Kluk a čůrání. Poradíte, prosím?

eila2020
19. srp 2020

Ahojte holky,
Prosim o radu, za chvíli máme školku. Syn si sám řekne, že chce čůrat nebo kakat. Tohle máme zmaknute, ale bohužel u curani mu asistuju a pindulu držím, aby neměl všecko pocurane, jak venku tak doma. Teď mi blondýne došlo, že ve školce mu ho asi nikdo nepodrzi a tak se chci zeptat, mám ho raději naučit ať cura sám v sede nebo to ve školce rychle odkouka od jiných chlapecku. Děkuji moc za rady.

martiniquest
19. srp 2020

Naucila bych ho curat v sede. Nevidim na tom nic spatneho, naopak

rebe
19. srp 2020

Já teda úmyslně syna vedu k tomu, aby do záchodu čůral v sedě, úklidu počůraného záchodu jsem si dost užila po bratrech... Ale naučit se čůrat ve stoje tak, aby si nenačůral do kalhot, mu zabralo tak pět pokusů maximálně. Doporučuju teda trénovat venku a na dosah domova či s náhradním prádlem, ale není to nic, co by nezvládnul 🙂

eila2020
autor
19. srp 2020

@rebe Na zachode se rukama drží stěny a stojí na schudku, proto furt maminka a venku když mu řeknu sám tak se u toho začne vztekat, že maminka tak mu ho vždycky chytnu. Já vím, že je to špatně v tomhle, je to maminak. Ale v mnoha dalších věcech chce dělat vše sám i s oblékáním, jen s tímhle bojujem 😔

rebe
19. srp 2020

@eila2020 Chápu, my se se synem zase hodně dohadovali kvůli utírání zadku, taky sám nechtěl. V tomhle ohledu je ale zásadový přístup fakt ku prospěchu dítěte, držet pindíka takhle velkému dítěti je už fakt divné. Nebo holt počkej na tu školku, tam velmi rychle zjistí, že se mu děti budou smát, když mu ho bude muset držet paní učitelka. Neboj, to zvládne 🙂

cilkat
19. srp 2020

Syn většinou sedí, ale myslím, že to okouka rychle. Ono i tím, že ve školce mají dětské záchody nizounko a bez stupátka, je to snazší. Ale nebojte se na to upozornit učitelku, ať ví, že muže být problém.

martiina_k
19. srp 2020

@rebe proč je divné držet pindíka tříleťákovi?
@eila2020 my vedeme malého na čůrání v sedě. Venku mu ho většinou taky přidržím, přesně z důvodu, aby si nepočůral kalhoty, ale umí to i sám, jen ne vždy bez nehody. Na čůrání v sedě u chlapečků vidím samé výhody :D

marti89
19. srp 2020

@eila2020 Doma chodí na nočník i záchod sedět, aby to nebylo všude (chodí si sám, neříká mi). Venku jsem zavelela, aby mu to tatínek ukázal a on to po něm zopakoval. Občas mu něco do kalhot ve stoje ukápne, ale nikdy žádná katastrofa. Zkusila bych zapojit tatínka, přeci jen když uvidí, že ho tatínkovi taky nikdo nedrží a musí si poradit sám, bere to úplně jinak (dřív jsem to taky zkoušela a běhala za nim, nepodržel si ho a tvářil se, jako by se štítil - viděl u tatínka a už mam zákaz).

hanulkaha
19. srp 2020

Bud naucit v sede nebo vzit ven a formou hry, at se nauci drzet pindika sam a trefovat se na ruzne veci, kaminek, kyticku... 😉

martiniquest
19. srp 2020

@rebe Presne proto je u nas doma pravidlo, ze chlapi curaji v sede. Priznam se ale, ze jsem jeste pred par dny zvazovala, ze synovi naopak reknu, at cura vestoje. S prechodem z nocniku na wc s redukci byl totiz ten zachod pocurany imrvere. Ale nastesti uz pochopil, jak ma pindoura pridrzet a poslednich par dni je to ok.

rebe
19. srp 2020

@martiina_k Protože to v tomhle věku už v pohodě dokáže sám?

martiina_k
19. srp 2020

@rebe tak dokáže, ale divný by mi to přišlo třeba u sedmileťáka, ale u tříletého? Vždyť tříletý je ještě takové miminko 🙂))

rebe
19. srp 2020

@martiina_k U tříleťáka už to není roztomilý miminkovský pinďourek, mnohdy je to už pěkný "péro", párkrát jsem po něm musela chmátnout, když zamířil do klahot, a řeknu ti, bylo mi to fakt hooodně divný, proto jsem to napsala 😀

lolam10
19. srp 2020

Naučila bych si ho drzet si pindika.proste se parkrat pocura na kalhoty a za chvili to zmakne.nechte ho curat na broučka v trávě nebo kuru stromu apod a uvidite jak bude mířit daleko🙂

veronikav31
19. srp 2020

Syn(2,5r) doma čurá na wc, venku už jen ve stoje, ale přidržuji mu ho,občas už ho přidržuje sám,ale stává se,že si počurá kalhoty.ale co,ve školce bude mít náhradní oblečení

potaplice
19. srp 2020

@rebe Hlavně mu ho paní učitelka ani držet nemůže.

rebe
19. srp 2020

@potaplice Z toho by asi mohla být nehezká polízanice, že...

eila2020
autor
19. srp 2020

@rebe nee to ani nečekám, spíš jsem jen chtěla trošku uklidnit v tom, že mi napíšete, že děti jsou bez mámy sobestacnejsi a že třeba co neuměli úplně super tak ve školce rychle dohnaly díky ostatním detem, malý nemá ještě tři roky a školku máme na vesnici, říká si krásně jen to musíme dopilovat. Jak se řekne školka jdu bulet za roh, hold první dítě 😀

potaplice
19. srp 2020

@rebe přesně tak

veronikav31
19. srp 2020

@eila2020 neboj, to zvládne.většina učitelek se snaží aby se děti vyčurali než jdou ven.v naší školce i u zahrady mají wc,tak si dítko kdykoliv může jít.když jsou na procházce tak to musí zvládnout sám...učitelky nepředpokládají,že dítko bude ve 3 letech umět vše samo,děti jsou vyjukaný v září,říjnu,pak si to sedne a bude to v pohodě

rebe
19. srp 2020

@eila2020 Je to přesně tak, jak píšeš. Uvidí to u kamarádů a ze dne na den s tím začne sám, pokud to náhodou dřív nezvládnete sami 😉

missym
20. srp 2020

@eila2020 Syn se naučil čůrat v sedě, ve stoje doma prostě nechtěl, jen venku a i to se kolikrát neobešlo bez nehody. Loni (tři roky a kousek) chodil do miniškolky na zvykačku a sám tam od kluků odkoukal čůrání ve stoje. A od té doby už nechtěl jinak. Dnes sem tam ještě venku nehoda, když při čůrání kouká po všech čertech, ale jinak naprostá pohoda.

kassandra1
21. srp 2020

@eila2020 Já bych ho tedy určitě neučila čurat v sedě, přijde mi to zbytečný krok zpátky. Záchodová mísa je dost veliká, nechápu, proč by se neměl trefit v tomto věku. Doma a venku bych trochu potrénovala. Ve školce jsou ty záchody nízko, takže problém se stabilitou mít nebude a od kluků to brzy okouká. Ve školce ty děti jsou soběstačnější, i oblékání zvládají líp než doma 🙂

ivis_b
21. srp 2020

@eila2020 Doma má na čůrání pisoárek viz foto, vyřeší vám to problém se stupínkem a rovnováhou. Teď už je větší a dosáhne do normálního záchodu, ale pro začátek byl ten pisoárek super, navíc ho to bavilo - jak čůral, tak se točila ta vrtulka. Ve školce mají malé záchody, tam dosáhne v pohodě. Soběstačnější tam určitě bude, ale doma bych to trénovala...

gwesham
14. dub 2021

U dětí to není takový problém - klidně může močit vsedě ale u starších můžů je to útok na jeho zdraví a kravina – zaprvé většina starších mužů má hyperplazii prostaty – někdo více a někdo méně. Při usednutí dojde k zalomení již tak utiskované močové trubice, a výsledkem je cca 20% reziduální moči v měchýři. Špatné vyprazdňování měchýře může vést k rozvoji infekce močových cest. Za druhé – zvětšená prostata tlačí na konečník a způsobí nucení na stolici, někdy dojde i na defekaci – ovšem s velmi malým množstvím stolice a s následnou hygienou a drážděním konečníku. Za další – zvětšená prostata vyvíjí tlak na stěny žilní hemoroidální pleteně, zvýšeným tlakem na konečník dochází k nárůstu žilního tlaku a následnému vychlípení žilní stěny. Žilní pleteň se zvětšuje a protlačuje přes sliznici konečník a dochází k postupném zvětšování výhřezu.

jerrabina
28. únor 2023

@lolam10 Na broučka nee, proboha!!!
Třeba zalít stromeček, kytičku, super. Ale tyranizovat broučky?