Může mít roční dítě v noci ještě hlad?

jitukam
27. čer 2015

Ahoj, mám roční dceru, která se v noci budí a pije 1x UM, pak vždy hned usne a spí do rána. Vím, že už to není hlad.
Tak jsem se tedy rozhodla, že jí ho nedám. Ale většinou všude někdo psal, že dva dny dítě kňourá a třetí už spí celou noc. U nás je to už 4 noc: první noc byla vzhůru od 3 - 5 h, dělala cirkus, hluk, vztekala se - pochovala jsem jí, dala napít, dudlíka a takhle dokola celé dvě hodiny, druhý den to samé, třetí den byla vzhůru v 1:30 a jen trochu kňourala hodinu, tak jsem si myslela, že už bude vyhráno, ale čtvrtý den mě vyvedla z omylu-vzhrůru byla od 1:30 do 3 - dělala hluk, byla vzteklá, takže zase dudlík, napít a pochovat, mléko jsem nedala, pak ale byla vzhrůru ve 4:30 a do 5 h jsem to dala a v pak jí udělala mléko, uplně se třepala a nechtěla mi ho vůbec dát do ruky a jednim tahem to vytáhla. Tak si myslim, jestli opravdu ještě nemůže mít hlad, co myslíte? Dnes už nevím, jestli jí to mléko nedám rovnou, protože nevypadá, že by to pochopila a začala spát celou noc 😀 .

fifina86
27. čer 2015

@jitukam mam 13 mesicni dceru a je krmena 1-2x za noc.Taky jsem to zkusila jako ty se stejnym vysledkem.Takze krmena je dal.Zkudim to zase pozdeji.Proste ma hlad,tak dostane najist,trapit ji nebudu 😉

jitukam
autor
27. čer 2015

Doktorka mi řekla, že to hlad už není, jen že je to prostě uklidní a spí dál. Ale jestli už jí chci odstavit, tak to bude boj kdo z koho, ale ona asi vyhraje a zkusím to taky později :D

fifina86
27. čer 2015

@jitukam taky mi to rikala doktorka a okoli,ale mala to nedava.Je teda pravda,ze moc neji pres den,tak to mozna dohani.Kazdopadne nema cenu to lamat pres koleno.

jitukam
autor
27. čer 2015

@fifina86 Ta naše jí přes den pěkně a všechno, ale stále chce i mlíčko, no holt to zkusíme asi později 😉

cabo
27. čer 2015

Maly ma za tri dny rok a v noci dostava UM 1-2x. Asi dva mesice mi pres den ji mene,tak si rikam,ze se dokrmuje.
Takze bych to nijak nehrotila a pokud vam "nevadi" vstat a udelat mlicko,proste bych v tom pokracovala. Treba to odezni samo. A nebo tomu date cas a zkusite to pozdeji.

stavba
27. čer 2015

@jitukam jé, co bych za to dala, kdyby se mi syn budil na mléko jen 1x. Je mu 15 měsíců a je stále kojen cca 2x v noci. Doktorka sice také říkala, že už nemá nárok, ale zatím mu to ještě toleruju. Nemám nervy ho nechat řvát. Občas pomůže, když k němu zajde taťka místo mě, to pochopí, že mléko nebude a zase usne. Ale stejně to třeba za 2-3 hoďky zkusí znovu, a to už mu mlíčko dám.

emisekkk
27. čer 2015

jak uz se tady pise vyse,myslim,ze nemuzou mit v tomto veku hlad. Spis je to "zlozvyk". A neverim,ze je to prejde samo od sebe...bude to boj 😀.

privka1984
27. čer 2015

Já myslím, ze nejlepší je dat na svůj pocit. Doktori s vami nejsou 24hodin denně. Buďte rádi, ze se vám deti budí 1-2x za noc mne se v tomto období budival i 8x. Syn byl kojeny do 19mesice a budil se každé 2-3 hodiny. Než byt v noci 2 hodiny vzhůru a utesovat, tak bych dala mléko. Třeba je to zlozvyk, ale ty mají i dospeli...

blahova_andrea
27. čer 2015

co zkusit dát napít jen trošku vody? já třeba taky piju i v noci. syn pil v noci do 2 let určitě, možná trošku dýl. prostě jak jsem zrušila mlíčko, že jen před spaním a pak ráno, tak jsem noční nahradila vodou. dala jsem do láhve jen trošku, on si to vypil a šel zas spinkat.

a vůbec si nemyslím, že se dá takto naškatulkovat děti, že v roce už žádné v noci nemá hlad a nemá nárok, aby k němu máma vstala a něco mu dala. to je jako když se řekne, že v roce a půl mají být všechny bez plenky. blbost!

blahova_andrea
27. čer 2015

@privka1984 syn byl na um, dcera je kojená. ani u jednoho se mi vůbec nezdá o tom, že bych v roce vstávala jen jednou nebo že by vstávali až po 2-3 hodinách. co bych dala za takové spící děti. ale maminky, které neznají nic horšího si neváží, toho co mají a nechce se jim vstávat ani 1x 😅

zo_ja
27. čer 2015

V tu dobu jsem ještě kojila a když jen jednou, tak to bylo super, obv. velmi časně nad ránem.
Pokud nechceš dát mlíko, tak co vodu? Děti mají v noci taky žízeň.
Pokud se dcerka chová, jak píšeš, tak má fakt hlad nebo aspoň žízeň a nic nesimuluje ani si nevymýšlí ani tu nejde o nějakáý citový hrátky, ale o potřebu.
Doktorka si může myslet, co chce. Dej na instinkt, a netrap ani sebe ani dítě. Správná řešení jsou často ta nejpohodlnější. Řve? Má hlad? Má žízen? Nakrmím, napojím a spíme dál. Za hodiny spánku bych nějakej výcvik neměnila.
Jinak moje zkušenost je taková, že když to až tak potřeba není, tak po nějakých 3 sděleních, že ne od toho i uřvané a paličaté dítě upustí. Ale pak jsou zase noci, kdy by se uřvalo, protože tu potřebu má. U nás to nikdy nebylo, že od nějaké noci spalo dítě celou noc. Prostě od někdy spalo většinou celou noc nebo se budilo až nad ránem, ale některé noci (zpravdila ca 3 po sobě) spalo špatně a chtělo se víc kojit a chovat a všechno - roli hrají zuby, zážitky, prdíky, úplněk... Spousta věcí. V tomto věku opravdu jen chtějí uspokojit své potřeby.

zo_ja
27. čer 2015

@emisekkk No, někdy mám hlad nebo žízeň v noci i ve svým věku... 😀

dana3262
27. čer 2015

@jitukam tak ji netrap. Přejde to samo. Můj mladší například pil 260ml 5x za noc do 2,5let 😀

jpetraa
27. čer 2015

moje dcera má skoro 17 měsíců a pořád jednou v noci pije, vypije mlíko a spí. bez něj je vzhůru a vyřvává. starší nepila mlíko v noci od necelýho roku.neřeším, každý dítě je jiný, až ho chtít nebude, tak ho nedostane.

leniczka23
27. čer 2015

Hlad asi nemá, ale já bych jí ho dala když ho chce..Pokud ti nevadí vstávat, tak proč to rušit..M. se na roce taky ještě budil, pak přišlo dokonce období kdy chtěl zase 2x a pak asi na 14 měsících najednou nechtěl a od té doby je bez..Jednou se ale stejně vzbudí na pití, takže to máš fuk..🙂

hhanca
27. čer 2015

Myslím, že hlad mít klidně může, já mám kolikrát taky 🙂))) A asi je lepší dát jednou za noc UM než být vzhůru 2 hodiny a utěšovat 🙂 Ale je to na vás...
Náš syn má skoro 2,5 roku a vyžaduje UM večer i ráno...taky už jsem si říkala, že bych to zrušila, ale asi to nepůjde, tak ještě počkám. Však do 18let to tak nebude 🙂

mandala
27. čer 2015

@jitukam I já si myslím, že hlady to už nebude, nicméně...já stále kojím svého téměř rok a půl starého syna asi x krát za noc, už nemám ani sílu to počítat. Ovšem, když si ho vezme k sobě do postele manžel, za chvíli přestane bulit, protože chápe, že on mu mléko nedá. Nevím, jestli princip funguje stejně u kojených a nekojených, ale já bych ho zkusila nechat na noc, nebo dvě manželovi, nebo babičce, třeba když tam nebude mít zdroj obživy, snáze pochopí, že nic nedostane. Jinak když jsem odnaučovala dcery, nahradila jsem mléko vodou a stal se z toho zase zlozvyk, lahvičku s pitím nosily do postele snad do pěti let, toho se chci tentokrát vyvarovat. 😉

dannyblakely
27. čer 2015

Mně malá spí většinou celou noc, ale když přes den méně jí, tak se jednou na to mlíčko vzbudí a já jí ho mile ráda připravím. Rozhodně bych ji netrápila a nenechávala kvůli tomu plakat.. Vždyť jsou to pořád ještě miminka..

patrusa
27. čer 2015

Syna jsem odnaucila nocni kojeni asi v 10 mesicich. Od zacatku 8 mesice jsem mu pomalu kojeni posouvala cca o pul hodiny. Vzdy jsem pockala az si zvykne na nivou hodinu a pak zase posunula. Skoncili jsme na cca 5 hodine ranni. Od roka uz zadne kojeni nebo UM nevyzadoval v pobode vydrzi od vecere cca v 7 do snidane cca v 7. Nekdy se v noci budi na piti, to ma v netekiucim hrnecku v dosahu z postylky. Za chvili bude 8 mesicu dceri, tak to zacnu take posouvat, uvidim jak to pujde ji.

frufrunka
27. čer 2015

@jitukam Tak já jsem se snažila noční pití odbourat, ale nikdy jsem nebyla úspěšná, muselo to prostě přijít samo. Nejstarší syn začal spát celou noc až ve 2,5 letech, prostřední asi 2 roky a 3 měsíce a nejmladšímu je 15 měsíců a pořád v noci jednou až dvakrát mléko dávám. Přijde mi, že to JE hlad. Protože náhrada vodou nebo čajem je neúčinná, stejně tak hlazení, mazlení, cokoliv. Dám UM, vypije flašku a hned ho prakticky spícího zase dávám do postýlky. Pravda, z předchozích dětí jsem už tak vycvičená, že mě to nijak neobtěžuje, jednám automaticky a spíš si chrochtám, že už se nebudí 5x za noc, ale jen 1x-2x.... 😀 Takže bych to nelámala přes koleno, každé dítě je jiné, některé se noční pití odnaučí (nepije kvůli hladu), ale jiné to třebas opravdu potřebuje, já bych vyhověla potřebám dítěte.

sedmiteckas
28. čer 2015

Já bych jí tu noční dávku zatím nechala. Třeba dala méně, ale pokud by kvůli tomu měla dělat takový humbuk...moje dcera má 10,5 měs., taky zatím jednu dávku stále v noci chce, nedávno dokonce ještě dvě, ale teď se to samo od sebe upravilo a chce 1x, někdy od půlnoci, někdy až nad ránem. Vypije a dál spí. Říct, že dejme tomu od půl roku už dítě nemůže mít v noci hlad, nevím, přijde mi to škatulkovací....

emisekkk
28. čer 2015

@zo_ja je fakt,ze moje deti velmi dobre jedly pres den. Takze asi v noci hlad nemely. Kluci spavali celou noc od 10 mesicu a dcera presne od pul roku. Takze luxus,pohoda. Zachranilo mi to zivot,padla bych z nevyspani 😀. krom toho mely dobre navyky pri usinani,spani u sebe v postylce,myslim,ze to taky udelalo sve.
A jak pises,hlad i zizen maji i dospelaci,ale ne kazdou noc...nastesti 😀. Je fakt,ze kdyby mi dite plakalo hlady?taky mu dam,to je jasne. Ale jak pisu,starsi dite se bude hur "odnaucovat".

jitukam
autor
6. zář 2015

Zapomněla jsem dát vědět, noční krmení jsme odbouraly - trvalo to 6 dní a všichni ted spokojeně spíme celou noc, přesunuli jsme jí do svého pokoje po odbourání mléka a nevzbudí se už ani jednou během noci a je ve svym pokoji strašně spokojená 🙂

cassis1
25. zář 2015

Deti v roce by uz nemely v noci jist. Mala se taky budila myslela jsem hlady ale byl to jen zvyk a tak jsem ji prestala davat a zacala jist vic pres den. Trvalo to asi dva dny.

cassis1
25. zář 2015

@jitukam tak jsem to prehledla...uz jste to vyresili a na jednicku.

jitukam
autor
26. zář 2015

Uplne me to překvapilo, ted spi od cca 19 h do skoro 7 rano, predtim spala taky od 19 h, ale vzhůru byla 1x na mléko, pak treba 2x az 3x jen tak, chtěla pohladit nebo dudaka a vstavala i v 5 rano 😁, což byla pro me katastrofa. Přes den spi ve stejně hodiny - jde v 9 spi 1,5 h, pak ve 13:30 a spi taktéž 1,5 h. Uz jsem ji chtěla dávat spát jen jednou okolo oběda, protoze je ji 15 měsíců, ale na to jeste nemáme, nevydrží to. Je to spáč proste 😴