Máme skoro 3 roky /2 a 9 měsíců/.začali jsme chodit do školky . Dneska mě zase říkala paní učitelka že malý usnul normálne u oběda. Do papá položí si ručičku a usne. Ve školce spinkaji od 11.45 do 13.30 hod. Doma jde spinkat ve 21 hod. Dřív potvůrka nechce. Prosím jak jste na tom Vy?
Náš tříleťák naštěstí po obědě nespí (když někdy usne v poledne, tak jde večer spát až s námi). Chodí spát kolem 7 a vstává mezi 6 a 7. Jsme spokojení 😉
Náš malej nespí po obědě od dvou let, stejně tak dcerka. Ve školce ležej, neusnou. Spát je dávám do osmi nejpozději, usínají kolem půl deváté. Vstávají v sedm, školka neškolka.
Tak u nás je to se spánkem na draka.. po obědě většinou nespal a i tak chodil spát kolem 22 - 23 hod a vstával kolem 8. Teď chodí do školky, vstává v 6,30, bohužel po obědě ve školce spí, tak chodí spát opět mezi 22 - 23 hod.. naštěstí vstávat chce, do školky se těší. Tam jsem prosila učitelky, aby ho budily mezi prvními, takže tam spí hodinu.. po školce samozřejmě musíme obejít obě hřiště a 2x týdně chodíme do herny, takže vybití má dost.. je zkrátka nespavec..
U nás je to boj každý večer v těch 21 hod je to nejdřív. A vstává mě v 6 hod. Oni s tim nemají problém ale dneska mu museli pomalu ještě tahat nedojezene jídlo s pusinky.
Juuuu tak ve 23 hod jsem polomrtva i Já. To bych asi nedala.
Tak to mám trochu štěstí (alespoň v něčem 😉 ...), chlapeček je tak unavený z dohánění poznávání a objevování světa, že stále chodí spát po obědě (asi hodinu a půl), den začíná kolem šesté a pusu i oči zavírá kolem půl deváté večer... Bohužel v noci spí velmi neklidně, skřípe zoubkama, mluví a zpívá ze spaní, stěhuje se v postýlce, padá mu peřina nebo tělo - přes všechny zábrany a mantinely, takže se fakt po nocích nenudím, jsem vzhůru asi 20x za noc a za vyspání bych slíbila celé království... Snad se to časem zlepší, tiše doufám a nahlas závidím těm, co se vyspí (hlavně manželovi, kterého neprobudí ani padající strop...). 😀
@domi2911 dcera naštěstí už nespí po obědě od dvou let, jsou ji 3,5, chodí spát v 8 a vstává taky okolo půl 8
Od 1. zari zacala Eliska chodit do školky a dava ji to sakra zabrat. Chodi jen na ctyri hodiny dopoledne, pak jdeme domu, da si neco k jidlu a pak to na hodinu a pul az dve zalomi. Spi klidne do ctyr a nekdy usne hned v osm, nekdy si do deviti povida v posteli a pak usne. Vstava mezi 6-7 ranni.
Diky za toto tema, chtela jsem zalozit podobne, tak se pridam sem. My máme zas doma opačnou situaci, dcerka 3 roky a 4 měsíce, spí docela dost, uz mi pár lidí řeklo, zda se nechci pediatra zeptat, zda je to ok, tak nemáte někdo podobnou zkušenost? Dcerka spí po obědě cca 3 hodiny, někdy i víc a v noci od 20. 30 nebo 21hod. do 8h. ráno. Ta noc je v pohodě, ale že spí v tomto věku jeste odpoledne tolik, se mi už zdá skoro dost. Když má dopoledne náročný program, spí i 4 hodiny, obvykle ty tři.
@pabka My to máme podobně. Než se narodila dcerka( leden 2015,synovi byly bez 3m 3roky) chodili jsme spát po O spolu. Máme venkovní rolety a ty udělají i ve dne totální tmu, takže jsme klidně chrněli 3-4 hoďky 😉 Spát chodil kolem 20hod. a vstával kolem 8. Teď začal chodit do školky, ráno ho musím budit, vyzvedávám ho po O a doma si lehnout nejde. Zato večer přečtu pohádku a do 10 min.je tuhej 😀
@pabka U nás se odpoledne spí taky tak dlouho 😉 Malýmu byli v srpnu tři roky, nastoupil do školky, večerchodí spát před osmou, ráno vstává do školky protože jdu do práce v šest, o víkendu vstává před osmou. Ve školce spí děti cca hodinu a půl, Péťu tam pak budí, vyzvedávám ho po třetí a během cesty domů autem, 5km, mi většinou usne v autosedačce a pak mrzutej zbytek odpoledne. O víkendu doma spí cca od 13ti do 17ti hodin.
Nas 3,5... vstava v 6, usina kolem 21. Doma po obede nespi od jeho necelych 2 let. Kazdopadne ve skolce poo usne, doma o vikendu ani omylem....navic tim jak spi ve skolce se vecer blbe dostava do postele.
Naše malá bude mít 3 v lednu, chodí spát v 8 (teda v 8 zaženeme děti do pokojíčku, ještě si povídají, zpívají, myslím, že usínají tak 20:30-21:00) vstáváme teda kolem 6 (i dřív) už od narození . Po obědě spí cca 2 hodiny, když má bráchu ve školce a má v bytě klid, tak ty 3 hodiny dá taky úplně s přehledem. A může spát odpoledne jak chce dlouho, večer usíná furt stejně, s tím problém nemáme. Naopak, i když jde spát v deset, stejně vstává v 6 🙂 Ale já jsem ráda, radši si přivstanu než aby mi děti lítali v deset po bytě, to bych nedávala....
po obědě 1,5 hodiny
v noci cca 10,5-12 hodin
Nejstarší ve 3 letech spával v noci od 20 do 5h, po obědě jak kdy, někdy vůbec, někdy 1-2h.
Prostřední ve 3 letech po obědě nespával, v noci spí cca od 20.30 do 5.30.
děkuji za odpovědi 🙂 , málo nespinkáme jak tak čtu . jen mu dává pěkně zabrat celkově ta změna tzn. školka . 😀 to víte pro mě to furt bude malé miminko..... 🙂
My jsme tedy o něco mladší, takže do školy ještě nechodíme, ale malý chodí spát mezi 7 a 8 a vstává po šesté. Po obědě mi pak spinká 1,5h a víc. Záleží na tom, co doma děláme, jestli jsme šli někam na hřiště nebo tak. Ale těch 12 hodin je tak asi akorát. 🙂
Naše 2,5 letá spí od cca 20 h do 6:30-6:45. Odpoledne už asi 9měsíců spát nechodí.
Mám dvou a půl letého synka a ten chodí spát nejpozději ve 20:00 ale většinou to zvládáme už o půle. Vstává tak tak po 6h. ale spíš v půl 7. V poledne chodí spát od 12h..cca spí max tři hodiny. A do školky ještě nechodí.
Dva roky a devět měsíců - spát jde v osm a ráno v sedm ho musím budit, aby jsme šli do školky. Poo spí velmi zřídka - ve školce usnul jen jednou, ale celou dobu prý leží.
mě dcera od 2.5 let nespala po o , večer chodila v 7 , vstávala ráno v půl 8 až 8. Syn mi po obědě spává pořád, ten bude mít 3 roky v únoru. chodí spát o půl 1 hned spí ani se nestihne někdy zakrýt. v půl 3 ho teda chodím budit, ale kdyby to bylo na něm spí klidně do čtyř
je to pro ně zápřah, ta školka, takže se mu ani nedivím 😀 naše spí tak dvě až dvěapůl hodiny po obědě (o víkendu) chodí spát v 7, kolem 8. je tuhá (teď už zhruba teda půl hodiny). A vstává kolem šesté.. (i když se v noci několikrát budí - na záchod, na pití - noční přetrhávané spaní, to je náš kámen úrazu). Takže když to spočítám, je to: cca 12 hodin 😅