Zdravím všechny maminky a měla bych dotaz:
"V kolika měsících už dítě začně vnímat děj čtených pohádek?"
Lendy.............mě jde spíš o to večerní předčítání.Přes den listujeme obrázkovými knížkami od půl roka. 😉
karotky uz je cas .zacni 😉
to záleží od dieťaťa. my večer ešte pred spaním nečítame, lebo ju to rozruší vždy a chce pozerať obrázky a nemá to konca potom. a to že cez deň toho prečítame kopec, ale tiež musí pri tom pozerať obrázky a ukazovať o čom čítame 😉 bude mať 2 roky
zacni cist driv nez primo v case ke spanku.ja jdu o pul hodky driv a ctu ji u ni v posteli a pak ji dam knizku a necham lampicku cte si sama cca 5az10min pote vytuhne zhasnu zakryju pohoda
my tiez necitame, lebo maly je nauceny lahnut do postele, zhasnem svetlo a do 5minut spi. Nastastie 😀 😀 😀
vse nejlepsi Terezce aponchie🙂
my citame na dobru noc od polroka 😉
dekujeme 😀
aponchie...............když on mi usíná u jídla.Pak se chvíli probere a jakmile ho dám do postýlky,zavrtá se do polštáře a spí. 😀
Ale zkusím to. 😉
Ja jsem Mirince cetla, dokud ji nezacala zajimat vic knizka a skubani stranek nez pohadka. Ted na ni vetsinou "prdnu" a nebo jen vypravim...
My taky nečeteme, to by dopadlo 😀 To by mi po knížce hmatal, až by se rozdováděl a ze spaní by nebylo nic 🙂 .
S dcerou jsme prohlíželi knížky asi od roka, ale čtení jí zajímalo až po 2. roce. Jinak se na to pořádně nesoustředila.
Kubko tiez zaspava uz pri jedle a keby uvidel knizku tak by bolo hned po spani takze s citanim pockame este nejaky cas.
Tak já nepředčítám,ale vyprávím pohádku před spaním.Jakmile vezmu knížku,tak mladej chce ukazovat a čte mi písmenka a je po spaní.Při vyprávění do toho taky reptá,ale usne.Někdy i já 😀 😀 😀 Přes den je knížka samozřejmostí,ale záleží na jeho momentální náladě. 😉
kejka: to mas dobre velky odstup medzi detmi 😎 ako vychadzaju?
Ja som tiež staršej dcérky rozprávky iba rozprávala, zhasla som svetlo ľahla si ku nej a stále dookola rozprávala o Červenej čiapočke a potom o Kozliatkach. Čítať som jej začala asi až od 3 rokov, keď už Čiapočka a kozliatka nestačili 😉 A popri staršej si vypočuje rozprávku aj mladšia, tak tá to má od pol roka 😵
Já si taky neumím představit číst před spaním,je naučený položit a sám usne,jenom bych ho zbytečně rozebrala...vynahrazuju mu to přes den,ale zatím ho spíš zajímá trhání té knížky 😀 než obsah 😅
Hm,.................tak bych to asi(podle to,co tu píšete 😉 )viděla tak na dobu,až bude Adamovi rok a půl. 😀
Citame odkedy nase deti dokazali chytit knizku do ruky.
nasa nikdy nemala trpezlivost pocuvat ako jej citame tak asi do 3-ch rokov..vzdy nam ju vytrhla z ruky a utekala prec.. 😉 zato teraz vzdy pred spanim aspon jedna musi byt..pekne pocuva a pri tom aj sladko zaspi... 🙂 😀
..citane nas nezaujali..po chvilke mi Maťko zobral knizku, prelistoval, odlozil..zacala som vymyslat rozpravky a je to perfektne, nadherne pocuva, ide spinkat, povie rozpravaj-budem tisko 🙂 ...aj cez den hocikedy pride, sadne si ku mne a povie o com chce..a ja vymyslam a rozpravam a Maťko pocuva, niekedy prida to svoje..a je to super..
Pred spaním sme začali čítať rozprávky od 4 rokov.
Stejné téma už tu je 😉
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...