Zdravím holky, mám čerstvého 4leteho syna, a ve školce mě nutí k logopedii. Že prý už na to má věk, krásné umí R, semtam i Ř. Mluví plynule, zvládá básničky i písničky. Nemá problém s žádným jiným písmenem samostatně, ve slovním spojení občas nějaké písmenko vynechá. Jak jste na tom Vy, daly by jste takové dítě na logopedii? Případně v jakém věku jste tototzacli řešit? Děkuji
@tulikiss ta naše logopedka jezdí 1x měsíčně, a komunikace s rodiči žádná, pouze přes sesitek
@verulevrtule jednou měsíčně je na nic, je třeba pravidelně, každý týden a cim drive se začne, tím lépe
@barmil já si myslím, jako nezdit jen proto, aby vydělala a s rodičem se ani neviděla, mě přijde pěkná blbost a radej ho budu vozit někam sama, když to bude třeba
Myslím, že to není nic proti ničemu, objednat se někam na logopedii a zkonzultovat to. Pokud dítě problém nemá, řekne ti to a budeš mít klid. Ale znám spoustu dětí, které krásně mluví a na logopedii chodí, protože dělají něco špatně, co tobě poslechově nepřipadá nijak hrozné, ale z hlediska vývoje řeči by to mohl být problém.
@irmamala beru to podle sebe, že za nás se to nehrotilo a drtivá většina lidí mluví krásně bez jakyhokoliv zásahu, naopak, sestra chodila k uváděné logopedce, je jí 13 a pořád ráčkuje 🤣
Proc myslite ze vam to ve skolce doporucuji?aby vas buzerovali?spis vam chteji pomoc a poradit ne?!uz jim proslo rukou tolik deti ze bych jim duverovala.a s jakymkoliv cvicenim/treninkem je lepsi zacit co nejdriv.takze ano ja bych dala na jejich radu a objednala se na logopedii(dobrou)
@verulevrtule to ze se to dany clovek nenaucil(nerackovat) neznamena ze je chyba v logopedce.treba malo cvicila...a ano za nas se neresilo hodne veci ale zrovna rec mi prijde hodne dulezita mj.k praci
syna na logopedii poslala dětská na tříleté prohlídce - neuměl K, G, následně jsme řešili dě, tě, ně, ž, š, č, potom naskočilo samo L, ted (skoro 5,5) jsme stále v péči a už se začíná učit Ř. U nás jsou problém i některé svaly,takže máme cviky na uvolňování/posilování (gotické patro, bylo podezření i na skrytý rozštěp, to se naštěstí nepotvrdilo)
dcera sla na logo hned po 4 narozeninach, protoze zacala rikat r, sice rikala krasne r ale spatne z krku a tak jsme hned valily, protoze vim jaky problem to bylo odnaucit syna. po roce se zmenila logopedka a ta zjistila, ze ma dcera vetsinu pismen spatne polozenych, ze je rika trochu z jineho mista. za dalsi rok jsme dopilovaly vsechny ostatni pismenka.