Ahoj holky,
ráda bych znala Vaše doporučení na jesle (i soukromé) na Praze 4.
Předem moc díky.
@berenika39 Ahoj, právě na tyto státní jsem se dívala. Berou teď během března přihlášky. Nevíš náhodou, podle jakých kritérií děti vybírají? Kromě tedy podmínky, aby jeden z rodičů měl bydliště na P4?
Bud bydliště, nebo stačí, aby jeden rodič byl živnostník se sídlem na P4. Od toho se odvíjí cena - cizí platí víc, místní méně. Nic jiného myslím nechtěli. Není to tak přísné, jako v MŠ. A není to striktně omezené věkem - nahoře - když ti dítě dovrší 3 roky třeba v březnu, nechají ho do konce šk.roku, nebo na podzim do konce kalendářního a tak. Dá se s nimi dohodnout, paní ředitelka byla moc vstřícná..zajdi tam, poptej se. Na moje doporučení tam ted chodí kamarádky malá a jsou spokojení.
@berenika39 Bydliště na P4 mám, v tom by snad problém být neměl. Dcera má právě dva roky v listopadu a já bych se měla vrátit do práce. Takže to teď docela řeším.
Jen mám obavu, aby tam nebyl nával, což je asi všude. Ale jak píšeš, nejlépe bude tam zajít a poptat se.
@stelletta Nejdřív naplní kapacitu celotýdenními dětmi, pak teprve berou pětidenní (pět dní v měsíci). Takže jste ve výhodě🙂.
Obecně o těch soukromých:
Kvalitní zařízení musí za svěřené děti odpovídat nejen výchovně, ale i co se odpovědnosti, bezpečí, pojištění a hygienických norem týká, na což je velmi často zapomínáno právě v zařízeních, jež se snaží péči pod názvem „jesle“ poskytovat.
Při výběru jeslí rodiče většinou vybírají na základě tří hlavních faktorů.
Cena, vzdálenost od bydliště, nebo zaměstnání a informace kolik připadá na jednu "tetu" dětí.
Kromě těchto faktorů je ale dle našeho názoru důležité i vhodnost a bezpečnost prostředí, atmosféra, která na Vás působí při návštěvě, samozřejmě pověst a reference daného zařízení.
Ať už z jakéhokoliv důvodu budete volit jesle soukromé, které mohou být i výrazně dražší než jesle státní, je dobré zjistit, zda nabízí kvalitní péči a zda se jejich cena vyplatí.
V Rabasově a Kotorské mají nyní podmínku bydliště na Praze 4 a pracující rodiče. Jinak nic.
Na ulici Bartákova rodinné centrum Honzík www.centrumhonzik.cz, domluvte se na návštěvě, je to asi nejlepší
ahoj, tady jsem měla Petra, celý rok, na jeden den v týdnu, a bylo to úplně v pohodě.
http://www.zzpraha4.cz/