Hezký večer maminky. Právě si lámu hlavu nad tím, kdy dceři pořídit nějaké první "vozítko". Nedávno jí byl rok, ale vývojově je trošku pomalejší...konečně se pořádně rozlezla a dnes i sama posadila...zatím si ještě nestoupá. Původně jsem uvažovala nějaké vozítko jí pořídit k Vánocům, teď si ale říkám, zda na to ještě není brzy. Máme malý byt a už ty krámy nejsou kam dávat🙂 Na druhou stranu ale nechci aby strádala, takže pokud by nějaké to odstrkovadlo brzy využila, pořídila bych ho. Otázka tedy zní - kdy jste svým dětem první vozítko pořídily vy? Nejde mi ani tak o věk, spíš o to, což už uměli...jestli už např. chodily atd.
Byli jsme pred rokem presne ve stejne situaci jako vy, poridili jsme Pukylino malemu k Vanocum, to mu byl rok a mesic a zrovna si stoupnul (do samostatne chuze zbyvalo jeste moooore casu), ale jeste minimalne do jara ho moc nezajimalo, poradne samoatatne jezdit zacal az zacatkem leta, do te doby se o nej spis stavel, ruzne ho pred sebou tlacil a tak... Urcite bych ho ale doporucila, je stabilni a dostatecne masivni, jem muzete klidne jeste par mesicu pockat 😉.
Já odrážedlo pořídila už teď. Dceři je 9 měsíců🙂 já bych ho už na Vánoce dala, v únoru už Vám bude po bytě drndat 😀
My jsme klukům koupili ty klasicky motorky k prvním narozeninám (už běhali o sto šest), ale byl problem že na zem dosáhli sotva palečkem a tak jsme motorky schovali až do nich dorostou (což bylo asi v roce a půl) a koupili autíčka (https://www.mall.cz/odrazedla/smoby-odrazedlo-a...) a ty milují ( trandí na nich doma i když na ven mají už kolové odrážedlo) do dnes protože mají pod sedadlem nákladní prostor pro převážení pokladů 😊.
@magdanaty Prvni vozitko a to motorku jsme porizovali kdy maly zacal vstavat a dokazal si na ni sam vylest a mackal si tam ty cudliky. Kamaradka porizovala malemu to interaktivni choditko nez zacal chodit, aby ho motivovala, protoze nechtel chodit a mel uz 19 mesicu a to ho motivovalo 🙂
Odstrkovací motorku - nikdy. Je špatná na vývoj nohou. Pořizovali jsme až ve dvou letech koloodrážedlo. U druhého dítěte motorku také nepořídím.
Jinak dokud dítě samo nechodí bych ho na nic neposazovala. Jde pak o porušování psychomotorického vývoje. Dokud není tělo zpevněné na chůzi, není vhodné, aby bylo na jakémkolik odstrkovadle nebo chodítku.
Náš prcek dostal motorku až když už nějakou dobu dobře chodil. Nestojím o potíže s nožkama jen proto, aby nebyl o něco ochuzeněj. Kamarádky děti drandili dříve a špatná chůze je na světě.
Pořizovali jsme odrážedlo až když děti chodili, alespoň chvíli, protože jinak z toho padaly a ujíždělo jim to po rukama a bouchli se, takže podle mě stačí až v tu dobu 🙂
Kubik ma rok a odrazedlo mame uz doma, ale zatim schovane a dostane ho pod stromecek od jeziska 🙂, uz sam chodi a myslim, ze sousedi z nas budou mit radost az ho rozbalime 🙂
U vnučky se zájem o vozítko projevil kolem 15 měsíce. Teď je jí 19 měsíců a jezdí na motorce jako čert. Myslím, že až začnou dobře chodit, pak je na to ten správný čas.
Zdravím maminky! Tuhle situaci jsem řešila už u dvou dětí tak přihodím se svým do mlýna. :D Oba drobci už chodili slušně. Kluk si odrážedlo "vytrucoval" v 16, Ela dokonce kolem 14 měsíců, to byla maličká! Jak píšou holky výš, přijde mi to celé o tom, jestli zvládnou chodit bez pádů. A pak taky o tom, na čem jezdili. Kubík drandil na dřevěném (tuším https://www.cyklospeciality.cz/detska-odrazedla..., nebo něco podobného). Ela měla plastové a přišlo mi že víc padala.
Zdravím, my jsme malému pořizovali odrážedlo v roce,ale začal na něm jezdit tak v 14 měsících jak už uměl chodit..😉