Nahý chodí spolehlivě na nočník, oblečený dělá nehody

janazzz
23. srp 2015

Dvoulety syn chodi spolehlive na nocnik nebo zachod, i bez pobizeni, sam od sebe, at jsme doma nebo venku. Ale nesmi mit kalhoty nebo plenku. Jakmile ma kalhoty nebo slipy, tak si sam nedojde, rekne si jen obcas a stavaji se nehody. Jak tomu zabranit, mate nejake figle? Dekuji za rady.

kajalka
23. srp 2015

Tak to jsem řešila též. Nic, než čas a trpělivé vysvětlování nepomohlo. Bohužel do toho přišel průjem, tak jsme tam, kde jsme byli..

milmic
23. srp 2015

@janazzz Je to normální a přejde to časem samo. Prostě mu to docvakne. Chce to čas. Neřeš to, zbytečnčě budeš trápit sebe i dítko. Dej mu čas prostě. 🙂
Můj synek to dělal taky, terpve nedávno si začal říkat i oblečný. 😉

anetka1701
23. srp 2015

Je to normální a chce to čas :o) Moje mladší chodí celý leto jen v tričku, aby se naučila. Už občas i jedeme autem bez pleny a zvládá bez ní odpolední spaní - ale jen když nemá kalhoty, s nima se vyčůrá do postýlky... On na to přijde :o)

crazys
24. srp 2015

Jsem moc ráda,že jsem našla tuhle diskuzi.Malá bude mít 21 měsíců a jak píše janazzz,tak naše malá je stejný případ.Jen,když se počůrá do kalhot tak chodí obkročmo a tahá si kalhoty,že jí to vadí....tak snad jí to časem dojde 🙂

pavly
24. srp 2015

Ahoj, mám to bohužel stejné.....celé léto běhá nahatý a ví,kdy potřebuje, umí si dojít.... Obléknu ho a je mu vše fuk ☹. Bohužel ale nechce dělat vůbec bobíka do nočníku (na roce chodil půl roku v pohodě), čeká i dva dny na plenku,aby ho mohl vytlačit. Taky nevím, co s tím, takže taky jen zkouším zachovat klid a doufat, že to jednou sám pochopí....

soleilll
24. srp 2015

Můj to má skoro stejně a to je daleko starší (i těch několik měsíců v tomto věku beru jako hodně). Mám pocit, že když cítí na těle ještě něco (oblečení), připadá si, že má plínu a neřeší, že to pustí volně. Když už ho kalhoty studí, uvědomí si to, ale už je pozdě. Takže já praktikovala nácvik úplně bez, pak volný tepláky a pak přidala i slipy - tj. 2 vrstvy oblečení. Horší bylo, že si neřekne - prostě jakmile se rozhodne, že půjde na nočník, nikomu nic nesděluje a jde. Takže komunikace byla o to složitější. 🙂 I když je to otrava a denně jsem prala i 10 tepláků a slipů, časem se to zlepší.

mariti
24. srp 2015

Taky to máme se synem podobně. Doteď to šlo chodit bez pleny, bez kalhot, ale jak se ochlazuje, tak už to nepůjde. Snažím se ho naučit, aby si stáhnul slipy sám, ale nechce a/nebo nechápe. Tak snad k tomu brzy dojde. I když já jsem teď ráda, že vůbec udělal pokrok, nedávno byly scény u nočníku, te´d je to v pohodě. Tak Vám i sobě přeju hodně trpělivosti! 🙂

janesafari
24. srp 2015

Jééé,jako bych četla o svém prckovi...Teprve 2 týdny -co začal sám od sebe chodit na kakáč a pokud je nahatý,tak chodí sám bez pobízení...Ale když mu dám slipky nebo tepláčky,tak čůrá přes ně-prostě si to nesundá...Bud neví jak na to-nebo nevím...Přitom třeba dojde,křičí mamíííí a drží se za pindu,ale nestihne si dojít na kakáč...Tak mám hrůzu,jak se ochladí-kdy se naučí si říct nebo si stáhne tepláčky...Nechci se vracet k plenkám

majkapb
15. zář 2015

Tak to je přesně náš Matěj 🙂 je mu 23 měsíců a když má nahatý zadek je vše super, ale běda jak dostane slípky a tepláky, tak to čůrá kudy chodí 🙂 jsem ráda, že není jediný 🙂 už jsem si říkala, že to není normální 🙂

mariti
27. zář 2015

Tak co, holky, jak jste pokročily s nočníkem? Davídek se za těch pár týdnů moc zlepšil, sice to není 100%ní a nehody se stávají, ale kalhotky si už docela stahuje sám, horší je to s navlíkáním, má je většinou pod zadkem.... Ale pokrok prostě nezastavíš! Tak ať se Vám, resp. jim daří!

janazzz
autor
27. zář 2015

U nás je to s kalhotama tak 50 na 50, musim se ho stale ptat. Kdyz je bez nich, chodi sam automaticky bez ptani.

xoriska
27. zář 2015

Moje dcera měla podobný problém, přes léto chodila nahatá a naučili jsme jí chodít na nočník , že si sama došla, ted už je chladno a tak jsme začali dávat kalhotky, bohužel si myslela, že se jedná o plenky a počurala se. Trvalo to cca měsíc, ale posazovala jsem si každou chvilku, kdy jsem jí ukazavolala, jak si stahovat kalhoty a když si řekla a došla si , tak jsme jí dala odměnu ( trošku jako výcvik psa 🙂 ) , každopdáně toto u nás zafungovalo 🙂