Slyšela jsem tvrzení, že ve dvou letech má dítě polovinu své budoucí dospělé výšky. Je to pravda? Jak rostly vaše děti?
@izz76 V 18 měsících jsem měla 85 cm, takže u mě neplatí ani to... 🙂
Předpověď dospělé tělesné výšky
Jak tedy spočítáme, jakou vlohu pro tělesnou výšku jsme svému dítěti předali ? K tělesné výšce rodiče téhož pohlaví přičteme výšku druhého rodiče zvětšenou (u chlapců) nebo zmenšenou (u dívek) o 13 cm a součet vydělíme dvěma. Získáme nejpravděpodobnější dospělou výšku našeho dítěte. Pokud k této výšce přičteme 8,5 cm a stejný počet i odečteme, vznikne rozmezí, do jakého doroste naše dítě s pravděpodobností 95 %.
Tohle jsem nasla a na me to teda sedi i na brachu.
@verunka11221 na někoho to sedne -na někoho ne...jsme čtyři sourozenci, každý úplně jinak velký, tak na mě se výpočet trefil, ale sestra je o 10cm větší než já, bratři mají mezi sebou rozdíl 15cm...tak na to asi nic universálního nebude fungovat..
@annasmyckova To urcite ne. Me furt rikali jak budu vysoka a na konec mam 171cm. A bracha dlouho nic a najednou ma nejakych 190cm. A jestli to je tak jak pise zakladatelka tak treti sourozenec bude obr 😀
@verunka11221 teda druhy sourozenec 🙂
Chtěla jsem napsat, že blbost, ale... Dcera měla ve 2 letech 79 cm, což by vycházelo nějakých 158 cm. Já mám 159 cm, takže možné to je..
Já jsem četla, že ve třech letech
Blbost. Koukám, že já měla ve 2 letech 89 cm, měřím 161 cm.