Ahojte maminky, chtěla bych se zeptat,odkdy můžu dát malému kůrku chleba. Začínají mu růst zoubky a dočetla jsem se,že je to dobré na masírování dásní. Jen jsou mu v nedeli 4 měsíce. Ale co vím,za mě se dřív dávala 😊 děkuji
Kůrku bych dala až později, až se naučí polykat kousky jídla 🙂
Ja bych se toho nebala. Podivej se na metodu BLW, pripadne si pijc knizku Vim, co mi chutna. Nase dite prakticky nebylo krmene lzickou, vzdycky dostavalo kousky z nasich taliru, chleba byl jeden z prvnich. Nicmene je nejaka zakladni bezpecnost-nikdy mu nedavej jidlo, kdyz je na zadech a vzdy u nej bud. Pokud ho ovsem zoubky nezlobi nejak tragicky, s chlebem a jidlem vubec bych pockala na pozdeji...
dej mu kousátko - kůrku dostal asi až 3-4 měsíce po zavedení příkrmů (a hlavně lepku) možná i déle 🙂
Nas malá dostala chleba az v roce. Nevim,jestli je to brzo nebo pozdě,ale beru to pocitově a taky na maly vidim,o co jeví zájem ochutnat..
@eukamaminka zkus treba chlazenou mrkev radeji 😉
chleba tak 10.m, na zoubky kousátko..
Kamarádka dávala malé kůrku od chleba od čtvrtého měsíce. Právě proto, aby si zvykla na lepek. Byla kojená, přežila a je z ní teď 4letá slečna.
Kurky az tak od 10m, ale drobek- opravdu drobek peciva, kvuli lepku jsem davala od ukonceneho 4.m stejne jako dalsi alergeny.
Ja davala od cca 5ti mesicu,misto takovych tech krupek. Nikdy se nazakuckala,spis to blízala a cucala než kousala samozřejmě. Kousátka nikdy nechtela.
Já dávala rohlík cca od 7 měsíců 🙂 Myslím, že s chlebem je to podobné 🙂
Na dásně bych dala raději kousátko, kdyby se mu podařilo kůrku "ukousnout" mohl by se tím udusit.