Ahoj holky, prave zaciname s botama, mala sama jeste nechodi v prostoru, ale pouziva co je po ruce, treba kocar 😄 tlaci a jde si. Premyslim nad tim, jestli treba nedavat boty i doma? Je naucena, ze boty jsou na ven a diky velkemu prostoru za domem, jsme venku skoro porad. Ale doma si beha s choditkem, ovsem stale vede presun po ctyrech... Tak co myslite? Dat boty i doma, aby mela duvod vic chodit a nebo to nehrotit a nechat nohy "na volno"? Diky za nazory
Já třeba nedávám na doma nic na ven capacky,preferuji barefoot obuti (tzv.bose obuti)
Mala mela doma papučky a na ven pegresky
My když jsme byli v této fázi, tak jsme byli normálně na boso 🙂 Já osobně doma taky chodím nejradši bosa, ale nevím, jak to budu dělat až mi ten lump začne běhat po bytě, díky plovoucím podlahám to bude asi dost klouzat, tak uvidíme 🙂 Kdyžtak koupím nějaké bačkorky 🙂
@mrsnikola podle toho jakou máte podlahu. Jestliže máte dřevěnou nebo lamino (plovoucí) podlahu, dlažbu tak to není přirozený povrch a není dobré, aby děti chodily dlouhodobě naboso. Ale v této fázi zase nožičku trvale "uvěznit" do botičky taky není dobré. Takže třeba na hodinku na dvě denně, v té době, když fakt "chodí, stojí" a pak nechat na volno. Čím víc bude chůze převažovat nad lezením, tak tím déle botičky nechávat. Ale ne nějaké bačkůrky, ale kvalitní kožené měkkoučké nízké sandálky s pevným opatkem, ale rozhodně ne kotníčkové. A čím měkkčí, tím lepší. Plus žádná vytvarovaná stélka, jak to některé rádoby orto boty mají....
@mrsnikola https://www.modrykonik.cz/detske-boty 😉