Syn ma 8 mesicu,jeste neleze,ale v kocarku se vytahuje do sedu,(sam jeste nezvlada ani sikmy sed) a dneska na rehabilitaci mi rekla,ze je to zvedani se do sedu je uplne spatne ( to vim), a ze ho mam radsi vozit v kleku.O tom jsem nikdy neslysela ani tak nikoho nevidela jezdit,pry se tam daji pomoci popruhu a sraku nejak deti pripasat a udrzet v pozici kleku. Znate to nektera? Ani na googlu jsem nic takoveho nenasla.Prijde mi to i docela nebezpecne- na krivych chodnicich,kde to dost drnca.Nebo se mam na to vykaslat a vozit normalne na brise at pase koniky a kouka.
Nech ho pást koníky, když bude chtít, klekne si sám. V obchodech s dětským oblečením jdou koupit kšíry a u některých kočárků jsou na dně korbičky pod měkkou vrstvou oka, tam se dají ty kšíry přidělat. Nebo to přichytit na bok rukojeti. Nebezpečné to není, když bude takhle připoutaný.
ano, vozila jsem v kleku asi 2 měsíce 🙂
@tetta ksiry mam,jen mi vubec neni jasne,jak ho tam do nich pripnout,kdyz sam se stabilne v kleku jeste neudrzi,ona mi to popisovala tak,ze ho jakoby v kleku budu "nucene" drzet pomoci tech ksiru a to mi prave vubec neni jasne,ze mu tam nejak pripasam ty nozky,aby mu neujeli a nelehl si.
@poah ja jsem mela takove volnejsi ksiry a kluka dokud nesedel, tak do 11 mesicu urcite, jsem vozila v hlubokem v leze. Od tech 10 mesicu uz se vselijak pretacel, bylo leto, takze mel moznost, ve fusaku to nedelal. Ale to nam stejne vslo tak na zimu, potom dalsi rok se ve fusaku taky nijak nepohyboval, to bud sedel nebo klidne lezel a spal. Takze ja jsem peclive dbala na to, aby se ani nechtel pritahovat do sedu, tak jsem ho proste nevozila ani ve sportaku, na co, kdyz stejne sedet neumel. A ty ksiry jsou docela pohodlne na pohyb. Klecel, otacel se na bricho vselijak, stal, pak sedal jako prekazkovy sed. Mel prave hodne pohybu diky ksirum, ve sportaku jsem ho treba pokud jsme necestovavli zrovna mhd, taky dala na ty volne ksiry, to mi jednou ze zvedavosti i prepadl pres kocar, ale zustal viset na tech ksirech 😀 Moc rada na to vzpominam, na to obdobi. Fotku bych taky nekde nasla.
nasla jsem fotku jak se tam i postavoval, a v tu dobu jeste neumel chodit, ani bez drzeni nestal, to byla nahoda jak jsem ho vyfotila. A porad cestoval v kleku (sam se tak uvelebil), nebo kdyz jsme nekam jeli uz ve sportaku, tak byl disciplinovany a sedel s popruhama u kocaru a pak , protoze neumel chodit a zrovna treba musel byt v kocare, tak byl na tech ksirech. Venku ani lozit nechtel, to se stitil travy a tak... lezl doma. A vyslo to ale tak, ze stejne byla v tu dobu zima prevazne a s jarem zacal chodit.
a v tomto sportaku jsem ho jeste dlouho vozila jen v leze, pripasaneho. Ne v sede. To az opravdu sedel sam.
@dokument to mate akrobata 🙂 ja jsem starsiho syna vozila dlouho na brise,vypadal jak periskop,jela hluboka korbicka,ze ktere couhala jen hlavicka v kloboucku,bylo to srandovni,moc me mrzi,ze jsme si to nevyfotili 😢 Mladsiho jsem dala do sportaku,protoze je trochu prerostly a do korbicky ve fusaku nevesel,ale jak ted bude tepleji,tak korbu oprasim a bude jezdit na brise.
@konidana ty fotky 😀 to je konecna, jaci jsou ti prcci akrobati. Nic je nezastavi! 😀 😀
Taky jsem tak odvozila 2 děti 🙂 (nikoli dvojčata). Když začalo pršet a bylo potřeba nasadit pláštěnku, nadšená jsem nebyla já ani oni, ale zvládli jsme to ...
@poah to slyším poprvé v "kleku". Dcera se také vytahovala do sedu, když ještě neuměla. Na tvým místě, bych nechala pást koniky.