Lekavé reakce 2měsíčního miminka, je to pořád normální?

lucimom
20. pro 2016

Maminky mám další dotaz. Malý má 2měsíce a stále máchá ručičkama a nožičkama. Navíc když se vysleče tak okamžitě vystřelí ručičky jakoby do písmene V a chce brečet. Jsou to ty úlekové reakce miminka, ale je to pořád normální? Kdy to obvykle děti přestanou dělat?

messias
20. pro 2016

Ahoj, mala ma 2 mesice a dela to porad taky, sice u toho teda neplace, jen se zamraci, ale dela to pokazde, kdyz ji svleknu, tak doufam ze to normalni je 🙂

monikagurthova
20. pro 2016

Nase mala to dělala cca do konce 3 měsíce. Abych to zmírnila tak jsem na ni pri každé činnosti mluvila a bylo to pal lepsi 🙂

soyevita
21. pro 2016

@lucimom Ano je to normální,naprosto běžné do 4.měsíce

lajla
21. pro 2016

Je to normální, ale snažte se tomu vyhybat

dzogobela
21. pro 2016

@lucimom nase mala to ma trosicku bohuzel jeste ted. Ne pri oblikani, ale spis obcas se lekne neceho, ceho.by nemusela a vystreli ji ty rucicky. Rikala nam to i rehabilitacni... Bude ji za tyden uz 5. mesicu. Takze ve 2. mesicich je to urcite normlani 🙂

petadu
21. pro 2016

Náš Josífek se leká pořád a snad všeho, a to mu je 5 měsíců. Snažím se tomu předcházet, ale vždycky to nejde. Nenapadlo mě dělat si z toho hlavu.😕 🙂

lucimom
autor
21. pro 2016

@petadu Nedělali bychom si z toho hlavu, ale byli jsme na neurologii a tam paní doktorka tvrdila,že je na svůj věk až moc dráždivý a lekavý a to sebou házel jen když jsme ho vyslekli jinak byl klidný... :(

petadu
21. pro 2016

@lucimom Ty brďo, tak snad abych se na to zeptala doktorky. Že já tvůj dotaz četla.😀
Ale když tady maminky píší, že je to normální, tak aspoň víme, že to zase takový problém (snad) nebude.😉🙂

lucimom
autor
21. pro 2016

@petadu Taky doufám. Navic byl nevyspaný...

dzogobela
21. pro 2016

@lucimom to je prave to. My chodime na rehabilitace a mala, jak je nesva z ciziho prostredi, tak se podle me chova hodne jinak nez doma. Jenze pak to vypada, ze treba tohle jeste nedela a tohle jeste neumi.. Tady to muze byt podle me dost podobne 🙂

karlajasmine
21. pro 2016

Uplne normalni... to odezni samo.

lucimom
autor
21. pro 2016

@dzogobela No právě, jenže teď už to máme v papírech a už musíme být sledovaní. Ale tak možná je to lepší, bude pod kontrolou. Jinak jsem si všimla, že používáš zavinovačku Swaddleme. Je dobrá? Nevyndá z ní ručičky?

dzogobela
21. pro 2016

@lucimom za me super. Davam ji teda jen na noc, ale myslim, ze kdyby ji nemela, tak zdaleka tak dlouho nespi. Obcas z ni jednu rucicku vynda, ale to spis tehdy, kdyz to spatne utahnu. Uz mame i tu vetsi velikost, a to jsem myslela, ze skoro nevyuziju ani tu malou 😀 a libi se mi, ze v ni muze i trochu kopat nozickama. V normalni zavinovacce nemela vubec volno a ruce z ni vzdycky vyndala.

astyna
21. pro 2016

ahoj, myslíš takovou tu "opičku"? Syn to dělal, ikdyž jsem ho dávala např. na koupání do vany, vystřelily mu ručičky a nohy a nechtěl se pustit ruky 😀 zmizelo to asi do toho 5.měsíce...Je to jeden z reflexů 🙂