Miminko si semnou nechce hrát. Máte to některá stejně?

marie_nn
17. únor 2022

Ahoj maminky máte to některá stejně? 😁 Syn 10m od ty doby co leze a stoupá si nedělá nic jinyho.. Vemu si ho vždy k němu na podložku. Že si budeme hrát.. No tak chvíli tam zkoumá hračky co mu dávám.. Ale pak hned leze jinam nejlépe ke stolku u gauče a stojí 😁 tak ho vemu zpátky.. Snažím se knížky obrázky s ním prohlížet.. To ho vubec nezajímá 🙃vždy to vezme a odhodí 😂 no a prostě kolikrát jenom sedím na gauči že na to kašlu a jen ho pozoruji.. Teď si zrovna hraje s koštětem v kuchyni 🙃 tak jako když ho to baví hrát si sám na jednu stránku dobrý ale na druhou mám výčitky jak kdybych se mu nevěnovala 😂😂

jjasmina
17. únor 2022

@marie_nn u nás to bylo stejné 🤣

tasimia
17. únor 2022

@marie_nn naše malá je to samé, hrát si vydrží jen chvíli pak si jde po svém😂. Baraburdit do kuchyně nebo skládat kostičky, nedejbože, ze bych se ji do toho pletla. Když si chce hrát, přijde.

luhana
17. únor 2022

@marie_nn
Můj stejně starý syn je úplně to samé. Knížky ho vůbec nezajímají, nejraději je, když rabuje šuplíky 🤦‍♀️🤷‍♀️

martiniquest
17. únor 2022

No a? I lezeni je pro nej rozvoj. Meho syna nejake prohlizeni nezajimalo do dobrych 3 let. Zato je velmi technicky nadany

jjasmina
17. únor 2022

@luhana Přesně

pratensis
17. únor 2022

Vždyť ležel/seděl a hrál si 10 měsíců. Teď potřebuje lézt, stát, chodit, běhat, zkoumat všechno to zajímavé kolem, kam dřív nedosáhl a nemohl. Krámovat koše s prádlem, šuplíky, nádobí v kuchyni... To všechno k tomu patří. Je to úplně normální, všechny jsme tím s dětmi prošly. Pevné nervy přeji. 😉

martinau5
17. únor 2022

Buď ráda 😉 vždycky jsem si uvařila kafe sedla na gauč a koukala na malého jak objevuje a zároveň jsem dávala pozor, aby si neublížil 🙂 malý byl spokojený, že má svůj prostor a já taky 🙂

jako_mala_holka
17. únor 2022

U nás bylo to samé, měla jsem pak takový divný pocit 😄

cilkat
17. únor 2022

Neměj žádné výčitky - rozvíjí činnost, která je pro něj v tuhle chvíli nejdůležitější ze všech. Však on se k tomu sezení s mámou na dece a společné hře vrátí... až tě to bude kolikrát mrzet, kolik času tím bude chtít trávit 😉.
Je úplně správně, že dítě v určitém období zajímají určité věci a na jiné už "není místo"... říká se tomu senzitivní okna. Není vhodné tuhle přirozenou věc lámat přes koleno, naopak je dobré rozvíjet to, o co dítě projevilo zájem ... A jak bude přicházet školka a škola, bude respektování senzitivních oken čím dál těžší, protože těch, co vám budou říkat že "už by měl umět", bude čím dál víc 😉 .