Je možné dát 6měsíční dítě do sporťáku?

abryjova
17. dub 2016

Zdravím, jsem zde nová, moc se tu ještě nevyznám. Ale mám dotaz. Mám doma 6. měsíčního klučinu. Spinká mi ještě v korbičce, ale po probuzení v ní nechce být, je možné jej už dát do sporťáku - jde mi do úplného lehu. Když malého dáme do autosedačky a než stačíme zakšírovat tak už se zvedá do sedu, to stejné v lehátku kde má pololeh tak si sedá. Děkuij za rady 🙂

pejskyne
17. dub 2016

A nechtěl by v korbě klečet? Mně mrně jezdilo nějakou dobu na kolínkách, aby mělo výhled, do sporťáku jsem ho dávala, až když začal sám sedět. Chtěla jsem bránit právě takovému sedání, co popisuješ - přitahováním přímými břišními svaly, to pro vývoj není dobré. Podporovala bych ho spíš všemožně v tom, aby byl na kolínkách. Nicméně většina lidí už půlroční do sporťáku dává, takže ti to asi posvětí

abryjova
autor
17. dub 2016

No my máme takový problém s tou korbičkou, že nám nejde ta stříška dát úplně dolů, takže i kdyby klečel nevidí. A zkusila jsem ho dát do sporťáku a hned mi v něm usnul a to nebyl ani v pololehu a pak vydržel i když byl vzhůru i když nebyl pololeh. Asi stačilo aby lépe viděl i tak.

astyna
22. kvě 2016

Dávám syna již od 4.měsíce do sportáku, od 6.měsíce už sem tam i do polosedu. Hluboká korba už mu byla malá a je to přirozený zvědavec 🙂

gnozka
23. kvě 2016

Cvičíme Vojtovku a rehabka nam sportak posvětila . Malé je 6,5 mes a sama nesedí . Dávám ji do pololehu takže napohodu. Kocarkovani v korbicce uz s ni bylo peklo .

sanylangova
23. kvě 2016

Ahoj,synovi bude za týden 7.měsíců a již od toho 6.mesice ho dávám do sportaku,korbicka mu byla skoro mala,navíc je to hroznej zvedavec a uz nechtěl jen ležet,bez toho aniž by něco viděl.Davam ho do pololehu a je noc spokojenej,doktorka s tím taky problém nemela,když jsem se ji na to ptala 😊.

lucieher
23. kvě 2016

Dobrý den, synovi je 3,5 měsíce. Chtěla bych ho ve vedrech dávat do sportáku. neříkal některé z vás nějaký odborník, jak to je? zda můžu nebo se to nedoporučuje. díííky moc 🙂

ellora
23. kvě 2016

Prvního syna jsem dala do sporťáku opravdu teprve až když sám seděl, což bylo kolem 9.-10. měsíce. Druhého syna dávám do sporťáku už od 6.měsíce, sám ještě nesedí, tak to má samozřejmě nastavené do úplného lehu. Důvod proč ho tam dávám je hlavně ten, že je hodně veliký a i když jsme pořizovali hluboký kočárek s hodně velkou korbou, tak už na půl roce tam byl hodně na těsno. Ve sporťáku má daleko větší rozhled je v něm velice spokojený 🙂

gnozka
25. kvě 2016

@lucieher dobry den , ve 3,5 mes je jeste velice brzy . To bych nedavala .

abryjova
autor
25. kvě 2016

Tak jsme teda od těch 6. měsíců a malý je hrozně spokojený. Už nepláče a nevzteká se na procházkách 🙂 Jsem ráda, že sem jej tam dala

martina468
25. kvě 2016

Ja davala syna do sportaku od 5m,nevesel se mi do korby

sedmikraska84
17. črc 2016

Moje dcerka má 6,5mesice a uz tři týdny jezdíme ve sporťáku. Nedávám ji do sedu když ještě nesedi,ale lezi a krásně vidi a i ji to baví. Navíc v hlubokém už bylo hrozne vedro. Od pul roka proc ne a stejne je to na tobe a pokud se tam děťátku líbi? Jen do toho.

ampire
25. črc 2016

Dcera sla do sportaku ve 4,5 mesici (ted ma 5,5m) prave kvuli vedru. Je v nem docela spokojena, jezdi na brise, bouda se da z pulky oddelat a zustava cast jen nad ni (takove stinitko), takze ma vyhled a navic trenuje. Kdyz je unavena, jde do lehu nebo do manducy 🙂 Pokud jde sportak do lehu, tak je mozno od narozeni.