Ahoj holky prosím o názor zkušenějších maminek. Mám dceru 17 měsícú. Do nedávna miliónové dítě.. Ráno vstala v 7 , hráli jsme si , vařily , já u plotny ona pěkně seděla u mě a vařečkou jako že něco míchala, pak oběd , od 12 - 14 spí.Po spánku ven , buď do kočárku , nebo ťapat , pak si hrajeme a děláme vše možné až do 17 , to je véčeře a pak ještě hraní do 18 .V 18 koupat a v 18:30 jde spinkat..Posledních 14 dní je ale jak vyměněná. Jen to spaní je zatím furt stejné. Ráno vstane a hned kňourá , ptám se copak bys chtěla ?Ona , že mimi. Podám jí ho a začne brečet a hodí s ním pryč. Začne natahovat ruky , říkám, chceš z postýlky ? Jó jo . Vezmu jí a začne znovu brečet a kňourat. Když vařím teď neexistuje, že bude seďet u mě. Věší se mi za nohy a řve. Vemu tedy manducu, že budem vařit spolu. Je v ní 10 vteřin a že jde dolú, dám jí dolú a opět řev.Venku v kočárku , že chce ťapat, vyndám jí a za 5 kroků si čupne a řev , že chce do kočárku. V obchodě jí dám do vozíku a že chce rohlík, říkám, ano koupím, ale musíme tam dojet. No řev přes celej obchod , že pro rohlík musíme jet ob uličku.Ve všem, kde musí chvíly počkat vidí problém. Teď byli ty mrazy a že jedem autem, posadím jí do auta a auto nechytlo, no řev jak kdyby nevím co , že jsme nikam nejeli. Zkouším to po dobrém, ale taky moc neustupovat..Zdá se mi to jako vzdor , ale podotýkám , že poslední dobu kouše do všeho , i do mě teda , a když jí chci šáhnout do pusy řve a nenechá mě, ale zuby čistíme, to si nechá, papá taky normálně a spí taky normálně . Měřila jsem jí min.tejden teplotu i dnes a 37
Na očkování mmr jsme byli před měsícem , očkování snášela všechny v klidu jen třeba teplota 1 den .
Napadla mě i separační úzkost , ale nevím v tomto věku. S tatínkem totiž vždy chodila na houpačku, teď jí chce vzít a hysterák a jen máma máma. Celej den jen máma máma .
Co si o tom myslíte? Děkuji všem za názor.
Moji holka je o pulrok starsi.Ale kolem roku a pul mela to stejne.Podle.mne,kdyby to bylo ocko,zacne to drive,nez po mesici od ockovani.
Ja chtela doprava,holka hysterak,ze musime doleva.Ja rikam toto,ona si vynucuje neco jineho,haze se o zem a mam pocit,ze mi nekdo vymenil dite. Drive jen tata,pak tata "pryc" a ja nemohla vubec nic,nemela jsem cas ani odskocit si na wc,protoze uz byl hysterak,ze jdu pryc.U niceho nevydrzela ani 2 minuty. Trvalo to asi dva mesice. Podle mne je to obdobi,dale se vyviji a uvedomuje si sebe smerem k okoli a vse zkousi. Chce to vydrzet.
Co se tyce teploty,muze na ni neco lezt,muze to byt zoubkami,zkus dale sledovat a uvidis.
@normalnimatka jo jo přesně to si říkám, že jsem ráda , že aspoň v noci spí. Děkuji za názor
Mam 20ti mesicni dceru a je to velmi podobne. Nektere dny lepsi nalada, nektere horsi (hlavne kdyz je nemocna atd., coz je pochopitelne), ale porad v opozici. Odmita jidlo, ktere predtim mela rada, cokoli noveho k jidlu "neci" - kdyz ji donutim alespon ochutnat, tak se casto stane, ze ji to zachutna a dale to uz papa. Ale na zacatku proste musi byt "neci". U prebalovani detto - vemu ji na ruce, ze jdeme vymenit plenku - "neci". Na nocniku rika, ze hotovo, vstava. Jdu k ni, ze ji zvednu, seda si - "neci". Nekdy uz rano v postylce kdyz se vzbudi, tak kdyz ji prijdu vyndat, hodi zada a rve "neci". Pritom se ale sama kolikrat zacne vzapeti sama smat, kdyz na to reaguji nejakou legraci 🙂 Trpelivost nula nula nic - chranbuh, ze ji nejde napoprve napasovat nejaka zastrkovatka, to je okamzite vztek. Tohle pozoruji uz plus minus dva mesice, tak to pripisuji nejakemu obdobi, ktere prejde. A snazim se to brat s nadhledem, i kdyz co si budeme povídat, ne vzdy to jde 😈
Tipla bych zuby
Bohužel neporadím čím to je, ale měli jsme to stejně v tomhle období. Dcerka vstala a bylo všechno špatně, nemohli jsme se na ničem domluvit, ve všem byl problém. Naštěstí to po nějaké době přešlo a zase pak byla v pohodě. Pamatuju si, že to trvalo snad týden nebo 14dní, od té doby se to střídá ale naštěstí jen po dnech. Jsou dny kdy je to s malou náročnější a ať už to jsou zuby nebo vzdor, naštěstí ji to vždycky přejde :D :D
Máme doma to samé +ještě se hází o zem 😂Takže počítám že začíná období vzdoru a taky ji lezou stoličky.
Já si myslím, že to bude vzdor a začíná mít vlastní hlavu a názor ale ještě moc neumí ovládat svoje emoce, takže když něco není po jejím, spustí hysterák. Taky jsme si tím prošli, hodně jsem vysvětlovala, předem připravovala na situace atd., a když k hysteráku stejně došlo tak jsem na ni nekřičela, buď jsem ji objemula, když mě odstrkovala tak jsem ji nechala, odešla jsem z místnosti a řekla jí, až se uklidní, ať se přijde pomazlit a do 15 minut se většinou uklidnila. Podle mě se musí naučit se srovnat s vztekem, frustrací a dalšíma novýma emocema. A do toho má nejspíš "máma fázi", to u nás taky nastřídačku bejvá i teď a to už je jí 2,5 roku. Přeju pevné nervy, ono se to zlepší časem😉
může to být klidně očkováním, NÚ se neprojevují jen pár hodin dnů po očkování, ale i týdně/měsíce. Jen doktoři bagatelizují, že nejhorší NÚ je horečka a otok v místě v pichu. Vakcína byla bodnuta do krevního řečiště a ty toxické látky se mohou dostat až do mozku a způsobit otok, ale to by plakala třeba xx h. v kuse, nemusí to být až v takovém rozsahu. Dostala jste od pediatry příbalový leták vakcíny k prostudování? A můžou to být samozřejmě zuby a vzdor a nebo taky kombinace všeho dohromady. Za mě, informujte si více o rizicích očkování, nemá jen přínosy. Moje dcera má 16 měsíců a nic takového u ní nepozoruju, zatím jsme plně bez očkování.
Děkuji všem za názory holky, snad to brzy přejde .Co se týká očkování mám nastudováno hodně i leták jsem četla. Ono buď risknu NU , nebo nějakou nemoc kdybych neočkovala. Toto je 50% na 50 %.
Přesto všem děkuji holky trochu jste mě uklidnily, že v tom nejsme samí.
@baru987 No nevím o tom, že bych psala všude a vy máte čas mě nějak sledovat? Tak to klobouk dolů. Maminka se ptala, z čeho to může být, tak jsem napsala svůj názor, jelikož vím, jak se u nás následky po očku bagatelizují. A taky jsem psala, že to můžou být i zuby a vzdor, každá maminka musí znát své dítě nejlépe, aby posoudila, z čeho to může být. Neodsuzuji ji za to, že očkuje, je to její věc a dle svého uvážení udělala pro své dítě nejlépe. ... Není to únavné rýpat do někoho a snažit se vyvolávat hádky a odsuzující komentáře, jen proto, že nemá stejný názor jak stádo oveček? 🙂 Nechci se hádat, ale také si nenechám vše líbit. 🙂
Ahojky. My mame neco podobneho. Syn ma 14 mesicu. Tipuji to na kombinaci separacni uzkosti+ obdobi 1.vzdoru+ zuby. Taky u nas byly casy kdy syn za cely den nezaplakal a ted rve kvuli kazde banalite. Musi se ale vydrzet a doufat, ze je to brzy prejde. Drzim palce.
@packaf ne, nemám čas to sledovat, jen jsem teď v průběhu dvou dnů otevřela dvě diskuze a v každé od Vás to samé, tak mě to jen pobavilo, hádat se určitě nechci. Jen by byla zajímavá studie, jestli neočkované děti nebývají protivné 🙂
Jinak já mám 16 měsíční dceru a máme to úplně stejně už nějaký ten pátek 🙂 očkována naposledy v srpnu 2017, tak nevím jestli to ještě můžu svádět na očkování, nebo jen období 🙂
@baru987 Vy musíte znát své dítě nejlépe, abyste to posoudila. Paní tazatelka má měsíc po očkování, což tím ta protivnost způsobena být může. Jenom proto, že neholduju se stády oveček a nepřikývnu na vše, co mi napapouškuje doktor, tak se mě tady snažíte zesměšnit? Svými příspěvky jste to jen potvrdila. :-/ Ale to je tady od maminek běžné, jak jsem si všimla! Slušně napíšu svůj názor, co se týká třeba stravy, pampersek a okamžitě se do mě pustí ty, co je jim jedno do čeho dávají své děti, nic nezkoumají, názor na nic nemají, ale plnou klávesnici osočujících příspěvků. 2 diskuze nepovažuji za všechny diskuze, jak jste uvedla, že to píšu všude!!!
to by člověk potřeboval věšteckou kouli...mně se to zdá na zuby nebo jiný nepohodlí. když se zeptáš, jesi ji něco bolí, nebo at ti ukáže, kde to bolí, tak nerozumí a nereaguje?
ale možný je samozřejmě všecko. očko působí na nervovou soustavu dost blbě.....nevim. můžu ti ještě napsat, ať jsi ráda, že aspoň teda v noci spí a normálně jí. při zubech se tohle většinou nějak projeví...:/