Ahoj, ráda bych se zeptala, jak probíhá lékařská prohlídka v 18 měsících krom obligátního změření, zvážení a chůze na boso. Mohly byste se podělit o své zkušenosti? Je mi jasné, že co doktor, to jiný průběh, ale snad se nějakého průměru dobereme. Díky moc a hezký den.
Mně doktorka dala ještě přečíst nějaký leták, kde byly popsány situace, které by mohly značit autismus, a ptala se, jestli něco z toho jsem nezaznamenala. Změřila malé hlavu, poslechla srdce.
@77moona to se asi ale nedava bezne ne, nemela spis konkretne u Vas podezreni?
@terezapetrova, ten letak/dotaznik na autismus je ted novinka k 18-ti mesicni prohlidce. Pry to slouzi pro vcasny zachyt pripadneho autismu.
@frja, u nasi doktorky probiha prohlidka presne jak jsi napsala, + ted ten dotaznik a pokeca s nami, co vsechno uz deti umi a jak se mame 🙂
Tak u nás jako jiná prohlídka🙂 a leták na autismus nebyl potřeba malá je společenská a vnímavá až až. Jinak změřila, zvážila, pokecaly jsme o odkladu MMR před školkou -bez problému, jak papá jestli i sama, jak spí, co nočník jestli něco povídá. Dostaly jsme pochvalu a šup domů a další ve 3 letech🙂
@barasrotyrova aha, tak to dekuju za inforamaci 🙂
@terezapetrova Nemyslím si, že by měla podezření. Byl to nějaký leták od VZP.
My jsme také u VZP, 18m kontrolu máme aktuálně za sebou a žádný leták o autismu jsme nedostali. Jinak průběh stejný, jako je napsáno výše - chůze naboso, prohlídka hlavičky, poslech, koukla se do krku, změření, zvážení, a pak popovídání o tom, co umí, kolik říká slov... MUDr. po nás chtěla i ranní moč, ale to se nějak nepodařilo poskytnout 🙂
@77moona jj uz jsem dostala odpověď vyse od jiné uživatelky ale dekuju 🙂
Byly jsme minuly tyden, zvazila,zmerila,poslechla,tot vse,mala plakala jako vzdycky,tak se stejne nic jineho neda. Zeptala se jestli spojuje slova, to zatim vyjimecne a jestli mam pocit ze dobre vidi a slysi, domluvila jsem odklad mmr a sly jsme dom. 🙂 jo a vzala jsem ranni moc, kdyz uz jsme tam sly.
Díky všem za odpovědi. Naše prohlídka: sestra změřila výšku, hlavičku a hrudníček, zvážila, doktorka poslechla, podívala se do pusy, podívala se do plínky, prohmatala bříško, nechala malou chvíli chodit na boso, s cinkací hračkou zkoušela, zda malá sleduje zvuk a zda sleduje hračku očima, zeptala se, zda něco říká (což neříká), doporučila stravu. O autismu ani slovo. Na Prosek to asi ještě nedorazilo🙂.
@frja A je komu na Prosek chodíte? 😉
MUDr. Hrubešová. Ale asi měsíc pro prohlídce nám dotazník na autismus poslala mailem a požádala o vyplnění.
zeptal se na vývoj, co říká. Malej celou dobu řval "mami", takže nechodil, nic. Prohlídl mu jako vždy zádíčka, prstíky, hlavičku, atd