Hezký den, řešíme teď doma takový problém, se kterým si moc nevím rady. Dcera, 25 měsíců, si řekla o odplenkování úplně sama, najednou začala docházet na nočník, pak hned i na záchod s redukcí. Nějaké nehody byly, ale nic extra, šlo to krásně a během asi dvou týdnů nebyl jediný problém, říkala si, došla si sama, venku si řekla, kakani taky do nočníku, nehody opravdu výjimečně. Teď o vikendu jsme tady měli babičku, pořád se malé nekdo věnoval, fajn to bylo. V neděli byla nachlazena, asi z bazénu. Mamka odjela a začala se dcera pocuravat, říkala jsem si, že to je z toho nachlazení. Ale už v úterý byla fit, bez rýmy a pokracuje to do dnes. Furt něco peru, čistím, jsem z toho na nervy, jí to je úplně jedno, dojedla, oznamila mi, ze Barunka se pocurala a konec, sunda veci, ne uplne, nejde ji to, takze se zacne vztekat, maminka sunda, sundam, jdeme osprchovat, peru, vycistim, oblecu a jedeme znova 🙈 jako vcera uz jsem vypenila a dnes uz jsem z toho dost zoufala a kricim, brecim, nadavam, ne dceri, ale tak pro sebe... vim, neni to idealni reakce, ale nemůžu si pomoct. Taky vysvetluji... a teď co s tím? Pleny se mi vracet nechce, mam strach, ze ji to zas zustane na dlouho a meli jsme s prebalovanim problemy, nechtela se nechat. Tak aby to nebylo z blata do louze. Jeste me napadlo nechat ji behat jen v triku, bez legin a kalhotek, ze aspon se mi ulevi od prani veci a budu jen čistit 😅 nebo máte na to nějaký jiný náhled? Budu ráda za zkušenosti, rady...
@lazuli35 ještě tady koukám maminky řešili podobnou situaci. Trpělivost 🙂 https://www.modrykonik.cz/forum/ma-1-az-3-roky/nahle-pocuravani-u-holcicky-v-cem-muze-byt-chyba/
@kackaahonzik no právě jsou jí dva, žádná změna velká není. Ani mi nepřijde, že by se učila nějakou novou dovednost, aby zapomněla, jak se čůrá do nočníku. Babička je 300 km daleko, takže jezdí jednou za měsíc na tři dny. Teď tu byla poprvé co je malá bez plen, tak možná to má vliv, že odjela. Těžko říct... no, já vím, že je to můj problém, ale mě štve ta její samozřejmost a že jí to je fuk. Ale je ještě maličká. Asi chci po ní moc, ale té nastvanosti v sobě se neumím zbavit, i kdyz se snažím. A pretvarovat se nemá cenu, neb ty děti to stejně poznají, že něco není v pohodě.
@lazuli35 leda zkusit ještě ty plenky na chvilinku. Chápu že jsou to nervy ☹ opravdu držím palce, je možné že se ji po babičce stýská
@kackaahonzik děkuji moc za povzbuzení 🤗 já jsem si před dítětem myslela, že mám trpělivost, ale koukám, že asi ne 🙈😅🙃
@lazuli35 je to trénink pro nás hlavně 😀
@kackaahonzik to teda 😅
Ono to může být dojezd toho nachlazení. Syn se mi v zimě takle pocuraval dva týdny... Neměl jiné příznaky, ale zjevně to byl zdravotní problém a fakt nevěděl, že čůrá... Jak to přišlo, tak to zmizelo.
U nás to vždy po nachlazení trvá pár dní, i když rýma už dávno není.
@lazuli35 Nečetla jsem komentáře, ale vydrž. Vim ze to je na nervy občas i na mašli 🤣. Mela jsem to u syna krásně se sám odplenkoval cca 5 měsíců krásně chodil na záchod i na velkou. Na jednou bum a začal se pocuravat občas utekl do kalhot i bobek , ale to bylo výjimečně. Kdyz jsem se ho ptala proč si nedojde na nočník, když potřebuje čůrat tak mi vždy odpověděl, že neměl čas, ze si musel hrát . Kdyz to trvalo cca 3-4 měsíce a domlouvaní, vysvětlování nepomohlo , tak jednou kdyz se opět pocural s tím, že neměl čas si dojít natočila jsem teplou vodu do lavoru a řekla jsem ať si veme počůrané slipy a teplaky a prepere si je v lavoru. Řekl fuuuj ja to dělat nebudu tak jsem mu řekla, ať pěkně chodí čůrat a nepočůrává se. Od té doby byl klid. Ale to mu bylo uz 3,5 roku.
@lazuli35 zdravím. A babička k vam jezdí jak často? Zda ten její odjezd pro ní nebyla nějaká velká změna, kterou bere špatně. V rodině je vše v normě (novinky, školka, zážitky). ?? Ono třeba když jdou děti poprvé do školky a nemají už pleny, začnou se zase pocuravat (ale obzvlášť v noci). Třeba je tam nějaká změna... To je jediné co mě napadá. Syn byl třeba na noc lenoch jít před spaním na záchod, dala jsem mu plenku a on se mi do ní hned vyčural (používali jsme látkové, takže mi to bylo úplně jedno - nic jsem nemusela kupovat), ale potom jsem musela do nemocnice a tatínek se ho zeptal jestli to vydrží bez plenky celou noc a od té doby drží. U těch dětí je to síla. Držím palce a důležité je nekřičet a nebýt naštvaná na dítě, že se pocurava. Já vždy synkovi vše svlékla, řekla mu, že se to stává a že to zkusíme znovu. Opravdu klid 🙂