Maminky, poraďte.......náš maličký je poslední dva dny strašně lekavý, stačí jen malý hluk a on rozhodí ručičky a začně natahovat, někdy spíš rovnou plakat...... ☹ ☹ Musím mu vždy dát ručky k sobě a pochovat ho a on se pak uklidní, ale bojím se teď pustit i televizi nebo mluvit nahlas, aby nebyl lekavý. Nevím čím je to způsobeno, ničeho většího se nelekl, začalo to zničeho nic.......stáva se to také vašim dětičkám??
ahojky myslím, že to je u miminek, tak nějak normálka náš mrňousek se začal lekat, když začal víc vnímat hlavně, když třeba usíná, najednou rozhodí ručičky a začne kníkat, takže nejsi sama komu to mimčo dělá 😉
Adélka to taky měla. Časem z toho vyrostla. Začalo to z ničeho nic a taky to tak skončilo. Pomáhalo pokládat jí do měkkho. Například do velkého polštáře, do postýlky jim na matraci dát třeba ještě roztaženou zavinovačku - prostě jim dělat pelíšek. Teprve poznávají svět a tak se spousty věcí lekají nebo bojí. Potřebují mít pocit bezpečí. Časem se otrká.
lucinka myslim ze sa mozes ukludnit,je to len tym ze zacina vnimat svoje okolie 😉 kludne pustaj telku aj mluv nahlas nach si zvyká....
děkuji moc, už jsem klidnější........já jen byla vystrašená z toho, že to přišlo z ničeho nic....... 🙂 🙂
nas vojtas se taky lekal.) a hlavne sam sebe🙂))
lucinka to bude asi i rozvojem sluchu a zraku, jak se vyvíjí, tak najednou objevují nové a nové a hlavně nečekané, ještě neumí předvídat 😉 , to pozoruji i teď u Káji, kdy si někdo pšikne - tka my dospěláci dívající se na něj, to z mimiky čekáme, ale mimčo to nepozná, tak se lekne...
U nás to bylo taky, že se lekal slova, které obsahovalo "r", takže jsem nemohla říkat např. to je strrrrašný, jinak by se lozplakal 😀 😀 😀
unasho maleho som sy to vsimla aj ja ze sa my neja kona vsetk budi a este si oci zatvara ked sa snim niekto hlasno hosprava aj pri tlieskani je to normalne ma 5,5 mesiaca.
Náš prcek se taky leká, hlavně pšiknutí a věci, co mají suchý zip, taky roztáhne ručičkama a začne natahovat, doktorka říkala, že po čtvrtém měsíci by to mělo začít mizet.
ahojte. to lakanie je ok. nasa lekarka sa ma vždy v poradni opyta ci sa malá ľaká.
ahoj. myslím si že je to v poriadku, aj moja malá sa často zľakne. stačí, keď sa len prudšie pohnem. stáva sa to skoro každý deň, tak to už neriešim.