Zdravím. Mám problém s dvojčátky, jedno kouše druhé a to dost surově ☹ bylo to tak od mala. Ta kousavá kousala nás rodiče, ze začátku to byla sranda takové šimrání, ale jak už má postupně sílu 😒 Nejhorší je, že kouše stejně starou ségru - dvojče. Nyní mají rok a půl a ty kousance mají už teda grády...vždycky tam má dlouho modráky otisky zubů.....nejdříve kousala pouze do prstíku, když jí ho ségra strčila do pusy. Jenže teď se nebojí kousat do obličeje (to mi fakt vadí nejvíc), když jde po hračce co má ségra a ta jí ju samo nechce dát.....prostě je to takovej účelnej nálet......naposledy měla monokl pod okem .....za uchem taky, a teď má dva monokly na zádech....☹(( je to fakt hrozný dělá to nejvíc když jí bolí zuby...a ta druhá se bohužel nijak nebrání ....Nevím co s tím dělat, je mi té pokousané hrozně líto....četla jsem o tom už celkem dost, ale nic nezabírá. Ani domluva, ani plesknout přes prsty (to když už na to nemám nervy)....ta domluva celkem asi funguje jakože v ten okamžik, protože si to uvědomí a chce mi dát pusinku i se omluví ségře "malá".....ale udělá to zase. Dočetla jsem se, že člověk musí hlavně předcházet a počkat až to odezní....ale ty jo děti prý koušou i ve školce, do té doby chudák ségra 😖 Máte pozitivní zkušenost s nějakou technikou? Díky za odpovědi...............
mame stejny problem kluci maji 14 mesicu a taky se kousou a to oba navzajem... pry se radi kousat taky, kdyz vidim ze jeden druheho kousl tak ho taky nekdy kousnu aby si to uvedomil jak to boli...vysvetlovani teda nepomaha...:-/
U nas prej pomohlo kousnout taky a fest. A byl pokoj. Rikaji nasi.
Ja bych taky kousla, zjisti, ze to boli a uz si to nezkusi, do ted si neuvedomuje co vlastne dela, ona to prezije, kdyz to musi do ted zvladat i druhe dvojce takovou dobu 🙂 Proste kousni taky v ten moment. Nic za to nedas
Psychologové tvrdí nekousat. Dáváš tak vzor, že kousat je normální, když to oplacíš stejnou mincí. Postupovala bych stejně jako když dítě kouše dospělého. Neustále důrazně říkat, že se to nedělá. Jistě to nějakou dobu potrvá, než to pochopí, ale z vlastní zkušenosti vím že to funguje.
No aby to kousnuti od tebe nebrali jako ze.je normalni ze se kousem.. Tak jako pohlavky.. Ja bych ji asi vzala a.odvedla pryc- do vedlejsiho pokoje s tim ze to se nedela ze to sestricku boli a neni to od ni pekne.. Furt dokola a maminka ze se zlobi a zamracit se na ni at vi ze to neni dobre.. A kdyz bude na segru mila tak mooc chvalit ..
Me kdyz mala kdysi kousla,tak jsem ji to vratila. A zadne lehce, proste jsem.ji rafla. A mala uz me nikdy nekousla, ale musis zo udelat hned v ten okamzik.
Na kousání staršího syna pomohlo, že jsem mu dala dudlik. Strašně pistel, stipal a kousal a pak téměř přestal. Bylo mu asi 2 a čtvrt.
Mladší kousal, ale jen když byl (podle něj) zahnán do kouta a nemohl se už jinak bránit. Ostatně mám pocit, že by kousnul ještě dnes. Starší ho strašně u všeho buzeruje a nenechá ho nic dělat "špatné" a furt ho opravuje atd..když už mu pak do všeho zasahuje mladší ho odstrkuje, křičí až nakonec kousne.. ale většinou to podchytim a ted uz se to prakticky nestává.
Naše dvojčátka taky mají takový kousací období,ten menší kouše toho většího a je mu jedno kam kousne.Nejdřív jsem jen domlouvala,nadávala a hrozila-bez učinku. Jednou,když jsem viděla jak kouše,tak jsem mu dala facku na tvář,aby to bolelo a ted si dává sakra pozor 🙂
Řešila jsem s klukama to samé. Kuba byl opravdu kousavé dítě a Vašík jen seděl a pak brečel. Snažila jsem se domlouvat a vysvětlovat, ale nezabralo Pak jsem ho jednou, když jsem viděla jak Vašíka opět kousnul, opravdu silně štípla do tváře. Plakal bolestí, ale od té doby nekousl. Teď jsou ale klukům přes dva roky a začalo pošťuchování a štípání. To jsem zatím bohužel nijak nevyřešila.
Jinak celkově máme teď opravdu hodně náročné období. Kluci dělají jen naschvály a ničí věci. Bohužel domluvy nepomáhají. Hodně sil.