Miminko se v 7 měsících neotáčí, můžu mu pomoci?

papaja89
24. kvě 2016

Ahojky holky, dneska jsem byla u dr. a té se nelíbí, že je malému 7 měsíců a vůbec se sám neotáčí na bříško a z bříška zase na zádíčka. Dala mu ještě měsíc a pak nás prý pošle na nějaké rehabilitace ☹ Můžu mu nějak pomoci sama doma? Malej se už spíše staví na nožky a chce běhat po bytě to je asi špatně, že? Děkuji za vaše rady a zkušenosti 🙂

mjjv
24. kvě 2016

Ahojky, zkoušela si mu ukázat, jak se otočit? Myslím to tak, že když je na zádech, pokrčíš mu nožičku a jakoby švihem ho otočíš. Taky jsem dělala, že když byl na boku, tak jsem ho postrčila a on se pak otočil, rameno se pak naučil vytahovat sám, když ho hodně zajímaly hračky. Poradila mi to tchyně, rehabilitační sestra. Jen nevím, jestli to popisuji dobře, aby se to pochopilo. Jestli budeš chtít, tak pošlu fotky 🙂

maudd
24. kvě 2016

Ahoj, my tohle řešili o měsíc dřív. Zašli jsme na rehabku, dostali jsme jeden cvik z vojtovky a za týden už se otáčel...u nás to bylo v souvislosti s predilekcí hlavy a slabšími břišními svaly. Rehabky se neboj, cim dříve začnete, tím dřív skončíte...

papaja89
autor
24. kvě 2016

@mjjv oki bylo to super vidět to aspoň na fotkách 🙂 zkouším mu pomáhat, ale vzteká se u toho

papaja89
autor
24. kvě 2016

@maudd oki děkuji 🙂 dr. naznala, že sílu má, ale nechce se mu.. Nemusí se na rehábko nějak často?

maudd
25. kvě 2016

Jak často je individuální, to posoudí ta rehabeliťačka, až ho uvidí. My chodíme cca 1 za 14 dní, ale asi je to tím, že ten náš problém je spíš lenost 😃 tak přeju ať dobře pochodíte 😊

kajalka
25. kvě 2016

Pokud bys musela cvičit, tak pravděpodobně 3x denně, sama bych neotáčení řešila už dávno. Odstraň z dosahu dítěte vše, o co se snaží přitáhnout do stoje, motivuj ho k správnému pohybu, otáčení a lezení.

papaja89
autor
25. kvě 2016

@maudd děkuji mě taky přijde moc lenivej 🙂

papaja89
autor
25. kvě 2016

@kajalka oki děkuji 🙂