Minulý týden jsem dceru (2 roky a 3 měsíce) začala vysazovat na nočník. Už chápe, že se má do něj vycurat a vycura se dost. Ale ještě nedokáže určitě, že potřebuje a pocura se. Chtěla bych v lednu nebo v únoru zkusit školku, myslíte, že to do té doby zvládne? Budu vděčná za všechny rady a triky 🙏🙏 a jakým způsobem to dělat, pokud jdeme ven, tam stále nasazuji plinku.
Moc děkuji ❤️
@lennus děkuji za rady ❤️. Po spaní to taky tak dělame zhruba od roku. Já ji právě motivuji, že až bude curat do nocniku, že půjde do školky, moc se tam tesi. Školka bude zatím soukromá, asi plinku ještě mít může, ale raději bych byla, kdyby byla bez.
@hellblau13 Určitě je na dobré cestě, mě to překvapilo u malé, že to bylo pak najednou, je dubnová, syn byl bez měsíc po druhém roce, tak jsem si říkala, že až se oteplí, nechám ji už bez plenky. Používala jsem tedy látkové, tak nevím, jakou to hrálo roli. Držím palce!
@lennus tak to jste to zvládli a zvládly báječně 👍. Děkuji za podporu.
@hellblau13 Začala jsem tím, že jsem dávala po vyspání se, což se rychle zautomatizovalo, postupně častěji, v zimě je to samozřejmě náročnější, častěji se ptát a zkoušet. Říkala jsem dceři, že až bude bez plen, koupíme kalhotky jak pro velkou slečnu, to ji zřejmě motivovalo. Byla bez plen měsíc před 2. rokem. Já teda oba začala dávat na nočník už po 1. roce. Ale věřím, že to u vás půjde rychle. Školku myslíte státní? Dcera chodí do soukromé od 2 let a tam plenka nevadí, ale samozřejmě je to lepší. Ona občas ještě nehodu má, že se zamyslí, neřekne si a už je pozdě.