Noční běsy u 3leťáka. Poradíte, prosím?

14. črc 2023

Zdravím maminky potřebuju poradit 😶 naše malá 3roky, vždycky špatně spala ale pak se to začalo trochu uklidňovat. Spala sama ale tak poslední 3mesice spí u nás kvůli častému pláči a buzení v noci. Jenže posledních pár večerů (stále spí u nás) začíná opět peklo. V noci celkem hezky usne a pak cca kolem půlnoci začne brečet, hystericky sebou škube, nesmím na ní sáhnout, přikrýt, mluvit.. manžel to samé. Jenže hrozně u toho řve takže se prostě snažíme jí uklidnit ale je to teda na 20min minimálně. Během toho na mě či manžela (podle toho kdo uklidňuje) řve nech mě bejt, jdi pryč, mami jdi pryč... Pak se tedy uklidní a spí... Jenže kolem 2-3h znova 🫥🫥. Chápu že to budou nějaký noční děsy atd ale jak na to. Denní program, zlobení a hysteraky přes den jsou furt stejný 🤣 jsem z toho už hotová.

laxesis
14. črc 2023

A co bys chtěla poradit?😊 je to nějaká fáze neuro vývoje, krom toho, že tam budete pro ni a nebudete se ji snažit do plna probudit s tím moc nenaděláš. Nejsou to klasické noční mury, odehrávají se tuším i v jiné fázi spánku. Chce to trpělivost, my dávali rybí tuk, ten působí dobře na dozrávání nervové soustavy, ale jinak... obrnit se🙏

kakba
14. črc 2023

Jak to prijde tak to odejde. Nic na to nepomuze.

emillyhk
14. črc 2023

Doporučila bych rybí olej (my dáváme Equazen) a B-komplex v kapkách. Společně působí na nervovou soustavu. Výsledek samozřejmě nečekej hned, ale při pravidelném užívání by se to mohlo zlepšit. A tím, že se dcerka i vy líp vyspíte, bude snazší zvládnout i ty denní hysteráky 😉👍

20190418
14. črc 2023

Potvrzuji, že se s tím nedá nic dělat. Jen vydržet. Syn byl jak posedlý ďáblem a ráno probuzení s úsměvem na tváři, jak se skvěle vyspal. Od cca 2,5 do 4 let to trvalo.

laxesis
14. črc 2023

Ještě mě napadá, že vzhledem k souvislosti s nervovou soustavou třeba dávejte pozor, ať neni přes den přestimulovaná mnoha vjemy - hlavně asi televize, až moc nových zážitků atp.

lv
14. črc 2023

Pomahalo u dcery Sedalia homeo sirup pred spanim, kdyz je v tom "zachvatu" pomuze dat treba vycurat, zastavi se to. Dcera mela od 2 let, az do 9let.

lv
14. črc 2023

Jo, ta stimulace je pravda, po vyletech, zazitcich, vsechny dovolenkove dny, hodne sportu, to byla 100% jistota, že to v noci přijde