Maminky mám další dotaz. Malý má 2měsíce a stále máchá ručičkama a nožičkama. Navíc když se vysleče tak okamžitě vystřelí ručičky jakoby do písmene V a chce brečet. Jsou to ty úlekové reakce miminka, ale je to pořád normální? Kdy to obvykle děti přestanou dělat?
Nase mala to dělala cca do konce 3 měsíce. Abych to zmírnila tak jsem na ni pri každé činnosti mluvila a bylo to pal lepsi 🙂
Je to normální, ale snažte se tomu vyhybat
Náš Josífek se leká pořád a snad všeho, a to mu je 5 měsíců. Snažím se tomu předcházet, ale vždycky to nejde. Nenapadlo mě dělat si z toho hlavu.😕 🙂
Uplne normalni... to odezni samo.
@lucimom za me super. Davam ji teda jen na noc, ale myslim, ze kdyby ji nemela, tak zdaleka tak dlouho nespi. Obcas z ni jednu rucicku vynda, ale to spis tehdy, kdyz to spatne utahnu. Uz mame i tu vetsi velikost, a to jsem myslela, ze skoro nevyuziju ani tu malou 😀 a libi se mi, ze v ni muze i trochu kopat nozickama. V normalni zavinovacce nemela vubec volno a ruce z ni vzdycky vyndala.
ahoj, myslíš takovou tu "opičku"? Syn to dělal, ikdyž jsem ho dávala např. na koupání do vany, vystřelily mu ručičky a nohy a nechtěl se pustit ruky 😀 zmizelo to asi do toho 5.měsíce...Je to jeden z reflexů 🙂
Ahoj, mala ma 2 mesice a dela to porad taky, sice u toho teda neplace, jen se zamraci, ale dela to pokazde, kdyz ji svleknu, tak doufam ze to normalni je 🙂