Kolik by mělo vážit 2měsíční mimčo na umělém mléku?

katerinna
8. říj 2015

Zdravím maminky,chtěla bych se zeptat,kolik by mělo vážit 2 měsíční mimnko od narození na UM?Mám chlapečka,porod.váha 3.8kg,teď mu byli 2měsíce a váží 6kg.Dr.nám řekla,že je to moc.Ale když on je opravdu velký jedlík,denně vypije 900ml.Opravdu je to hodně?Nikde sem se totiž nedočetla kolik by děti na UM měly vážit nebo kolik by toho správně měly vypít za den.Děkuji za odpověďi.

anetadr
8. říj 2015

Já jsem zastánce jedlíků - neomezuji. Každé miminko si jede svým tempem a o nějaké nadváze se teď skutečně nedá mluvit. Můj syn byl na um od měsíce věku a ve dvou měsících měl 7,5kg (porodní váha 5020g). Je prostě mohutný, ale obézní ani náhodou. Starší syn na tom byl podobně a dnes (4,5 roku) mu koukají žebra i přes to, že podle tabulek má taky víc, než by měl. Rozhodně bych se vykašlala na všechny tabulky i na dr, která podle nich jede. Řiď se sama sebou a miminkem🙂 Přeci ho nenecháš plakat hlady.

alboo
8. říj 2015

No a kolik meri? Ono je to trochu slozitejsi nez jen vaha a rict, ze je to dost. Najdi si percentilovy grafy. Nase porodni vaha u holcicky byla asi jako vase, ve 2m 5.6 a ve 3m 6.8! Byla taky od zacatku na um. Tchyne furt jak je tlusta a hodne vypije. Ale dr. Rikaka ze pokud Um nezvraci, nema zacpu, prujem a tak ze s tim nic neudelam. Ze zacatku dacala kilodvacet mesicne a v roce vazila pod deset kilo jako jiny deti. Jak pak zacla jist zeleninu, prestala byt takova kulicka. Ale je teda fajt ze od novorozence nejedla v noci, jen pres den, kdyby tenkrat jedls i v noci, tak rikala dr ze paj doporucuje omezit nocni um

vrabcak0007
8. říj 2015

vyprdni se na ní...oni jsou teď na to nějak háklivý..prý jim pak odněkud seshora chodí nějaký upozornění, že mají moc obézních miminek a tak..je z tý dětský obezity velikej strašák - obzvláště u dětí krmených UM...mě moje dělala to samý..a to jsem měla těžkej porod s následnou velkou revizí celého břicha..nevíc první mimčo..ne zrovna beránek..to byla jsem z toho v pejru a teď do toho ještě tohle...moje sestra měla obě holky puclíky a chodila k tý samý doktorce, tak se divila, co jí hráblo, že jí nikdy nic neřekla..jinak byla v pohodě..no a to, co jsem psala nahoře jí prý odpověděla...
náš malej při narození 53cm a 3,8 tatkéž..ve třech měsících měl 7kg..taky jsme vypili zhruba tolik...velkej jedlík od malička...a to měl ještě celkem velký reflux, ale protože jinak prospíval a nijak jinak ho to neomezovalo, tak se to jen sledovalo...hodně toho vyblinkal...a stejně takhle přibýval..pak se začal poamličku hýbat a čím víc pohybu, tím víc se to zpomalovalo..ještě v 6ti měsících měl 9,5kg a v roce 10kg 🙂)) trošku tedy pomohlo, že jsme vyměnili flaštičky, jak na reflux, tak na pocit sytosti..hele, bude zima, všude plno bacilů..je lepší, když má mimčo něco navíc, protože když ti nedejbože kvůli nějaký viróze či tak přestane na pár dnů jíst, aspoň má z čeho brát...
ještě tady jsem našla jednu orientační tabulku, tak se podívej..není to přesně ta, podle které jsem se snažila jet já, ale tu jsem už nenašla..
http://www.jaknamiminka.cz/kolik-ma-vypit-kojen...

smecka
16. kvě 2017

Obnovuji diskusi. Jsme jiz 14 dni plne na UM. Za tyden budou malemu 2 mesice. Podle sve vahy (4900g) by mel vypit cca 750ml, kdyz pocitam 150ml na 1kg vahy.
Ale malemu je to malo, kdyz jsem ho krmila podle jeho chuti, vyzahl za den i 970ml! Ted to delam tak, ze mu davam 120ml-130ml na jedno krmeni, ale vody davam 130ml-140ml.
Mate nektera velkeho jedlika a jak to delate?