Ahoj holky-maminky.Už si nevím rady a jsem zoufalá.Můj 20 měsíční syn,když je na procházce tak nechce chodit za ruku.Je strašně rád venku,ale v kočáru už moc být nechce,tak ho vyndám,aby šel semnou za ruku,ale to ne.To mi utiká a já se bojím,aby nevletěl pod autu a nebo když jdeme jedním směrem,on by šel druhým směrem....Tak ho posadím zpátky do kočáru a to se vzpírá,vzteká se a do kočáru prostě nechce.Nevíte,jak naučit dítě chodit za ruku?Další věc,nevydrží dlouho sedět na klíně.Manžel je dlouhodobě pracovně pryč a naše jediná komunikace je přes skype,tak syna posadím na sebe,ale on po pár vteřinách už chce jít zase dolů.Takže ho manžel ani pořádně nevidí.Nevíte někdo,jak ho přimět,aby vydržel chvíli sedět?Máte to někdo podobně?Moc děkuji za odpovědi.
Mne dcera za ruku tez nechodi,nechci ji omezovat v pohybu. Kdxz jsme kousek od silnice,zavelim STOP a ona vi,ze to neni sranda,ze musi fakt zastavit. Pred prechazenim silnice mi ruku podava sama-tez vysledek dusledneho uceni a osvety.
@japona z toho by ta moje chytla amok 😀
@hanule112 Náš malý je to samé, je prostě živý a rád poznává svět, takže je pro mě scifi, že bychom šli jeden kilometr společně do obchodu. V kočárku už nevydrží dlouho. Občas mě to štvalo, ale smířila jsem se s tím a snažím se procházky přizpůsobit jemu, aby si to prostě užil po svém, objevoval svět a byl spokojený. Každé dítě je jiné a čím dřív se smíříš s tím, že syn je prostě takový, tím dřív ti bude líp a budeš ho brát prostě jako osobnost.
No a když to jinak nejde a někam musím či spěchám, tak holt jde do kočárku, samozřejmě se někdy vzteká, ale to se nedá nic dělat. Je dost svéhlavý, určité věci ovlivnit můžu a určité ne. Manželovi bych asi víc posílala fotky, chvíli by se malý s tatínkem pozdravil a pak už asi nic nenaděláte, pokud ho nechcete nutit, leda ho nějak motivovat hračkami, dát před něj knížku, hru či jídlo. Ale bude to lepší, nebojte, já měla období zoufalství, ale po 2. roce se to lepší a celkově to jde ve všech směrech líp. Určitě je to lepší, než kdybyste ho po hodině našla tam, kam jste ho posadila. Hodně zdaru!
@suzief Dejte do Google "dětský batoh s vodítkem" a najde jich to několik. Nebo jakekoliv vodítko a jakykoliv batůžek.. Batůžek je tam podle me proto, že spousta liší by nevydychala "dítě na voditku".. mohlo by to vypadat i nasledovne (přestože svuj účel to jistě plni - matka může něco řešit a ví, že se dítka nezaběhnou🙂)
Lidí
Dcera od roku a půl chodí sama, prostě pokud se blíží silnice nebo něco jiného, musí poslechnout na povel. To jinak nejde. S vodítkem "na krku" se toho moc nenaučí. A na klíně taky prostě nevydrží, jen pokud nemuže třeba klikat na klavesnici, nebo si čmárat na papír tužkou apod.
@lenjii No nevím, spoléhat se na takhle male dítě, že ví, že do silnice nesmí? Proc by se to s vodítkem nenaučil a stejne jako bez něj? To vodítko je jen pojistka, aby se opravdu nic nestalo, rok a půl stare dítě je leckdy rádo, že chodí.. A taky je něco jiného důvěřovat mrneti, když je jedno a matka má na starosti jen jeho než matka dvojčat, kde kazde dítě jde jinam.. 🙂
K tomu skypu, aby vydržel sedět a tatínek ho viděl. Zkuste zmenšit okno, ve kterém máte otevřený skype. A do druhého okna, také zmenšeného, pusťte malému na obrazovku třeba krtečka nebo nějakou pohádku, co má rád. Třeba ho zaujme, bude koukat a táta ho uvidí 🙂
@suzief My máme tento : https://www.4camping.cz/p/detsky-batoh-minnie-l....
@panickatlamicka No my dostali batůžek a už u toho popruh byl. Myslím že se to prodává vcelku.
@hanule112 Mate normální male dítě🙂 Těžko vydrží sedět hodiny na kline, co to zkusit s jídlem? Dáte si ho na klín a dáte před něj misku s dětskými sušenkami a manžel si ho prohlídne?🙂 Co se tyče chození venku. Dítě má radost, že chodi a chce chodit, kam chce samo a ne za ruku, kam chce matka, to je také bezne. Pokud máte cestou hodně aut, zkuste pořídit mini batůžek s vodítkem: dítě bude spokojene, že chodí samo a vy budete mit jistotu, že nikam neskoci..