Kdy děti umí napodobit zvířatka?

5. srp 2024

V jakém věku vaše děti uměly napodobit zvířátka? Haf, haf. Bů atd? Syn bude mít rok za chvíli a umí říct táta, máma (to mnohem hůř) a nene.

sigyn
5. srp 2024

Tak třeba vřešťana krátce po narození...ostatní bylo různé (v 18-20m). Netřeba se tím stresovat, jakmile to budou potřebovat, tak se to naučí rychle.

kakamila12
5. srp 2024

@sigyn vřešťana

konidana
5. srp 2024

Jak ktery dite. Syna zvirata vubec nezajimaly. Slovo haf zacal pouzivat asi ve 3 letech? A casto pro jakekoli zvire😅
Zato starsi dcerka umela znakovat ptacka (mavani rukama) uz snad v pul roce, a v roce ukazala ci zvukem pojmenovala snad 20 zvirat. (Pes, kocka, krava, koza, ovce, kohout , jezek, ryba, zaba, had, beruska, kun, ten ptak, a ja uz nevim co jeste... ) . Ale ona proste zvirata milovala od malicka a cely zivot se ji toci kolem zvirat.

kristyn86
5. srp 2024

Tady budou velke rozdily. Nedavno jsem koukala na videa a dcera cca v 10 mesicich delala zrovna kravu,kocku a psa. V roce bych rekla,ze uz jela celou zoo. Syn stopro az po roce a pul.

esmeralda11
5. srp 2024

V roce. Ale pak straaašně dlouho uměl jen ta zvířata, sice jich uměl hodně těch zvuků, ale prakticky nic jiného neříkal a používal ty zvuky i k pojmenování toho zvířete (bů místo kráva). Začíná se rozmlouvat až teď po 2 letech.

martulka88
6. srp 2024

To buď ráda, že řekne "táta". Syn bude mít za pár dnů 2,5 a místo "táta a děda" říká "kaka a kika". Některá slova říká krásně, ale je v mluvě podobný mému bráchovi a na dost věcí říká "é". A písmeno T neřekne a neřekne 🙈 Manžel je z toho flustrovaný. Mašinka je kakikoku 😁 Přitom na něj nešišláme (občas tchýně a tu si korigujeme, ale tu vidíme tak jednou za měsíc), ukazujeme, jak vyslovovat a nic. Ale všemu rozumí, donese, ukáže a když tomu nerozumíme, prostě nás vezme za ruku a odvede si nás tam. Uvidíme na prohlídce na 3 letech.

jannym
6. srp 2024

@martulka88 nektere deti maji vlastni jazyk, se synem nam trvalo rok prace s logopedkou, nez zacal pro veci pouzivat vetsinove nazvy a doted kdyz nema pro neco slovo tak si ho vymysli, nastesti uz pouziva opis takze se po par doplnujicich otazkach dobereme smyslu, v zari jde do skoly, tak jsem zvedava na jeho interakci s pani ucitelkou

martulka88
6. srp 2024

@jannym Jojo, vlastní mluva. Přitom začal brzo mluvit. Bydlíme vedle školky a když šel z jara k plotu k dětem, učitelka přišla, tak si myslela, že místo dva a kousek mu budou 3, jak je vysoký. A už se nám nejednou stalo, že okolí nechápalo, že ikdyž je vysoký, tak je mladší a pokud on nechce, nedonutíme ho - je to hrozná palice 🙈 Ale na druhou stranu, je velmi šikovný, co se týče motoriky a i chytrý a učenlivý (až na tu mluvu). Když jsem zvažovala logopedii, tak mi bylo řečeno, že má ještě čas.

janule0123
6. srp 2024

Dcera po druhem roce … syn v roce umí při hodně velké fantazii “ňam”🤣

ina10
6. srp 2024

Prasátko od roka - zkrabatí nos a dělá prudké výdechy a nadechy 😀

swan42
6. srp 2024

@anonym 9-24 mesicu