Dobrý den,
Má dcera (2 roky a 4 měsíce) jsme bez plenek už delší dobu +- rok , nyní ale máme doma situace, kdy si najednou neřekne vůbec a prostě to pustí.( Nemám ji to za zlé, vždy uklidím a řeknu že to nevadí , že se to naučí ale mohla by mi alespoň říct.
Následně se to "přejde" a vše je ok .
Spíš mě to zaráží poslední dobou se všeho nějak hodně boji 🤷 a kolikrát nočník musím mít úplně u sebe aby na něj vůbec šla. ( Ten nočník většinou sama ke mě dá ( k noze) nebo ní řekne že chce abych šla s ní , a jdu hned .
Na noc plenku pořád má , měla etapu kdy neměla , ale vrátila jsem se zpět , protože mi přišlo že je toho na ni moc najednou , teď si chvilkama říkám jestli v tom nemá " bordel 🤷
Je to normální, zažil jste někdo ?
Děkuji
Plenku bych jí přes den nedávala, má v tom pak zmatek a klidně to do ní pustí. Bez plenky a připomínat, aby při hraní nezapomněla, že musí včas na nočník. Na sundání plenky přes den rozhodně není brzy.
@1pomnenka nedávám plenku přes den , má ji zpět jen na noc .
Ráno si ji sama sundá že jde na WC a večer si o ní sama řekne než jdem spát .přes den je normálně bez s tím že pořád převlékám a snažím se vždy třeba po jídle i před ji přesvědčit aby šla . Někdy se povede ,někdy ne .
Pokud se dítě odplenkuje hodně brzo, což je váš případ, tak je velmi časté, že nastávají podobné situace, regrese. Dítě se opět začne pocuravat, někdy samo chce plenku zpět, někdy má najednou z nočníku amok. Takže ano, je to normální. 🙂 Vydrž, ono to zase časem přejde. Bohužel nikdo ti neřekne jak dlouho🙂