Kdy dát dítě spát do svého pokojíku?

lindapp88
1. říj 2017

Zdravím, maminky. Chtěla bych se vás zeptat na názory, kdy dát dítě spát do svého pokojíku. Malému je 13 měsíců. V noci (někdy až nad ránem) vstává maximálně jednou. Už bych ho chtěla zkusit dát spinkat do jeho pokojíku, který jsme mu teď dodělali. Myslíte, že je to brzy? Přijde mi, že čim je pak dítě starší, víc si uvědomuje, že je tam samo a nebude tam chtít být. Co vím tak od kamarádek. Díky za názory 🙂

cosimamvybrat
1. říj 2017

Syna jsme přestěhovali do vlastního pokojíčku v roce. Já bych to zkusila, v nejhorším poputuje zpátky za vámi 🙂

linee
1. říj 2017

@lindapp88 ja to udelala na radu kamaradky ve stejnem veku.Nerikam,ze k ni v noci obcas nevstanu,ale rekla bych,ze ma mnohem kvalitnejsi spanek ne jenom ona,ale hlavne i ja,protoze uz se nebudim na kazde jeji otoceni.

normalnimatka
1. říj 2017

podle mě to je brzo. neboj se, do 18 s váma v ložnici nebude chtět bejt. užívala bych si ty roky, i kdyby to mělo bejt třeba až do nástupu do školy, kdy je tomu dítku líp, když ví, že vás má na blízku.

sarlot1987
1. říj 2017

Náš Maxik sel do pokojíčku v 10 měsících. Nejtěžší na celé věci bylo se k tomu odhodlat. Nebyl žádný problém nic ho nerusi a ma svůj klid. Jak sama píšes, až bude větší začne si více uvědomovat . Takže za me, až budeš mít pocit, že je správný čas navzájem se např rusite.....

michaela6599
1. říj 2017

Každý na to má jiný názor, záleží především co si o tom myslíte vy jak to cítíte .Pokud chcete vyzkoušejte a uvidíte ;) moje kamarádka třeba chce dát až mezi 3-4 rokem do pokojíčku .Mi máme též skoro 13 měsíců .teď přez zimu ji chci udělat svůj pokojík a bude tam rovnou spát .Spí už od dvou měsíců celou noc ale často ji ráno ve 4 budí budík když přítel vstává ,aspoň bude lépe spát .

terka_85
1. říj 2017

Prvního synka jsem zkoušela dávat do pokojíčku asi v 15 měsících, brečel, nechtěl tam být, tak jsme si ho vzali zpátky k sobě do ložnice a zkusili do zase ve 2 letech, to už bylo v pohodě.
Mladšího syna jsem také zkoušela v 1,5 a tomu to nevadilo, hned první den tam usnul bez problémů...
Zkusila bych to, když to nepůjde, můžeš to zkusit později, když tam bude chtít být, tím lépe 🙂

lindapp88
autor
1. říj 2017

V noci spinká krásně..jen občas se třeba vzbudí, stoupne si, tak jsem k němu musela přijít, pollžila ho, pohladila a spinkal dál. ale to samý k němu můžu dojít i do pokojíku. Dneska to testujeme a uvidim. Spíš taky řeším, jestli mít celou noc chůvičku, nebo jen otevřené dveře do ložnice i do pokojíku. A myslím, že ve třech, nebo čtyřech letech je dost pozdě, ale přesně jak tady píšete, každý to má a cítí jinak.

kotito
1. říj 2017

Dcerka spavala ve svem pokoji pres den od narozeni, i na noc jsme zacali davat v pul roce a s druhatkem udelame to stejne.Nikdy zadny problem s placem ze bude spinkat bez maminky a tatinka.spinkavala klidneji ona i my.Jasne ze kdyz bylo nejake trapenicko,spala v loznici s nama.

michaela6599
1. říj 2017

@lindapp88 tak to si myslím že je dobre.Kdyby vstával třeba co hoďku asi bych nedávala do pokojíku.zalezi jak máte daleko ložnici od pokojíku ,mi máme hned naproti ale aby zase malou ráno přítel nevzbudil tak spíše budu nechávat aspoň přivřené dveře a pro jistotu chuvicku .Má to každý jinak ale i mně se to zdá pozdeji,původně jsem už chtěla teď dávat malou v roce do pokojíku ale zatím na to nebyli finance potřebuje to nějaké úpravy.

lindapp88
autor
1. říj 2017

Samozřejmě, že když tam nebude chtít být a bude plakat, nenecham ho tam. Ale on je pohodář,tak si myslim, že to bude v pohodě. Spíš možná já nebudu ve svý kůži, když bude vedle a ne s náma 😝 Možná bude horší ráno..takhle vstane a neuvidí nás jako vždycky..

listopadka1
1. říj 2017

To asi záleží hlavně na vás a na něm, jak to zvládnete. My jsme dcerku stěhovali v půl roce, protože se v noci začala hodně budit - ne hlady, ale probrala se a když mě viděla, začla dělat kravál. Zkusili jsme jí dát do pokojíku a spinkala pak krásně celou noc, bez buzení, bez pláče. Od té doby spí sama, jsme všichni spokojení a vyspíme se. Když je nějaký problém - zuby, nemoc a tak a budí se, tak k ní zajdu, uklidním, počkám, než usne, a jdu zase do ložnice. Ale stává se výjimečně, že se vzbudí víc než jednou.
Ale opravdu si myslím, že hrozně záleží na konkrétním dítěti a na rodičích, jak to cítí a jak jim to bude vyhovovat. Na vašem místě bych to vyzkoušela a uvidíte.

lindapp88
autor
1. říj 2017

náš malý se budí na mlíko a myslim si, že už je to hlavě zvyk, než opravdovej hlad. Tak třeba i tohle se odbourá, když se vzbudí a neuvidí mě, možná si zase lehne a bue chrnět do rána 🙂 Uvidíme

luciebx
1. říj 2017

U nás šel malej v půl roce.

jullli
1. říj 2017

Rozhodne je to na vas jak to citite ;) ja osobne bych nebyla schopna dat treba pulrocni mrne do pokoje....

O tech 13mes se da bavit.. Zkusite uvidite..
Syn sel kolem 2ho roku a nelituji druhe pujde stejne

ivet1987
1. říj 2017

Náš šel v půl roce, protože spal celou noc bez problémů, nechtěl nakojit. Rušili jsme se navzájem, takže šup a byl klid 😀

normalnimatka
1. říj 2017

jako nevim no, já v tom nevidim logiku.... proč dávat dítě spát do jinýho pokoje, když je zároveň ve věku, kdy mu dáš chůvičku?

a taky nevim, proč se ptáš na názory, když už to zkoušíš, evidentně seš rozhodlá;)

jipe
1. říj 2017

Náš syn šel do pokojíčku cca v roce, původně jsem to měla v plánu trochu později, ale odmítal být v postýlce (předtím tam spal v klidu) a když jsem ho nechala rozvalovat se v naší posteli,tak jsme se nevyspali nikdo (no,syn teda asi jo :D ). Velká postel v pokojíčku byla řešením. Asi 14 dní jsem spala sním na nafukovačce, do ted je na chůvičce, ne vždy spí celou noc (zuby,rýma, zima - chce přikrýt, žízen,...)

gnozka
1. říj 2017

Dcera spala od narozeni ve svém pokojícku s tim ze jsem tam spala s ni . Manžel vstaval ve 4 rano tak jsem ho nechtěla rušit . Ve 4 mes jsem se odstěhovala do ložnice a dcera zacala spát celou noc . Uz jsem ji rusila. Ale je to velice individuální . Pokud cítíte ze je cas a ditko Vam hezky spinka tak to zkuste . Co se muze stát , Max se vrati do ložnice 🙂 Myslim si ze vetsinou je to spis o tom jak to zvládne rodic nez ditko 🙂 ale rikam je to individuální 🙂

luma89
1. říj 2017

Se synem máme společné spaní..už co se narodil.
Lámala jsme si s tím také hlavu. Slyšela spoustu názorů. A pak jsem se rozhodla nejlépe jak jsme mohla. A to tak, že jsem udělala to co jsem cítila a dala také na názor toho koho se to týká.
Děti jsou malé jen jednou, jsou to kouzelní malý človíčkové. Kteří rostou rychleji než bychom asi chtěli. A tak užívejme si je, dokud nám to dovolí a buďme jim co nejblíže dokuď nás potřebují. Protože jednou dospějí k názoru, že chtějí spát sami, že chtějí být ve svém pokojíku.
Ale dokuď sami nechtějí, tak je nenuťme..nezvykejme. Daleko lepší je když k tomu dospějí sami.
Jablo ze stromu taky padá až když je zralé.

buldrik
1. říj 2017

malou jsme dali do vlastniho pokojiku skoro od narozeni (po par tydnech). Jediny nasledek byl, ze se konecne vsichni - vcetne miminka - poradne vyspali. Me v noci budi vsechny zvuky (ironicky ale tramvaje a auta me nechavaji v klidu 😀), a mala na tom byla podobne, jen jsem se treba pretocila v posteli a byla vzhuru.
Nejdriv jsme ji do pokojicku davali spat pres den, a po par dnech i na noc.
My jsme mozna byli (alespon na ceske pomery) extrem, ale ve 13 mesicich urcite neni prilis brzo.
Zalezi jak to vyhovuje vam, zkuste to a uvidite.

krystalka
1. říj 2017

@lindapp88 - my jsme to nechali na synovi....měl v ložnici postýlku, s odmontovanou postranicí a přiraženou k naší posteli, takže když chtěl, tak si přelezl k nám a spal s námi....ve 2 letech jsme mu zařídili pokojíček, už s velkou postelí a už tak, aby mu vydržel na dlouho (s nástupem do školy jsme pak jen vyměnili malý stoleček za psací stůl a změnili dekorace a pokojíček dál slouží i teď v 9 letech....), nejdřív syn spal v pokojíčku po obědě, v noci byl ještě u nás....no a někdy ve 3 letech jednoho večera prohlásil, že bude spát u sebe a od té doby spal tam....samozřejmě tedy ještě asi do 5 let občas nad ránem chodíval k nám a dospávali jsme spolu, ale večer usínal tam a většinu noci spal u sebe.... prostě když k tomu dospěl, tak se odstěhoval sám....ale nám nikdy v ložnici ani v posteli nevadil, takže jsme to nijak nehrotili....naopak, když se odstěhoval, tak mi to bylo skoro líto....ale zase jsme si to vynahradili večerním uspáváním, kdy jsem mu chvíli četla, pak jsme zhasli, já jsem si k němu na chvilku lehla a on za pár minut spal....jinak postupem času se v pohodě naučil i usínat sám...

krystalka
1. říj 2017

@lindapp88 - jinak s tou chůvičkou a otevřenými dveřmi....jestli máte byt, tak asi bude v pohodě stačit mít otevřené dveře v pokojíčku i v ložnici....my třeba máme barák, dětský pokojíček a ložnice jsou nahoře v patře a my jsme dlouho do noci dole v obýváku, kam není shora nic slyšet, takže chůvička byla nutnost.....

vendysto
2. říj 2017

Ja dala syna na 4 měsících do pokojcku. Porad jsem večer k němu ale chodila i když spinkal celou noc.. Bylo v pokojcku spoustu hraček a při usínání je pozoroval. V ložnici my večer začal vždy brečet i když mel plysaci v postylce.. Na roce když začal chodit tak dostal postel a toho pak bavilo a věděl ze se vyspinka a můze přijít.😉

budilinka
2. říj 2017

@michaela6599 kamarádka je moudrá žena. Cítím to stejně 😉

malinkaelinka
2. říj 2017

Já se vmisim do diskuze, holky, když s vámi dítko bylo v ložnici třeba do dvou let, tak co sexuální život, neutrpel tím? My jsme se nedávno na podobný téma bavili s mamkou, jak jsem byla otravná když jsem za nima večer chodila do ložnice a rušila je :D :D moc si to neumím predstavit... s námi sice spí pes, ale na toho stačí zavolat: Jdi na místo, ona si jde do svyho pelechu a my máme volno 🙂

lenkas1982
2. říj 2017

Dali jsme ve 14m. Do té doby se dcera budila cca 4x za noc, uspávala jsem ji vždy znovu kojením. Spala ve své postýlce. Po přechodu do pokojíčku postupně buzení ubírala až někdy kolem 17m začala spát převážně celou noc, to jsem shodou okolností i odstavovala. Za nás to přineslo samé klady, já se taky mnohem lépe vyspím.

budilinka
2. říj 2017

@malinkaelinka Dcerka spí v ložnici (dětský pokoj zatím nemáme) a večer jsme s partnerem v obýváku na gauči... takže řešit se to dá a náš sexuální život nijak netrpí, ba naopak 😉 A tak hodinu po tom, co dcerka usne, spí opravdu hodně tvrdým spánkem....

budilinka
2. říj 2017

@malinkaelinka Dcerce byly v létě 3 roky.

kuliseks
2. říj 2017

Syn spí ve svém pokojíku vedle ložnice od narození a neměnila bych 🙂 Tulíme se dost přes den, tak v noci má každý prostor na svůj spánek 🙂 Hlavně usíná sám, což vidím jako obří výhodu oproti jiným, kteří kolem nás tráví uspáváním dětí hodinu či víc... Ale každý má jiné zkušenosti a jiné názory, což chápu. Nám vyhovuje toto.

veroniquecz
2. říj 2017

Malá má 2 a půl. Ještě spí s námi. Ježíšek donese do pokojicku velkou postel. Když bude chtít spát tam, tak bude. Malou postýlku mám prirazenou k naši a ještě ji nechám, aby kdyby až v noci přijde měla místo.

@malinkaelinka Sexuální život určitě neutrpel. Naopak už to není stereotyp v posteli ;)