Ahoj, doporučte mi, prosím, nějakou knihu o výchově která se vám osvědčila a pomohla vám? Mám doma 14ti měsíční holčičku a občas už nastávají situace, kdy úplně nevím, jak reagovat, tak bych chtěla být připravená ☺️
Díky a hezký den 🌻
Ozkoušené to ještě nemám, ale moc se mi líbí kniha Respektovat a být respektován 🙂 naopak mě zas tak moc neoslovila kniha Vychováváme děti a rosteme s nimi..
Všeobecně cokoliv k respektující výchově - v ČR hodně populární Nevýchova, jde o webináře a online kurz. Z knih Vychováváme děti a rosteme s nimi (jde sehnat i v audio verzi), Zkoušeli jsme všechno (dost jednoduché a stručné, spíš ukazuje, co po je normální chování v určitém věku a nemá smysl proti tomu bojovat), Aha rodičovství (má i pěkné konkrétní návody jak s dětmi pracovat hrou a příklady řešení situací). Skvěle to doplňuje teorie typů - u nás propagovaná autorkou knih Nejsou stejné (velice obsáhlá tlustá kniha, začátek se těžko louská) a Ani mámy nejsou stejné, má i webináře některé zdarma na svém webu. Pak se mi líbí e-book z lecivehrani, kde se dá taky načerpat inspirace. Přečíst si něco je celkem fajn, ale zavést věci, které mi v knihách dávají smysl, do praxe, obzvláště ve vypjatých emočně nabitých momentech, je pro mě docela složité.
Moc děkuji za tipy! Zatím jsem si vyhlédla Marťana, Respektovat a být respektován a našla jsem si dokonce audioknihu Aha rodičovství, tak se do toho pustím.. 🙂
Za mě Koncept kontinua, respektovat a být respektovan, Najdi si sveho martana a kniha Efektivní rodičovství. Něco jsme měli jako povinnou literaturu na VŠ a něco mě zaujalo jako nastávající matku 😊