dela. I ze mohly vzit plenku v roce a pul. Co na tom, ze denne 5x prevlekaji a dite na nocniku prosedi 2 hodiny.
A k tomu pochopeni, mozna je lepsi demonstrace ukonu od dospeleho nez drzeni ditete na nocniku, nez omylem vykona co ma
@elesse jenže ono to nemusí být omylem, každé dite je jiné a na každé platí něco jiného.
Naše malá si sama sedne na nocnik, sedí na něm tak 10min dobrovolně, vykona potřebu a svým způsobem to chápe
Nesedí na nočníku, jako na židli. A mám jí teď na ten nočník zakazovat, protože tu potřebu vykonala omylem? Vždyť každá máma, si to dělá po svém a pokud jí vyhovuje, pětkrát denně převlékat, tož je to její volba.
U nas pomohl nocnik jako imitace velkeho zachodu. Syn byl moc divokej a nez si nekde jen tak sednout a neco udelat, tak to pustil do kalhot a fungoval dal. Kdezto tady se vycural, zavrel viko, splachl a jak velkej pan odchazel ze zachodu. Musel to vsem, co k nam prisli ukazat, a pripadal si hrozne dulezite 😃
Souhlasim s @veronicka89 . Tedy u takto velkeho ditete. Smysl vysazovat ma u ditete ktere se teprve naucilo sedet, tak ho tam posadit treba po probuzeni a chvilku ho zabavit aby se zadarilo a ono pochopilo co se po nem chce. Pro informaci
@elesse , potom je opravdu mozne kdyz se takto zacne byt v roce a pul bez plen. Osobni zkusenost s dcerou. A ne, neprevlikala jsem petkrat denne ani neprosedela na nocniku pul dne. Normalne fungovala.
Dvoulete dite uz na nocniku nema co vysedavat, tomu kdyz se to vysvetli tak by to melo normalne pochopit. To ze to v dnesni dobe chápat nechteji je pamperskama, protoze proc curat do nocniku kdyz prece "12 hodin v suchu", ze jo.
Jinak nocnik musi byt diteti hlavne pohodlny (ne moc vysoky, ne moc uzky apod.) a nesmi ho pod nim studit nozicky. Jinak je to uplne jedno.
Vykasli se na vymysleni specialniho nocniku a dej diteti cas. Dite ma na nocniku vykonavat potrebu a ne si hrat. Az bude pripravene, zacne samo. Dva roky jsou dost brzo. Syn mi zacal ve 2r 8m, dcera 2r 3m.
@barunkiss my máme nočník velrybu, dceři je teď 1,5 roku a sama chtěla na nočník. Není to o nějakém speciálním nočníku, ale o připravenosti dítěte. U nás i hodně pomohlo, že chodila za mnou na WC a tak jsem se ptala co dělá mamka tak se naučila říkat ee a tak teď chodí na nočník sama a krásně si řekne.
@barunkiss nechci být nějak nedůtklivá, ale proč by tam měla nějak déle sedět? To bylo spíš za našich rodičů, že se nechávali děti vysedávat na nočníku, ale za mě dnešní generaci jde spíše o vědomé chození na nočník, než se po hodině sezení náhodou vyčůrat. Dcerka je od 2 let a 2 měsíců bez plenky a říká si, že chce na záchod a přišla na to, až na to byla připravená 😉tak by to, podle mě, mělo být🙂 takže nočník stačí obyč hezký, za nás ten s písničkou neměl úspěch, dcerka se lekla, jak to začalo hrát a stoupla si, i když ještě čůrala😂 využila ho jen měsíc, pak chtěla na záchod - sama od sebe.
Děkuji za reakce 🙂 samozřejmě nijak jsem dceru na nocniku zatím nedrzela, ani nic podobného. Cely kontext spíše směřoval tomu, aby si na nocnik vůbec sedla. Zatím když ho vidí si jej dá na hlavu a chodí s ním u kamarádky po bytě. Nechci aby na něm seděla 20 minut ani nic podobného. Chci aby pochopila k čemu nocnik je a aby jsem byla schopna ji nějak ukázat co se tam dělá a k tomu potrebuju aby tak vydržela alespoň par minut/sekund 😁
@barunkiss Co jí to ukázat s nějakou panenkou nebo plyšákem? Když nechtěla dcera na nočník, tak jsem k jejímu postavila ještě malý nočník co má pro panenku. Mluvila jsem k panence, že si musí sundat kalhotky a vyčůrat se, abychom to mohly spláchnout do záchodu. Jak sedla panenka, sedla i dcerka. Vždycky má radost, že to stihla dřív než panenka. 😃
@barunkiss můžete zkusit nějakou knížku nebo formou hry. My máme knížku "Víš co má v plínce myš" a syn si hrál už tak půl roku, že dává na nočník plyšáky atd., než začal chtít zkoušet on sám. Měli jsme doma nočník na viditelném místě a ano, občas s ním dělal i blbiny typu že to je klobouk. Tak jsme si vždycky řekli k čemu to je doopravdy.
@elesse To bylo receno spis mimochodem k tomu jak se tu psalo ze je na nocnik ve dvou letech jeste brzo a ze k tomu deti museji dozrat, nechci tady zacinat tuhle debatu vzhledem k tomu ze je to uplne mimo to na co se zakladatelka diskuse ptala. Ale nesouhlasim. Samozrejme existuji vyjimky na obou stranach, jak deti s pamperskami co jsou bez plen v necelych dvou letech, tak deti s latkovkami jako vas syn.
@barunkiss Za nás tento. Malého zaujal, uprostřed je koule, co se otáčí. Chtěl na něm sedět i jen tak. Dá se sundat šnečí hlava a zůstane jen část normálního nočníčku. Teď už většinou používá jen na kakání a bez šnečí hlavy, jen občas si na ni vzpomene a chce ji tam dát. Na malou už chodí ve stoje na normální záchod.
Mě přijde, že dneska se chce všechno,, hned,, po těch dětech. Rok a půl a ještě nechodí na nočník? No to už moji kluci v těch letech byli bez plinek. Ve dvou letech ještě nemluví? No to moje malá už mluvila pěkně.... Řešíme něco podobného, syn bude mít 19 měsíců a nočník ignoruje. Občas si tam sám sedne, ale v oblečení, ale jakmile ho posadím já bez plínky, tak vstává a nechce tam prostě být. Dvě kamarádky co mají plus mínus stejně staré dítka mají to samé. Asi to dítě prostě potřebuje čas. A co se týká kamarádek, Joo některé mají prostě potřebu,, machrovat,, že jejich stejně staré dítě umí to a tamto... Až bude čas, tak začne čůrat na nočník či záchod
@barunkiss no u nás to chtělo čas, po 2r to byl ideál a stačil obyčejný, mít v místnosti nějakou dobu, když si sedla, tak ji tam zabavit, vkladacka, lego, jakkoliv a často posazovat. Hrací byl k ničemu, většinou si na něj ani nesedla a chtěla ho spíš zkoumat, ale kdoví, každé dítě je jiné