Máte zkušenost, že se dítěti nejdříve líbilo a pak přišel zlom? Syn (2,5) to dnes probrečel sám v koutě😥
Jo, to docela normalni prubeh, ze ty deti, co ze zacatku sly do skolky v pohode, tak po case tam prestanou chtit. Holt jim dojde, ze uz je to na porad 😉. Ale srovna se to.
U nás taky byl klídek od cca půlky září do Vánoc. A teď? Co začal chodit do školky od 3.ledna, tak denně to je šílený.... 🙄 :( 😪 😭
No a je to nutné? Myslím, že dítě ve 2,5 letech potřebuje hlavně mámu.. sama mám dité 2 a čtvrt a vůbec si nedokážu představit, že by někam chodil.
@mafulin No, na přechodnou dobu ano. Mladší syn není úplně zdravý, chodíme často na vyšetření, dvakrát týdně rehabilitace, manžel tak často z práce nemůže. Chodí tam dvakrát týdně, víc nemají místo, jen když je někdo nemocný.
Chápu, tahat s sebou staršího je blbý.
Jestli si zvykne Ti nikdo neřekne. Možná ho to prostě zlomi a časem ten fakt, že je ve školce přijme. Možná se mu tam začne líbit. Možná ne.
Starší šel do školky skoro ve 4 a stejně tam být nechtěl. Kámošky dcera je ve školce od 2 a rvala, když si ji vyzvedavala po obědě, že nechce domů.
Já chodila do školky s nadšením od 3 a ségra rvala v 5...
Uvidíš, třeba to bude dobré
Ano, u nas taky napred nadseni a pak jak se okoukala novota tak zasek, po par dnech mozna tydnech (chodil tenkrat 2-3dny v tydnu, uz nepamatuju presne) zase pohoda. Jakoze to neni nic nebvykleho 🙂
Zalezi jak dlouho tam chodil. Nestalo se neco, ze se s nekym nepohodl? Nebo tam uz place porad? Jestli se mu tam puvodne libilo, tak to bude pravdepodobne zase dobre. To se stalo jen vyjimecne, ze tam takto plakal? Neleze na nej treba neco? Mozna mel proste den, kdy se mu chtelo spise zahrabat doma a nevystrkovat nos
To je normální reakce, ze první nadšeni a pak zjisti ze je to povinnost a začne odboj😎prý je rozdíl v tom jak se chova v mezicase… jestli jen brečí a čeká až prijdes (není připraven) a nebo pobreci když ho predavas, pak třeba při změně činnosti přijde smutná chvilka a jinak ok a zapojuje se … u nás je to na stridacku pořad … po první nemoci ráno šílený … po týdnu ok super nadšena kolikrát nemá čas se rozloučit … po další nemoci zas ráno hruza …pta se už večer predtim jestli školka, ráno opakuje ze školka ne, ze bude brecet .. jinak přes den spokojena, usměvavá.. ale kdyby si mohla vybrat tak proste bude doma raději a zkouší to… odpoledne si vyzvedavam spokojený dite plny zážitku… po vzbuzeni teda brečí, ale to brečí i doma když se po odpo spánku vzbudí
Já si prostě myslím, že ještě neni připravený. Je ještě opravdu maličký. Chápu Tvé důvody, ale nedokažu si představit dát v tomto věku mé dvě holky do školky. V tomto věku potřebovaly u nás holky maminku víc než kdy jindy. Držím pěsti 🍀
Mám informaci od paní učitelek ze školky, že spousta už ve školce zajetých dětí pak v lednu po Vánocích pobyt ve školce probrečí. Přece jen jsou docela dlouho vytržené z té rutiny, že tam musí chodit. Kór pokud tam chodí jen občas, ne pravidelně, tak je to hned,. Hlavně koukám na věk, je ještě maličký, třeba na to fakt ještě není zralý na tu školku. Potřebujete ji nutně kvůli práci? Pokud ne, zkusila bych to třeba ještě 14 dní a pokud by nennastala změna, asi bych ho stáhla...než ho zbytečně trápit, pokud není třeba...
Dcera chodí do soukromé školky od dvou let, dnes je jí 2 roky 10 měsíců. První týden (během adaptace) plakala, pak sem tam, ale tak nějak v pohodě. Pak přišlo období lásky ke školce, kdy mi ani nezamávala a už mazala do třídy. Kolem Vánoc byla hodně nemocná a v lednu návrat do školky byl najednou peklo. V šatně začala plakat, že nechce do školky a bylo těžké ji uklidnit. No a po třech dnech to opět přestalo.
Osobně si myslím, že chodit 2x týdně je možná horší než třeba 4x týdně. Ze začátku jsem to také prosazovala a když dcera začala chodit pravidelněji, tak se situace uklidnila. Nutně bych ho z dětské skupiny nestahovala, pokud to nebude hraničit s nějakou psychickou újmou. Je mu 2,5 roku, brzy půjde do klasické školky. Kdyby šlo o roční dítě, situace by byla jiná.
Jinak všem co píšou, že je ještě strašně maličký a že by měl být doma s maminkou - nikde v západním světě tohle tak nefunguje, ve 2,5 letech je dítě už naplno ve školce, maminky možná pracují na zkrácený úvazek, aby tam nebylo na celé dny. Je skvělé, když maminka může a chce zůstat s dítětem doma do tří nebo klidně i šesti let. Ale také není žádná ostuda ani trápení dětí, když je ve školce dřív než je v našich končinách normou.
@mafulin ono není řečeno, že starší dítě by tu školku, dětskou skupinu snášelo líp. Kamarádka dala ve 2,2 letech syna do dětské skupiny, chodil každý den na dopoledne. Bylo to i na doporučení dětské dr a malý je spokojený, hodně se učí od dětí. Pomalu začíná mluvit jelikož moc nemluvil. Pak mám zas kamarádku, od které syn má 3 roky, šel do školky nedávno a úplně to nebylo ono. Do školky nechtěl, plakal. Takže ono záleží na dítěti.
@lovemusicsun díky za tenhle názor 🙏 Sama nastupuji do práce v září, v srpnu bude mít syn 2,5 roku. Občas slyším ty,, pindy,, že by dítě mělo být s matkou atd. Někdy to hold nejde. Někdy (mám v okolí) jsou děti doma s rodiči 4 roky a nástup do školky je horší než kdyby šlo dítě do školky v dřívějším věku. Ve světě je to normální jen u nás mají některé matky pocit, že když dítě není doma s mámou minimálně do 3 let, tak ho nemá rádo a je špatná máma. Vůbec to tak není. Svagrova žije ve Francii. Mateřská je tam 3 měsícům maximálně půl roku. To j ena mě dost brzo, ale... Malý šel k chůve, ze začátku samozřejmě plakal, ale docela rychle si zvykl, je šikovný, hodně věcí umí. Je společenský, je znát, že je s jinými dětmi, učí se od nich a myslím si, že se má dobře, žádná ujma na zdraví u něj není, jak by si někdo myslel 🙂
Ahoj, úplně neporadím, ale kamarádka dávala syna ve 2,2 letech do dětské skupiny a její kamarádka učitelka ve školce ji doporučila, aby ho nedávala jen na pár dní v týdnu, ale na celý týden na pár hodin, že je to lepší než kdyby tam chodil 2x,3x v týdnu...
@lovemusicsun já se vždycky pousměju, když někdo píše o 2,5 letym dítěti, že je ještě malinký a potřebuje jen maminku. 🙈
Jinak souhlas se vším. 🙂
@me_druhe_ja slýcháme to taky docela často. Všude jinde je to ok, jen u nás mají někteří pocit, že když dítě jde do školky dřív nez ve 3 letech, tak z něj vyroste pomalu násilník, nevychovanec a zanechá to na něm nějakou psychickou újmu 🙈
Syn chodí do dětské skupinky. On je tedy v pohodě, ale bavila jsem se s učitelkou ta mi vyprávěla o holčičce, která jim tam 3 měsíce probrečela. Mamka musela pracovat. Teď to je usměvavá spokojená holčička... Tak záleží jestli probrečel jen dnešek nebo jak dlouho tam chodí?