Ahoj, mám takový problém. Vím, že je ještě naše děcko malé, ale chtěla bych vědět, jak se řeší to, když je dítě narozené v půlce školního roku. Vezmou mi ho do školky v tom únoru? My bohužel nemáme hlídací babičku, takže bych jinak musela s malým zůstat půl roku doma jen tak zadarmo a to přece nejde. Nevíte někdo, jak se tohle řeší?
Dík 😀 u nás je šance jedině na to, že se někdo přistěhuje sem, než že by se odstěhoval. Bydlíme v Řevnicích, což je oblast kde žijí dva typy lidí: 1. starousedlíci, 2. milionáři. No a na třetí jsem zapomněla - ty co to tu zdědili. Těch taky není málo. Naopak čím dál víc, v poslední době tu bydlelo hodně starých lidí a ty teď umřeli. Takže nezbývá doufat, že malý bude ve dvou a půl letech dost samostatný na to, aby prošel u "přijímaček"
malej je přihlášenej do školky s tím,že nastoupí v březnu na 4 hodiny,pokud budu chtít můžu ho tam začít dávat dřív,stačí se domluvit,na těch 5 dní v měsíci...normálně jsme byli u zápisu letos v dubnu,tři mu budou taky v únoru....blbý je,že musíme platit školkovné celou dobu,ale za ty 5ti denní je to myslím 60kč měsíčně,tak to nás snad nezruinuje 😉
a odkud jsi, šťastná ženo? 😅 Tady kolem Prahy, hlavně kolem Řevnic, je to hodně špatný. Tady ti kolikrát nevezmou ani tříletý, máme tu i soukromou školku za 5 500,- měsíčně a jídlo zvlášť a i ta je beznadějně plná... Zrovna jsme s holkama říkaly, že jediná naděje je dát si ještě jedno mimčo, bude to kdo s koho, kdo vydrží nejdýl a nejvíc mimin, vyhrává 😀 😀
Já kousek od Brna.Ve školce je asi 20dětí🙂V Brně je to podobný jako u vás...i se čtyřletýma je to problém a moc je nechcou,pokud je matka na MD.S tříletým je to bez šance,pokud nejde do práce....a i tak se může stát,že nebude místo...
no tak jdem do dalšího, nic jiného asi nezbývá 😀
Tak mě bude MD končit v dubnu 2010,letos začátkem dubna jsem musela podat přihlášku a budeme do školky nastupovat za 2,5.měsíce.Stejně bych musela platit udržovací poplatek,takže ho tam budu dávat jen občas na nějaké dopolko,aby si postupně zvykal na kolektiv dětí a na to,že bude chvíli bez mámy. 😉
Hlídací babičky taky nemáme,takže to ani jinak řešit nemůžeme. 😔
https://www.modrykonik.cz/forum/show.php?vThrea...
Tohle téma jsem zakládala tak se mrkni 😉
Jsem to nakonec vyřešila že jsme byli u zápisu te´d na jaře(ve 2 letech) oficiálně nastupuje od září jako že musím platit školkovné ale na celý den bude chodit až od tří let 😉
Když nepůjdeš k zápisu tak je šance jen pokud školka není plně obsazená a nebo se někdo přestěhuje 😉