Maminky, mám dotaz. Používám látkové pleny Bambino Mio, malá je v nich od narození, teď jí bude půl roku a neleze. Vím, že má čas, že může třeba rovnou chodit atd.
Je možné, že jí ty plenky brání v pohybu? Když je chvilku bez plen, vydrží na bříšku a možná by byl i náznak strkání nožiček pod sebe. V pleně ani ťuk, hraje si na letadlo - všechny 4 ve vzduchu a pak se vztekne. Řešil to někdo?
Na letadlo pozor, je to známka slabých břišních svalů.
Mám dvě děti, obě měly látkové pleny. Dcerka byla šikovná, všechno jí hned šlo, otáčení, lezení, hodně brzo chodila, přestože měla ten velký zadek v plenách (používám klasické čtvercové a svrchní kalhotky). Syn byl od začátku lenošnější, všechno mu strašně trvalo, než na to přišel - jak se otočit, jak má začít lézt...chodili jsme na rehabilitace, protože dlouho nechtěl sedět, měl oslabené břišní svalstvo. teď má rok a čtvrt a začal před pár dny chodit sám (do té doby jen kolem nábytku, za ruku nechtěl - což jsem nedělala, neb se to nemá, ale babičky, že). Pokud doktorka zatím nic neřeší, je malá ok. Každé dítě má svůj čas!
ahoj,
proč by tvoje malá měla na půl roce lézt? já se synkem také látkuji a co se pohybu týče, je naprosto v pohodě, už začíná pomalu obcházet nábytek, a když jsem byla na 8.měsíční prohlídce, tak se nás doktorka ptala, co umí a neumí a já jsem říkala, že už leze a ona se fakt divila, že už jako leze 😀 , tak bych byla v klidu a nechala to na malé 😉
Mi máme šest měsíců a ani se neotočíme na bříško ani do boku házíme rukama a nohama ,ale potřebu otočit se nemá.Ptala jsem se na rehabce a ta mi řekla,že se nemám bát,že je každé dítě jiné a Všechno doženem . 🙂
Hoj,taky mám Bambino Mio a malá začla lozit v 8měs. Teď má 14měs a zatím sama nechodí. Nehrotím,vše má svůj čas.Kamarádka má taky BM a malá jí začla běhat už v 10měs.
A s letadlem - malá se taky vztekala. Někdo mi říkal,že si děti myslí,že se tím někam přiblíží a ono nic 🙂) Neboj, vše je úplně normální 🙂