Holky, stýkáte se dostatečně často s dětmi vašich příbuzných (např. děti švagrové), i když vás štvou a je to pro vás hodně nepříjemné? Já tento kontakt dost omezuju, protože mě to prostě nebaví a např. společný víkend je pro mě za trest. Taky nechci, aby moje dítě pochytilo od svých nesnesitelných sestřenic to jejich šílené chování. Švagrová s mužem se dětem moc nevěnuje, pořád hlídají prarodiče a je to znát. Děti běžně půl dne před televizí, neustále hádání, vztekání, asi si umíte představit. Dělám správně, když nechci svůj cenný volný čas trávit v takové společnosti nebo bych se měla v rámci rodinných vztahů a budování sociální inteligence svých dětí více snažit?
@kukokuko mit vztah s pribuznymi neni povinnost. Nicmene pokud nejsou pribuzni patologicti (alkohol, drogy, nasili...), tak bych kontakt neutinala jen kvuli tomu, ze sve deti (ne)vychovavaji jinak. Pokud se maji se sestrenkami tvoje deti rady, tak to kousni a jen vysvetluj, ze i kdyz to ci ono oni delaji tak, vy to budete i nadale delat tak, jak jste zvykli.
Ty holcinky z toho mohou klidne vyrust a za par let z nich muzou byt pohodarky.Byla by skoda o kontakt tve deti pripravit.
Měla by ses víc snažit! My díky rodičům nemáme se sestřenicemi a bratranci žádný vztah a je nám to líto (mě a sestře). Sestry děti jsou taky věcné u telky, taky se věcné hádají a vztekaji a přesto je miluju. Nedokážu si představit co by museli vyvádět, abych napsala, že jsou nesnesitelný.
@sudylichozrout Ne, jinak jsou opravdu celkem fajn, ale prostě na můj vkus výchovu moc neřeší a měli by přitvrdit...Znám dost vychovaných dětí, se kterými je radost být a těším se na ně. Tady to tak bohužel není..
@merylinn80
No možná jsem to podala trochu drsněji a možná nejsem dost tolerantní..To máš pravdu..Je fakt, že jsem o nich nikdy neřekla, že je miluju, to fakt ne:D
@kukokuko je fakt, že jsou to děti moji sestry. Děti od svagrove mám taky jenom ráda 😀
@kukokuko tak to bys měla vidět moje děti. Temperamentní pošuci, a oba období vzdoru... Kdybych se je snažila vychovávat ještě přísněji, zavolají sousedí sociálku.
Přeci jen nějaký užitek z toho setkání máš. Přesvědčis se, že existují horší děti než tvoje, a začneš si vlastního dítěte více vážit 😂
@merylinn80
Rozumím:D
Ja deti od svagrove taky nemusim, ublizuji, jsou zli na tu nasi, ona to ignoruje, ja kdyz zasahnu, tak dela, jak kdybych je vrazdila. Pritom at si deti vsechno vyresi mezi sebou, to mi nedela problem, ale v urcity mire. Hnusni jsou i na me, takze kdyz reknu, co si to dovoluje, ze vubec nevi, co mluvi, zapluje se nekam schovat. Vidat je nechci. Od vanoc se mi to povedlo. Sice bydli kousek, ale radsi budu vidat jiny rodiny s detmi, se kteryma mi bude lip.
Strašně nesnáším spojení "nevychovany dítě ". Dítě si teprve osvojuje sociální schopnosti a dovednosti a z velký části to záleží na druhu interakce s dospělým jak se budou chovat. A i podle určitých meritek "otravny a nesnesitelný dítě " může bejt vlastně totální pohodar, kdyz se s ním dospělý baví správně a tak jak to dítě potřebuje (tedy ne z pozice síly a vynucený autority). Vím to , mám osobní zkušenost. Takže strašně moc záleží na tom jak s nima dospělý komunikujou. Jestli na ne napriklad ječí nebo nadávaj za to že uz zase se chovají "hrozne" ,a vytváří tak frustraci a negativní zpětnou vazbu, tak to pochopitelně nebude mít pozitivní výsledky. Takže- to jaký je vztah dospělyho s dítětem záleží (tak cca do těch 10 let) z větší části na tom dospělým. Jo a "kdo si hraje nezlobí " napadlo tě někdy se s nima nějak hezky pobavit ? Třeba by tě překvapilo jak jsou vlastně v pohodě.
@kukokuko já mám jenom jednoho bratrance. Protože se otec rozhádal se strýcem, neviděla jsem ho patnáct let, naposledy v jeho pěti.
Můj čtyřletý syn mi sám řekne, že k těmhle naším kamarádům nechce na návštěvu, protože nemá rád jejich Karlíka, protože ho bije a kouše...
Chápu že tě to otravuje, ale nech to na těch dětech
@odula
Jasně, určitě máš na to zajímavý pohled, který má dost do sebe..A jak píšeš, určitě je to dost i o tom, jak se dospělý dítěti věnuje, baví se s ním...O to se já snažím u našeho dítěte, je mu 20 měsíců. Holkám jsou 4 a 7 let a prostě mi přijde, že rodiče se jim tolik nevěnujou a pak je to znát. Holky dřepí před TV, protože je to pro rodiče pohodlnější, nikdy jsem je snad neviděla, že by dětem něco četli, hráli si s nimi a vysvětlovali jim..Takže ano, je to dost na rodičích, o tom žádná..
A jak ty se moc aktivně staráš o prarodiče! Asi nijak, protože jsi to nijak nezmínila..
Ale kritizovat, to ti jde!!
@drakenn Pokud je ona svagrova, jde nejspis o vztah zakladatelcina bratra a jeho zeny (v tom pripade mi nejde na rozum, proc o tom muzi hovori jako o "muzi" a ne o brachovi). Nicmene muze jit o starani se o rodice svagrove, se kterymi ona nema v podstate nic spolecneho. Nemusi jit zakonite o jeji a brachovy rodice.
@odula tak jaene, presne z toho mam ted depresi, jakoze jsemnejhorsi rodic na svete. Syn je extremne temperamentni a nekdy je to s drubym mimnem opravdu narocny a ja taky kricim.... Jako nevim.... Vychovane nebo nevychovane deti... To je asi fuk, minimalne by mela byt videt snaha od rodicu stanovit nejake hranice.... Mame taky takovou sestrenici...... Ve 3 let je to mirny teror pro osgatni.... Je sice fajn ze je free a cool, ale vsechny ostatni to sere a je to chyba rodicu! Muj manzel se o vanocich neudrzel a neco ji rekl.... Jeho bratra (otce holcicky) se to velmi dotklo a rval na manzela, ze jeho deti nebude vychovavat nikdo jen on.... Tak skoncily rodinne vztahy.... Vzdy jsem byla zastancem aby udrzovali vztah, mam 2 syny a desi me predtsava jim prave vysvetlovat proc str3jne neprijede a gak.... Ale pro me. Je lepsi vzorec chovani mezi bratry zadny, nez uhadany..... Jinak to ze nekdo sedi u telky by me prislo jeste fajn, to ze se cela rozvet ena rodina prizpusobuje 3letymu smradeti.... To jako neeeee.
Když jsme na návštěvě u prababičky, která má letos 90, slabé nervy, srdce po operaci, vysoký tlak, a cukrovku, nechávám dětem více volnosti, protože před ní nechci křičet. Takže kdokoliv další si může myslet, že je nevychovavam...
@sudylichozrout taky to může být sestra jejího muže
@elwe No jo, vidíš 🙂 Dík!
Kdo nezažil starosti o prarodiče, nepochopí..je to fakt zahul, zvlášť když jde o 2 osoby, ne o jednu..
Mám neteř, která strašně zlobí. Jsou jí 3, a opravdu být s ní někde pár hodin je pro mě očistec. Dělá naschvály, synovi pořád něco bere, v jednom kuse se vzteká... U ní to teda není výchovou, i když je pravda, že ji má volnější, ale povahou. Spíš se ale snažím jí pomoct a podat pomocnou ruku, jestli mi rozumíš. Když se mi něco nelíbí, zakročím a vysvětlím, že takhle ne, klidně zvýším hlas, ale když se jí věnuju, je fajn. Je to rodina, nevidim důvod proč tak malé dítě odstřihnout, když za to nemůže... Zapoj svoje děti a věnujte se jim, pokud to jde, sice nemáš povinnost stýkat se s rodinou když je ti to nepříjemné, ale nikdy nevíš, kdy budeš za ně ráda.
@bekyc trilete dite ma na vztekani narok. Prochazi obdobim vzdoru 🙂 Kamosky dcerka se zacala rovnat az tak kolem ctvrteho roka, nasi jsou dva a tri ctvrte a taky je to peklo. Ale kdyby si tim neprosly, bylo by to divne 🙂
@eviicka já to chápu zrovna tak.....
@kukokuko Napíšu to drsně, ale mě zase totálně umí vytočit matky, které hodnotí měkkou výchovu druhých a pochvalujou si, jak mají svoje děti "vycapovaný". Jako by to byla jejich dobrá vizitka nebo co. Jednak každý dítě je jiný a má jiný temperament. V tomto ohledu jsem byla vždy divočejší extravert už jako dítě a upřímně si myslím, že se mi to v životě hodilo víc než zakřiknutá introverze. Jednak jsou to prostě děti a tak by se měly chovat jako děti, a ne po nich chtít, aby to byli malí dospělí. Je mi líto dětí, kterým rodiče nepovolí prakticky nic a pořád je jen peskují nebo jim tvrdě nutí společenské vychování. Možná je to pro dospělé okolí lepší, ale pro děti teda určitě ne. Vyrosteme z toho každý, ne? 🙂
@sudylichozrout To není jen období vzdoru, chová se tak už od doby, co se začala projevovat. To je asi na dýl... Prostě vše naopak, podle mě má něco v sobě, co nedokáže vyjádřit jinak než zlobou. Je mi jí líto, protože už teď si s ní nikdo nechce hrát a tak je to čím dál horší. V cizím prostředí je to "ta holčička, co všechny bije". Rodiče má ale skvělý, tak nevím, snad se to spraví samo.
@simona_33 Těžko říct, nikdy se na mě nenaštvali. 🙂 ALe my máme hodně dobré vztahy, tak je to asi o něčem jiném. Taky jsou dost unavení a neví si s ní kolikrát rady.
@kukokuko o své dítě se neboj. Co nepochyti od sestřenic, naučí se ve školce. Nech ho ať si udělá na příbuzné vlastní názor, obrn se trpělivostí, a pokud neteče krev, nic neřeš. Dej si láhev vína