Mám pocit, že na malou furt jen ječím😔

makkyv
21. pro 2021

Krásný večer maminky, reknete mi, ze nejsem jediná 😔😀
Malá dělá furt nějaký blbosti, já uklidim, ona bordel, já odnesu, ona přinese, papíry trhá, boty haze do zachodu, a tak dále a tak dále. To je furt “tytyty nesmis, to nedělej, nesmis” furt a furt, ze mi přijde, ze na ni furt jen hudruju🙄 Pak vidim ty krásný sexy mamy z instagramu, jak napíšou “spala bych tak 3 dny, ale to bych přišla o to nejkrásnější co mám doma” jako co?😂 já jsem teda opak, já bych si klidně s lehkosti vetru ty 3 dny pospala😂😂😂 oni jsou na ty děti tak hodný ty mamči a pak ja, nedělej to, přestaň. Ze si připadám jak nejhorší matka 🙄
Holky, ze v tom nejsem jediná 😔 Pak mám pocit, ze mě mala nebude mít ani rada, když na ni furt jen hulakam🙄

klokanka31
21. pro 2021

@makkyv Nejsi jediná 🙂 ale já jsem si všimla že nadávám když jsem přetažená. Když jsem v pohodě tak mě nerozhodí nic, ani štětec na makeup v záchodě 😊

chrystyanna
21. pro 2021

@makkyv hlavní pravidlo jakékoliv sociální sítě a instagramu obzvlášť. Nevíš, co se dělo 3 sekundy před tou úžasnou fotkou nebo po ní. Kolikrát to je kousek vystajlovane koupelny/obýváku, ale že vedle už je penova potopa po litru sprcháce do vany, nevidíš.
Jinak přetažený a pocit křečka v kolečku taky dělá svoje.
Takový to 24287x zvednes , uklidis, ukážes a stejně je to samé. To je pak pocit zmaru

izz76
21. pro 2021

@makkyv Neřeš mámy na instagram, to není realita. Na dítě neječ když víš, že to je špatně. Jinak já osobně jsem klidná povaha a na děti neřvu.

makkyv
autor
21. pro 2021

@klokanka31 Ty jsi zlato, to mám taky, v obchodě mě ve směs nic nevytočí😀🙏🏻

@chrystyanna To je fakt 🙄😔

@izz76 Nojo, záleží na povaze, mě porod změnil hodně, jsem strašně cholerická, ale strašně.. nebo takhle byla* od porodu ne, změnila mě dcera strašně moc, ale někdy proste vypenim🙄

klokanka31
21. pro 2021

@makkyv Mě třeba pomáhá si uvědomit že to malá nedělá naschvál (teda doufám 😄) . Třeba když pomáhala vybalovat velký nákup, tak rozbalila máslo, rozsypala kostičky taveného sýra, a rozbalila houbičky na nádobí. Já byla vyšťavená a tak jsem nadávala, ale pak mi došlo že mi jen chtěla pomoct. To si od té doby říkám pořád, a nadávám jen v případě že dělá něco nebezpečného (skákání po gauči atd)

vikinkav
21. pro 2021

Zkus se zamyslet nad prostorem kde je vetsinu casu a proste ho prizpusobit, abys nebyla ve stresu a nemusela ji porad peskovat. Napriklad obyvak - skrinky zamknout, sklo pryc, odlozit veci kam nedosahne, detskou branku na dvere, aby neutekla atd. Aby mela dost prostoru objevovat ale zaroven nesla do veci, ktere ti vadi. Jmenuje se to “Yes Space” (prostor ANO) jakoze nemusis rikat NE. Hodne podobne jsou zarizene treba jesle/skolka, co jsem si vsimla, jinak by se ucitelky zblaznily 😄

makkyv
autor
21. pro 2021

@klokanka31 Jojo, co se týče tohohle tak to chápu, taky to dela a to jsem v pohodě🙏🏻🤣 ale spis když dela naschvaly, donese botu “říkám ne zlato, dáme ji sem” a ona jde a vezme ji zase a hodi ji po mě a to třeba 3x, to už jsou naschvaly!😂

queenp
21. pro 2021

@makkyv Klídek, seš úplně normální😃 Já zrovna pár dnů zpátky došla k závěru, že jsem máma Medvědice....Budu kvůli nim kousat, škrábat, prát se, ale zároveň chci spát půl roku v brlohu a nevědět o nich 😆

makkyv
autor
21. pro 2021

@vikinkav To má úplně všude prave 🙄😂😂 vše jsem uzpusobila, ale jde do kuchyně a do ložnice mi nataha misky, tak je jdu uklidit a mezi tím na chodbě jsou rozhazeny boty, v ložnici polštáře a tak dále 😂😂🙄

makkyv
autor
21. pro 2021

@queenp Joooo😭😂😂😂😂

95newmommy2020
21. pro 2021

Neboj, nejsi v tom sama. 😄 Hlavně pokud mas takový to zvídavejsi akcnejsi ditko. Co musí všechno samo zkusit a všude bejt. A Instáč je iluze. Nesleduj dokonalý profily, ale sleduj třeba nasranou mámu. 🤣🤣🤣 to je to je to pravý. 😄

klokanka31
21. pro 2021

@makkyv To někdy naše taky dělá 😊 někdy pomůže předstírat že mě to nezajímá a jí to taky přestane bavit 😄

klokanka31
21. pro 2021

@makkyv A nebo zkus ať si teda všechno vytahuje,ale pak ať si to taky uklízí... Na naší to platí 🙂

kamino
21. pro 2021

Jako fotografka a spoluprovozovatelka mateřského centra si o insta a FB mámách fakt myslím své 🙂 Vůbec to nebrat vážně. Bude líp - školka je boží vynález, povinná školní docházka také a když se to ještě proloží kroužky ideálně při škole, tak to mateřství už celkem jde 🙂

cikitkapb
21. pro 2021

Řekla bych, že to je normální. Zkoušela jsi domácnost přizpůsobit dítěti? Jakože dáš z dosahu ty věci, který nechceš aby brala. Skládat věty tak, aby v nich neznělo „NE“, děti ho neslyší. U nás ještě hodně pomáhá vysvětlovat proč to či ono nesmí. Například „Přestaň prosím házet boty do záchodu, budou mokré, a pak bychom museli zůstat doma, protože by nám byla zima na nohy.“, apod.

cherie24
21. pro 2021

@makkyv vítej v klubu 😄 Já se snažím malou do všeho zapojovat, jakože fakt do všeho, je to menší zlo než ji nechat zabavit se chvíli samotnou, no ale moje nervy. 🤯 Mouka všude, balící papír zmuchlaný, voda pořád někde rozlitá, nejlíp se lije voda do šuplíku a příborníků 👌 Když už mě začíná tikat oko z její výpomoci, tak jí pošlu na gauč se dívat na krtečka, mezitím stihne něco rozpatlat po gauči, co uloupila v nestřeženou chvíli ve špajzu nebo se vysvléct do naha, ideálně obojí. Ale teď mám před porodem a na dost věcí jsem se naučila rezignovat. Myslím, že s druhým, už mě hodně věcí, nerozhází. 😀

vikinkav
21. pro 2021

@makkyv tim padem to jeste asi pujde trochu vylepsit ne? I skrinky v kuchyni jdou zajistit, dvere zamknout, ja vim, ze je to mozna uz prilis, ale zkusila bych si to udelat jednodussi, aspon docasne

makkyv
autor
21. pro 2021

Joo holky, máte naprostou pravdu.. je to tak🤣🙏🏻
Já ji tak miluju oooo boze😂😂😂😂

veroniqess
21. pro 2021

Já bych asi doporučila neřešit tolik úklid a smířit se s tím, že batole dělá prostě bordel. Rozházené věci poklidím, když spí.
Osobně jsem na syna 17 měsíců ještě nekřičela, max důrazné ne. Přijde mi na to maličký. ALE jsem kliďas. Myslím, že když se na ty děti houká furt, tak je jim to pak úplně fuk už.
Pokud synovi říkám ne, vždy mu vysvětluju proč ne. Snažím se s ním domluvit. Když mu řeknu, že se půjdeme obléct a ven, vždy je klid, pokud si dojde pro kombinézu sám a sedne se místo na prevlikani, než kdybych ho popadla. To samé něco chce, co nemůže mít, řeknu mu proč to nemůže mít a nabídnu alternativu. U nás to funguje, ale každé dítě je jiné.
Zkusila bych třeba vždycky v duchu napočítat do pěti, ukrást si chvilky pro sebe apod.

makkyv
autor
21. pro 2021

@veroniqess Velice ráda bych uklizela když malá usne, ale spí na prsu. Tudíž varim, uklizim atd vše s ni, jinak nespi.. takže to mi docela dost komplikuje a hlavně když udělá bordel ráno, tak nebudu po tom chodit až do večera zejo..
jinak to ona je taky hodně sikovna, sama se snaží oblékat, svléknout atd.. ale spis má ze mě srandu.. nervu na ni jakoze “co to jako děláš to nesmis!” Ale zvednu hlas a řeknu ne, zkusím to tou formou vysvětlení.. i když pila a lila to na sebe “říkám ne zlato, nelij to na sebe, budes mokrá a pak nemocná a nepujdeme nikam” a ona? Frajerka se zasmala a vylila to úplně cely 😀😀 tak nevím 😄

aselluska
21. pro 2021

@makkyv hele nějaká fotka vystylovaný krasavice na netu tě přece nemůže přesvědčit o tom, že její dítě nedělá totéž a že ona se nechová stejně. To jsou ty matky, co se škrobí na sítě, jak dokonalý je jejich život a pak je potkáš venku, v hadrech, který by jsi nevěřila, že si vezme na sebe, stojí u sámošky a řve na dítě. Mám kousek od sebe spolužačku. Dvě děti, pes. Strašně jí všichni chválí děti, jak ona sama je nádherná a jak to zvládá. Stačilo slyšet ten slovník, který používala, když mluvila na tu starší (4 roky). Na vrch huj, doslova

chrystyanna
21. pro 2021

@aselluska na tohle je dobry třeba teď film matky. Jako není to nic moc film ale je tam přímo jedna z hrdinek takhle instacelebritka a ukazuje to tuhle realitu.
Polykání bolesti při kontrakci, bo ještě musí z propagovat nějaký uklidňujici gel, jídlo nacancane na fotku, řev na chlapa, co právě přišel z stavby, nejez to není to ještě vyfoceny atd

makkyv
autor
21. pro 2021

@aselluska To máš pravdu🙄 taky znám jednu takovou, dělá jak má všechno, jak se maji skvěle a kouri, děti zanedbane, zijou z ruky do huby, protože chlap ji nedává peníze (chrti se) dela jak by nikdy neměla lehatko od třeba já nevím Kinderkraft a jedine babybjorn a přitom měla z bazaru za 200,- nějaký, jakoze je proste namachrovana a nic z toho🙄

janinasm
21. pro 2021

@makkyv Neboj, rozhodně nejsi sama! Já ted na malou taky dost hulákám. Dělá samý blbniny! Dám ji pití, aby se konecne napila. Ona jde, trochu si cucne, pak vezme hrneček a začne to všude vylejvat. Uklidim něco, za pár minut je to zase vybordelený. Jakmile nedám pozor, tak všechno zdemoluje. Nechala jsem například na stole cukroví, mimčo začalo brečet, tak jsem letěla k němu. Mezitím malá vylezla na židli a z cukroví udělala hordu zbytků. Řeknu jí, nedávej to do pusy (například neustále hryže pastelky, až má ty dřevěný kousíčky z nich po celý puse), a co myslíš že udělá? Vezme si další a znova jí rozkouše na padrť. Nejvíc mě sejří, jak všechno prostě vybordelí, vyhází, všude rozhází, nechá to tam a jde dělat bordel dál. Kdyby si s tim aspon vydržela hrát, ale ono ne. Skoro každej den dostává na prdel. Domluvu zkoušm taky samozřejmě, ale někdy je to absolutně na nic. Přemýšlím, co bych ještě napsala, ale ted nevim, každopádně je toho fakt hodně Někdy mě přejde absolutně chut, když třeba jdu do koupelny a tam všude rozpatlanej šampon na vlasy, nebo jde, vytáhne tu nádobku z pračky, kam se sype prášek, všechno to ohmatá a strká si pusty do pusy, nebo dneska snědla půl stoletý svíčky..... jako jsem z toho taky vyřízená. Přejde tohle děti nekdy? V kolika letech ? Mojí malý budou brzo tři.......... Navíc se vzteá´ká uplně horzně - nedavno se tak vztekla, že hodila hrníčkem a ten se samozřejmě hned rozbil. nebo hází mobilama, ovladačema. Neni den kdy by něčim neflákla....

makkyv
autor
21. pro 2021

@janinasm Mala moje je sice mladší, ale dela skoro to same, hází ovladačem.. s hračky si nehraje, ale jakmile je jdu uklízet, ohromně si s nimi chce hrát, přitom je jen rozhazi a jde dal… naprosto vim, jak se citis, toto prozivame doma my 😔
Strašně obdivuji a drzim palce, ještě s mimcem to musí byt dost narocne 😔 určitě se to spraví a bude lépe❤️

lieselmeminger
21. pro 2021

@aselluska Dcera měla taky takové období, kdy musela nutně udělat všechno, co mi nebylo po libosti. Ale neboj, přejde to. Dřív jsem byla taky dost protivná máma, teď jsem máma na antidepresivech a spoustu věcí hážu za hlavu. Ze všeho toho stresu (a z covidové situace především) jsem si přisvojila úchvatné úzkosti, takže jedu na Zoloftu a jsem spokojená. Dětský koutek jsem si přesunula z obýváku do ložnice (dětský pokoj plánuji, až budou děti větší, zatím mě dcera v noci potřebuje a do toho brzo přijde ještě jedno mimčo) a hračky uklízím jednou denně. Když udělá bordel a náhodou by přišla návštěva, není to aspoň hned na očích a do ložnice zavřu. Do obýváku toho nanosí méně, než v něm kdy vysypala. A když zrovna má den, kdy toho natahá do obýváku hromadu, tak to jen narychlo posbírám, abychom se přes to nezabili. Jinak se mnou už tak nějak nic moc nehne. Nekřičím, protože nemá smysl se rozčilovat, snažím se vysvětlit. A myslím, ze i díky tomu ty naschvály zmizely. Hlas zvednu jen když jde o něco nebezpečného.
Spoustu blbostí jsem vyházela nebo odklidila, takže nemá moc co tahat. Koše už ji naštěstí přestaly zajímat, mouky a podobně mám vysoko, jediné co může tahat jsou hrnce a pokličky a to mi nevadí. Akorát teď už dosáhne do ledničky, tak občas vytahá zeleninu... Jediná místnost, kam ji samotnou nepouštím je koupelna, protože tam tahá úklidové prostředky, co nemám kam jinam dát. Ale tak naučila jsem se tam vždycky zavírat a i když na kliku dosáhne, sama si nerozsvítí, takže tam nechodí. Hoď se do klidu, trochu si odpočiň, on uklid neuteče. S dcerou si kolikrát uděláme nepořádný den, vytaháme spolu všechny hračky, ona má radost, že spolu všechno sypeme a ve všem se hrabeme a já to aspoň postupně roztřídím. To je pak i docela sranda, když ten nepořádek děláme spolu a ani pak nemá tolik tendence na truc dělat nepořádek a tahá si fakt jen to, s čím si chce hrát. A mně to dává taky pocit klidu, ze alespoň chvíli nejsem v té pozici rodiče, ale spíš parťáka, který napomáhá v nekalosti. 😃

lieselmeminger
21. pro 2021

@aselluska Promiň, nějak spatne se mi to označilo, mělo to být pro @makkyv

cherie24
21. pro 2021

@makkyv a kolik jí je? Možná už se tady na to někdo ptal. Mě malá taky spala jen pokud jsem s ní ležela. Jak já jsem záviděla všem matkám, které uloží dítě do postýlky a jdou si v klidu pustit seriál a vypít kafe. U nás nemožná situace. Pak rovnou přešla ve 2 letech na spánek pouze večer. Zrovna v době, kdy já bych v těhotenství přes den spala až bych brečela, no tak mám smůlu. Ze začátku aspoň chodila spát třeba v 7, teďka už zvládne bez spánku řádit i do 10ti večer. Mě hodně pomáhá, když si třeba partner vezme malou na 2 hoďky ven. Mě to pomůže dobít baterky, nemám pak tendence tolik řvát 😀 a malá se vrací spokojená, vylítaná, protože já jakožto koule už toho s ní moc nenaběhám, takže je naspeedovaná a o to větší bugr pak dělá doma. Pomůže to i kdyby to bylo jen jednou týdně. 🙂

konidana
22. pro 2021

@makkyv plastove misky a varecky at klidne taha, sklenice talire a noze dej z dosahu. Proc by po byte nemohla nosit botu? Vecerto vsecko spolu uklidite, az tesne pred spanim. Pres den to nema smysl, protoze to bys jen nonstop uklizela. Ja fakt životně dulezite, aby se po zemi pres den nic nepovalovalo? Za mne je dulezitejsi se z toho nezblaznit, byt trochu nad veci. 😉