Jste spokojení se školkou?

24. srp 2020

Jak moc se učitelky ve vaší školce věnují dětem... ? Třeba při pobytu venku na zahradě? Je u vás standard, že děti (i ty nejmladší) vypustí a víc neřeší? Neříkám, aby jim organizovali každou minutu času, ale jestli třeba navrhnou dětem házet si s míčem, zahrát na babu nebo něco podobného. Zajímá mě, jak je to jinde... 😎

izz76
24. srp 2020

U nás to tak je, občas když pro dceru přijdu odpoledne a už jsou venku, tak ti co chtějí třeba hrají s učitelkou nějakou hru, ale není to každý den.. Myslím, že ve školce je čas dost organizován, takže je fajn když si venku můžou hrát podle svého.. Což, ale neznamená,ze by učitelky měly ignorovat bezprozorni plačící tříleté díte.

ruzenka95
24. srp 2020

U nas v MS kam dochazela moje dcera, tak tamni ucitelky chodily na prochazky po vesnici, nekde je pak vypustily a tam deti mely prostor pro volnou hru. Dcera byla docela smutna, ze nikdy nechodi na hriste, ktery je na zahrade skolky. Me prijde fajn, jit treba na kratkou prochazku, kde se s detmi pozoruje treba priroda, sbiraji prirodniny nebo tak a pak jit na hriste. Myslim, ze hrat na babu napadne kazdy dite. Kdyz jsou na zahrade nekde v domecku mice tak je pravdepodobne ucitelka detem vynda ne?

20190418
24. srp 2020

Když byli na zahradě, tak jim to nijak neorganizovali. Určite by nenechali někoho plakat v koutě, ale nechávají to na dětech. Když šli do lesa, tak tam měli nějaké organizované poznávací hry. Jako můj syn zrovna není moc do světa, takže pro něj by bylo lepší, kdyby i tu zahradu a sociální kontakt vyřešili za něj. Ale zas se takhle sám víc otrká.

autor
24. srp 2020

@ruzenka95 Dnes v naší MŠ vyndali jeden míč pro všechny děti 🙃.

marketanova
24. srp 2020

Dobrý večer, u nás ve školce probíhá dobrá výuka se vzdělávacími programy a taky se pořizují chytré vzdělávací učebnice.

kridav
25. srp 2020

Venku na zahradě si děti hrají jak chtějí s hračkami na zahradu ke kterým mají přístup. Nijak jim to neorganizují.

lolam10
25. srp 2020

A co delate vy venku s detmi?venujete se jim furt?a doma?nekoukate casto do telefonu?ja jsem teda rada ze se umi zabavit i sami chvili a treba venku to praktikuju dost casto.ja se jim venuju furt tak kdyz jednou ne tak jim to neublizi...jen abyste nebyla na učitelky přísnější než na sebe

normalnimatka
25. srp 2020

děti bych do školky nedala dřív, než je vyloženě nutný. pár let jsem koukala z vysoko položenýho bytu na velký hřiště (ne školkový, normálně mezi bytama), kam skoro každej den zašla nějaká školka vypustit děti. vypadalo to vždycky stejně. učitelky stály někde v koutě a krandaly, zatímco děti si tam běhaly, ale i se strkali a bouchali a nevim co všecko, zatímco učitelky o tom ani nevěděly, natož aby to nějak třeba řešily. ačkoliv nejsem typ matky, která by musela dítěti neustále běhat za zadkem, a už vůbec ne, že bych chtěla dítě neustále organizovat, co má jak dělat, bylo tohle pozorování jeden ze střípků do mýho rozhodnutí, že školka fakt není tak skvělá, jak se obecně prezentuje. děti se tam chovaj jak zvířátka a jsou na seb eprostě hnusný. a já nechci, aby moje dítě bylo agresor ani oběť. a učitelky jsou už dost otupělý, nebo ani není v jejich silách to pořád řešit.

sasbu
25. srp 2020

Většinou čas na zahradě mají děti neorganizovaný. Od rána cíleně vedou učitelky děti k nějakému tématu a volné hry moc není.

izz76
25. srp 2020

Jeden míč pro celou třídu? U nás mají na zahradě míče, bábovky, kyblíky, kočárky, odrážedla, obruče..

autor
25. srp 2020

@normalnimatka to je přesný popis toho, co se bohužel děje v naší školce.

autor
25. srp 2020

@izz76 ano, 1 míč a 10 obruci pro 50 dětí. Pískoviště tam nemají.

emko11
26. srp 2020

Rano si hrajou bez organizovani, rozcvicka, spolecne hry nebo tvoreni, venku prochazka do lesa, po meste nebo cilena exkurze (zverimex, sochy,...), oznamena exkurze predem (sbaleni batuzku), v prip. zahrady bez organizace (pokud neni oznameno jinak - napr. souteze), ale dojde k zapujceni sportovnich potreb. Ve skolce je organizovana vyuka, nekde musi byt prostor pro vlastni hrani.

travnulee
26. srp 2020

Vidíte a v lesní školce schválně nedávají téměř žádné hračky a vedou je tak k rozvoji fantazie a kreativity, ať si hrají s přírodními. Tak možná mají učitelky zkušenost, že toho děti víc venku nevyužiju, zapomeňte na to, že když by dali každému obruč, tak si budou všichni točit s obruč i, určitě ani polovina ne. Nebo pokud vám připadá, že mají málo, co se tak zeptat učitelek, jestli nepotřebují něco přikoupit? Školka je u nás za pár šupu, celkově podfinancovane, málo pracovníků. A opravdu toho prostoru pro volnou hru moc děti nemají a potřebují ho.

autor
26. srp 2020

@travnulee les a hřiště je rozdíl. Pí. učitelky na jedné lavičce, 100 dětí venku na jednom hřišti a nikdy nikam jinam, nevidím tam právě moc prostor, kam se mají rozvíjet, kromě toho, že se budou snažit urvat si za každou cenu místo na nějaké prolejzačcd... Každá školka má bohužel jiný přístup...

autor
26. srp 2020

@emko11 děkuji za odpověď... To mají fajn a pestré.

suzief
26. srp 2020

No, po té co sem viděla takový nezájem ve většině státních školek, sem se rozhodla dát do soukromé a je to fakt hodně jiné. Peněz nelituji. Když srovnám děti ze soukromých školek a státních, přijde mi, že toho umí víc a hlavně mají lepší sociální interakce. Neustále učitelé něco vymýšlí, motivují, zapojují, dávají zpětnou vazbu, hledají řešení při problému. No prostě tak no.

budouci_maminka
26. srp 2020

Mame soukromou montessori mš s 15 detmi a odpoledni program pro pobyt venku je cilene neorganizovany..jinak moje zkušenost s pozorováním skolek je totožná co popisuje Normalnimatka a i proto jsme se rozhodli pro soukromku

travnulee
26. srp 2020

@suzief bohužel tohle neplatí vždy, mám i zkušenost, že v soukromé školce se naoko zavděčit rodičům, v reálu péče není lepší. U státní školky samozřejmě záleží na učitelce. Ono je to taky těžko, když u nás mají učitelky v mš nevyhovující pracovní podmínky, stát na ně kašle, na Slovensku to mají lepší.

sasbu
26. srp 2020

Ještě chci dodat, že po koronaviru bylo zakázáno chodit ven na vycházky. Děti mohli být jen na vlastní zahradě školky.

dor
27. srp 2020

Mam už větší děti. Ale když byly ve školce na zahrady byla zábava vždy neorganizovaná a děti spokojené. Míč jeden. Děti 100. Podle mě děláte z komára velblouda.

emko11
27. srp 2020

Jedna se o statni skolku. A presto je to nekterym rodicum malo.

mamamtbo
28. srp 2020

Cely problem je o lidech..o tom, jak je ta ktera ucitelka sikovna, schopna, jaky ma pristup nebo naopak maminka, kucharka, doktorka..Laicky receno: "Zalezi, koho tam chytis."