Ahoj, chci se zeptat, jestli máte někdo podobný problém, případně jak se to řešilo a jak to u vás dopadlo. Mám holčičku 4 měsíce a na kontrole nám obvoďačka vyšetrovala sluch, tak že chrastila chrastítkem nejdřív u jednoho ouška a potom u druhého, jestli jsem to pochopila správně, tak by měla na stranu, že které přichází zvuk otočit hlavičku. V ordinaci to bylo tak rychlé, že byla malá zmatená a jen koukala, tak sestřička říkala, že mrkla, že to stačí a že doma určitě reaguje. Doma jsem jí potom zkoušela, když byla v klidu a na pravou stranu se za zvukem okamžitě otočí, ale na levou se neotočila ani jednou, jen vytřeští oči, jako kdyby to slyšela, ale nevěděla odkud zvuk přichází (přijde mi, jako by to slyšela tím pravým uchem). Měl jste někdo podobný problém? Může se to v tomto věku ještě samo upravit, nebo se mám bát nějaké sluhové vady a nechat malou někde dovyšetřit? Taky mi vadí, jak to vyšetření u doktorky odflákli, když už to k té prohlídce patří. Děkuji za vaše zkušenosti.
Ahoj nám je vyšetřovala v porodnici doktorka a nemohla 1 ouško naměřit. Poslala nás na ušní a tam dr.zjistila, že má v pravém oušku hodně toho mázku , třeba to tak máte taky .Vyčistila a pohoda. Zajdi na ušní, tam to poznají 🙂 .
oni to, myslím si, neodflákli, jen prostě vědí, co jim stačí. Samozřejmě, že dítě v ordinaci se chová jinak, než doma. Moje to taky ta měla a má. Primárně máme pozorovat dítě my rodiče, když ho máme na očích téměř 24 hodin denně. Zkuste to ještě párkrát, naše malá ten zvuk třeba slyšela, to jsem viděla podle reakce mimiky, ale taky se dost často neotočila na jednu stranu. U nás se to dělo asi tím, že měla celkově predilekci pravé strany, kvůli které jsme chodili i na RHB a na tu levou stranu byla línější tzn. že se i na ni neotáčela a tak. Už je vše v pořádku.
@leni88 nám vyšetřovali ouška akorát v porodnici ve spánku, jinak nikdy nikdo.