Ahoj holky,
mám takový problém se svojií tří a půl měsíční holčičkou. Od narození trpí velkými kolikami a neustále pláče. Posledních pár dní se to nepatrně zlepšilo. Pozoruji, že je hlavně protivná a ubrečená, když je ospalá. Neusme ale sama ani ve dne ani večer. Nezabírá postýlka ani kočárek, všude řve. Jediné, kde spolehlivně usne do minuty je šátek. Večer ji uspávám u prsu, protože to jinak bohužel nejde. Jak z toho ven? Nemáte někdo nějaký fígl?
ahoj,
nema nahodou este reflux? lebo keby sa jej vracalo mliecko tak jasne ze nechce spinkat. ja som si zvykla uspat v kociari (rychlymi pohybmi som ju uspala) a aby sa nebudila predne kolieska do vyvysenej polohy aby bola nasikmo.
inak tiez sme asi 2 mesiace cez den nespavali... ale som si precitala ze dieta cim viac spi tym viac chce... tak som ju zacala ukladat asi hodinku po kazdom kojeni a vacsinou to vyslo a zacala mi spavat lepsie... drzim palce
Lucyje, jej vek je na to uplne normalny, myslim, ze kazda, alebo takmer kazda sme mali podobne obdobia. To prejde. To ze najradsej je v satke je uplne prirodzene, citi sa tam bezpecne, rovnako ako bolo v brusku. Je schulena, nema natiahnute kolikove brusinko ako v postielke a kociku. Skus aj autosedacku, aj ked sprvu bude asi protestovat, pretoze tam Ta neciti. Ked je kolikova, zabezpecila by som je vsetko komfort co treba a netrapila ju spanim vo velkom priestore ako postielka a este narovno. Ked ju zduva, musi to byt bolestive.
Zuza: V noci se vzbudí 1x - 2x a uspávám vleže u prsu. Pak ji přenesu do postýlky a spí. Jinak plně kojím. Po kojení je vždycky vysmátá, hraje si na dece nebo v houpačce, ale cca hodinu po kojení začne hrozně řvát. Je vidět že se jí chce spát, ale nemůže zabrat. Dnes měla večer hodinový záchvat, teď spinká, usnula z vyčerpání. Lékařka nás zatím na žádné vyšetření neposlala, zkoušeli jsme i homeopatika, Baby Calm, Sab simplex i Probiotické kapky.
Rudka: Reflux naštěstí nemá.
Briketa: Všichni mi říkaj, že to přejde a já v to chci strašně věřit. 😉 Těšila jsem se na konec třetího měsíce a dávala si strašný naděje a nic...
luci pozri moj maly robil to iste len nebol kojeny,vždy pravidelne hodinu po jedle strašne plakal a robil porad mostiky od bolesti.pomohla rektarna rurka bolo počut ako prdka.ale museli sme najist pričinu,nakoniec zistili že je alergicky na BKM a intolerantny na laktozu a bolo po probleme.nasadili spravne mliečko a po plači ani stopa.u vas to nemusi byt ono ale pre istotu by si mohla vyskušat že by si vylučila všetko kravske z jedalnička to je mlieko ,pudingy ,smotany a tak.aspon na jedenn tyžden.bude to tažke ale da sa to zvladnut ja som si odsavala mliečko par krat do dna pil MM a tak isto som držala prisnu dietu .
a k tomu zaspavaniu ked ti krasne zaspinka v noci tak ti bude vediet zaspinkat aj večer.musiš spravit nočnu spankovu atmosferu a mala to čoskoro pochopi.neboj sa vyrastie z toho.ja do dnešneho dna s malym zaspavama potom prekladam do postielky a ked sa zobudi a nejde mu zaspinkat hned davam k sebe a pekne spinka.vychutnaj si to že ta tak potrebuje je to krasne neboj sa ubehne to ako voda .
luci,
určite sa to zlepší. Syn bol rovnaký. Prespal len v babyvaku. Dnes má už 9 mesiacov a už ho nepotrebujem.
Može mať skrytý rexlux. Vtedy sa mliečko vráti len do polovice, dráždi pažerák/jícen/ a dieťa má pocity ako pri pálení žáhy. Pomáha masírovanie bruška v smere hodinových ručičiek, kvapky.... všetko čo radili kočky.
Z vlastne skúsenosti Ti poradím, ak je možné dávaj ju aj na rovnú plochu a trošku s malinkou cvič, aby jej neztuhlo svalstvo. Mne syn ostal trošku lenivejší.
Ak máš nejaké otázky, tak cez IP.
Holky, díky za povzbuzení!
Zkusím ještě vypustit ty mléčné výrobky, i když já mléko nepiju, jen pravidelně snídám bílý jogurt a občas si dám kefír nebo zákys. Je pravda, že vařím ze smetany (ne samozřejmě každý den).
aj my sme tak uspavala zo začiatku v baby vaku a na fit lopte,neviem či až do tretieho mesiaca ale ked bol malinky tak aj on plakaval v kočiku aj v postielke aj vo vajičku.uspavaš tak aj v noci ked sa ti zobudi na papanie alebo ti prespi celu noc??ak ti stale trpi kolikami vylučili ste zdravotne problemy???kojiš či je na UM???