Zdravim, mozna pro nekoho hloupy dotaz, ale ja si nejsem jista. Dcera bude mit 3 roky v dubnu 2019. Zapisy do skolek probihaji tento rok v kvetnu. To znamena, ze kdyz s ni pujdu na zapis az ten pristi rok, tak uz bude mit 3 a vzali by ji az od zari 2019. Takze bych s ni musela byt do toho zari doma, ale rodicak mam jen do konce brezna. A kdybych s ni sla na zapis uz tento rok, tak je mala pravdepodobnost, ze by mi ji vzali v dubnu 2019, kdy bude mit ty tri roky, protoze skolky jsou zaplnene. Kdy jit tedy na zapis? Doufam, ze je to aspon trosku srozumitelne. Dekuji za reakce
Určitě se zeptejte v konkretni MŠ. Ja mam udelano tak, ze ditko prijmu a prijde, az mu padnou tri roky. Za zeptani nic nedate, třeba nebude takovy naval.
@kikus16 řešíš to, co mnoho matek. když půjdeš letos, tak je v republice i pár míst, kde šanci, že ti ji vezmou máš a máš pár míst, kde to nemáš jisté ani příští rok, tak záleží odkud jste. drží ti v práci místo? budeš tam nastupovat? pokud ne, tak je možnost si natáhnout pobírání rodičáku a práci si hledat od září. pokud ti místo drží, tak to můžeš udělat jako já, mě dceru nevzali ani v čerstvých třech letech, tak mám v práci neplacené volno, dcera půjde do školky ve čtyřech, letos nás zápis čeká znovu.
Můžeš zkusit zápis už teď s tím, že budeš počítat s tím, že na 99% ti ji nevezmou, ale budeš "v evidenci" a když si budeš v průběhu roku zjišťovat stav dětí v jednotlivých školkách, třeba ti ji někam vezmou v průběhu toho roku. Šance sice malá, ale ne nulová. No a pokud ti ji nevezmou, tak pokud se budeš vracet na původní místo, tak stejně pak budeš muset řešit nějakou soukromou školku na ty tři měsíce (potažmo 5 měsíců -některé školky mají permanentní provoz i během prázdnin).
Být to u nás v Brně, tak se horko těžko dostaly děti, které měly tři roky v říjnu (nástup od září), někde ani to ne, v některých méně atraktivních lokalitách možná brali i děti mladší, nevím.
Já jsem se neměla kam vracet do práce,takže s březnovým synem jsem byla doma do 3,5 roku. Od 3 let jsem byla jako pečující o dítě na pojišťovně a měla jsem 2x týdně brigádu. Tehdy nebyla šance,brali od září děti narozené ten rok max v říjnu, listopadu. Nešlo ani platit od září a nastoupit třeba od nového roku,natož od března. Poslední rok a teď už ty možnosti jsou,už u nás berou i 2,5 leté děti. Tehdy jsem s čerstvě 2 letym byla v MŠ zjevení. Chodil mi tam starší,tak jsem se byla informovat. Musíš zjistit možnosti ve vašich MŠ. Některé mají chůvy pro děti do 3 let a berou.
Dekuji vsem za reakce. V zamestnani mi misto nedrzi, mela jsem smlouvu na dobu urcitou a ta mi vyprsela, takze budu muset hledat praci. Hlidani nemam k dispozici zadne, rodina je 50 km daleko. Proto bych potrebovala aby sla do skolky v tom dubnu ve trech letech, bydlime v Olomouci, a porad na diskuzich ctu jaky je problem sehnat tady volne misto. No jsem na to zvedava. Kazdopadne se tedy poptam ve skolkach a uvidime.
Připojím se s dotazem - rodičák mi končí v květnu 2019 (takže defakto poodbně, jako zadavatelce). Jsme na vesnici. Mám dilema, zda dát dítě do spádové školky (tj. město H), kde ovšem berou děti až od 6:15, ovšem mám tam babičku, nebo do druhého "spádového" (města S), kde pracuje můj muž a i já tam dřív pracovala (tudíž se budu snažit dostat zpět) - tam berou děti od 6 hodin ráno, ovšem nikdo mi prcka nevyzvedne, leda táta odpoledne. ještě nevím, kde budu pracovat ..... je možné zapsat dítě do obou školek a pak to jedno zrušit?
@nugetka20 je možné zapsat do více školek a poté vybrat jednu a v té druhé uvolnit místo někomu pod čarou 😉
@blahova_andrea Moc děkuji - zřejmě to bude nutné 🙂
Ahoj, určitě bych šla na zápis letos - je sice malá pravděpodobnost, že jí příjmou, ale třeba se uvolní místo a přijatá bude už od toho dubna 🙂