Ahoj chci se zeptat malymu jsou dva roky tedka v Unoru materskou mam na tri roky kdy se zapisuje do skolek?? To je nak drive ne?? 😒
Zkus kouknout do nějakých témat výše 😉
Zápisy do školek na školní rok 2012/2013 budou v březnu - přesné data jsou v každém městě jiné. Pokud chceš zkusit, jestli ti malého příjmou už od 3 let, teda od toho února 2013, tak k zápisu musíte letos.
@kjajule dekuju hned jukunu
@petrajurinova no proc by nevzaly?? aha takze uz tedka musim
@kacka1992 no protože dětí je moc a míst ve školkách málo a přednost mají většinou děti, které nastoupí na celodenní docházku už v září a na celý rok. Většina ředitelů školek nerada přijímá děti, které mají nastoupit až v druhém pololetí školního roku.
U nás bývá zápis do školky v dubnu - v dostatečném časovém posunu po zápisech do základních škol, aby se vědělo, kolik dětí ve školce ještě zůstane a kolik jich půjde už do školy.
u nás je zápis ted v únoru-jeden byl už 1. a ted bude 28 a 29, další školka ještě nevím takže si hlídej stránky školky kde chceš jít, to je nejlepší. mladší syn bude mít 3 v lednu a nějak moc nepočítám že by ho vzali
Naší malé byly minulý týden 2 roky a u zápisu jsme byli včera. Nevím, jestli jí vezmou, ale zkusily jsme to, za to nic nedáme. Pokud by jí nevzali, tak alespoň máme plus na příští rok k dalšímu zápisu 😉
u nás jsem byla před 14 dny u zápisu 😉 😉
@miskadis
@hasky24
@llluckaaa
@smardik
já co jsem cetla u nas ve skolce tak tam bylo v dubnu no,tak tam pujdem ale já nechapu treba podle ceho se to vybira nebo co by syn mel umet já mam ale materskou jen na 3 roky jsem si ted dala a co vlastne bych delala kdyby mi ho nevzaly? já vim,ze mam hloupy otazky ale vubec nic nechapu a co se dela na takovym zapisu??
@kacka1992 ...ahoj 🙂 , je to jak kde, u nás třeba berou přednostně předškoláky, pak 4 leťáky, pak tříleťáky zaměstnaných rodičů a pak zbytek 😉 .
dítko by mělo jít do MŠ bez plenek, mělo by se částečně samo vysléknout a obléknout a umět se najíst lžící, jinak nic 😉 .aspoň u nás 🙂 .
kdyby ti ho nevzali...tak holt budeš muset zůstat doma a nebo zajistit hlídání...chůva, babička a pod. 😒 .
jde to ještě zkoušet v průběhu roku jestli se nějaké dítko např.neodstěhuje nebo třeba i nenastoupí...ale na to moc spoléhat nejde, je to víceméně vždy náhoda.
přeji hodně štěstí! 🙂
@kacka1992 vybírání neporadím každá školka jede jinak-většinou ale dostávají přednost děti matek co se vrací do práce a doloží to, pokud tam mají staršího sourozence. na zápise po nás loni nechtěli nic, jen vyplnit přihlášku a to bylo vše
při nástupu by mělo být bez plen, umět se najíst, vysvléct a obléct se- s knoflíkem třeba pomůžou (prý) ale komplet dítě oblíkat nemůžou
kdyby ti ho nevzali zůstat ještě rok doma, platit si hlídání
@kacka1992 ...nejlepší bude opravdu do té školky kam by jsi chtěla malého umístit jít a poptat se, určitě ti rádi vše vysvětlí 😉 .
a s těma dovednostma...do září je ještě daleko, takže spoustu věcí dopilujete...náš malý má skoro 3,5 roku a oblékat se moc neumí...teda spíš nechce, ale prostě se neobléká 😠 😅 .hlavně ty plenky...u těch malošků se s dopomocí počítá 😉 .
no já jsem taky zvědavá jak dopadnem,ale zápis tu bude prý až někdy v dubnu až květnu,ještě rozmýšlím,že bych ho přihlásila ve městě kde chodím do práce,školka je kousek,ale zase má nastat stěhování tak nevím,musím jezdit na půl šestou-že by byl chvíli se mnou jaksi vedoucí pomlčela,ale nelíbí se mi ho budit každý den ve 4
na nočník i na záchod chodí malý bez problémů,jen prcku si ještě neutře,domluvit se domluví,nají se taky obstojně,ale s tím oblíkáním je to horší-to dojde a prý ty ty ty 🙂,takže s převlíkáním na spaní budou určitě problémy,ne že by potřeboval všecko navlíct,ale taková ta asistence že se podrží triko,pohlídají kalhoty,no a ponožky vůbec,ale každopádně máme ještě nějakou dobu na trénink
Pokud vím, teď už se nesmí dělat v přijímání dítěte do MŠ rozdíly mezi dětmi zaměstnaných a nezaměstnaných matek.
Koho přijmou přednostně si určuje sama ředitelka, kromě předškolních dětí ty vzít musí, ale pak už je to jen na ředitelce jaká si stanoví kriteria...
@kacka1992 Pokud ti dítě do školky nevezmou a ty nemáš práci zůstaneš s ním doma zadarmo bez nároku na podporu v nezaměstnanosti a bez mateřské...Pokud by jsi chtěla jít do práce musíš si zařídit hlídání vlastní...
Pardon bez rodičovného příspěvku jsem myslela ne bez mateřské... 😉
@kacka1992 určitě běžte na zápis letos, jestli chceš dát malého do školky v průběhu příštího školního roku. Tam se jen vyplní přihláška, dítě se z ničeho nezkouší. U nás ve školce průběžně nastupují děti v průběhu celého roku, prostě až mají ty 3 roky... ale klidně i dříve, pokud jsou přijatí. Takže to záleží na tom, jestli bude místo ve školce...
Určitě zkus zápis a uvidíš...malej je v listopadu takže taky nastupoval jako 3-letej déle...brali děti narozené do konce listopadu aby měli 3 roky...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/zapis-do...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/zapis-do...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/muzu-k-z...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/kdy-poda...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/kdy-je-t...