Syn má 23 měsíců, od narození zvídavé a rychlé dítě. První den bez plíny počůral, co mohl, dnes je druhý den a počůrá se a řekne mokrý. Přijde mi to jako pokrok, ale na nočníku vydrží 2 vteřiny a hned běží pryč. Co myslíte - výdržet nebo počkat?
Jestli si to uvedomuje, ze se pocural, tak bych to jeste zkusila vydrzett
me se prvni den pocurala asi 15x 😂 treti den uz ani jednou. ale kdyby neprisel pokrok ani po tydnu, rekla bych, ze pripravena neni. vyhodnocovala bych pozdeji. vydrzet 👍
vydržet, u nás se počuravala malá asi dva tydny a pak přišel zlom, ty 2r jsou akorát
a za dva dny nic nepoznáte, dát tomu min týden
Nechavam to na detech. Zbytecny stres pro obe strany
Jestli si uz plenu vzala, nedavej zpet. Nekdo rekne, ze dite v tomto veku neni zraly, ja ti reknu, ze uplne v klidu to vynde. Holky byly bez plen brzo. Nekdy mi prijde, ze je to spise lenost matek- pockame na leto, zahradu a sup dite ma 3.roky.
Přesně jako
@martiniquest . Malymu je 28 měsíců a před dvěma dny se rozhodl sám. Dávám mu plenkovy kalhotky ale už do nich necura a chce nocnik. Když je nahatej, tak chodí úplně bez chybně. Ale na bobik tu plenu potřebuje. Takže za mě bych to nehrotila. Uklízet louže by mě nebavilo.
@kakba Tak muj laxni přístup (jen pro ilustraci) ma vysledky takove, ze synovi to trvalo dlouho, do 2r a 8m, ale ze dne na den bez plinky. A dcera se odplinkovala ve 2 r a 4m. To mi neprijde spatny. Zkusila jsem je i posazovat, ale rvali jak hyeny a ja to nechtela poslouchat a lamat je.
Hrajou roli ještě dva faktory, nechce se přebalovat, jedině vestoje to jakž takž dá, ale to už je kolikrát unění ho utřít pořádně. Další je zájem o záchod, chodí na něj ukazovat a říká bobo (bobek) a nosí k němu stupátko - možná se v něm chce jen vymáchat, ale přišlo mi vhodné začít. Teď večer už nechtěl plenu na spaní, pak si ji vzal a chtěl přes ní i boxerky, tak uvidíme zítra.
Za mě vydržet. Starší dcera byla šikovná a trvalo ji to tak 3-4 dny, než to dala.
Bylo ji taky 23 měsíců.