Jaký je průběh prohlídky v 18 měsících?

frja
16. led 2017

Ahoj, ráda bych se zeptala, jak probíhá lékařská prohlídka v 18 měsících krom obligátního změření, zvážení a chůze na boso. Mohly byste se podělit o své zkušenosti? Je mi jasné, že co doktor, to jiný průběh, ale snad se nějakého průměru dobereme. Díky moc a hezký den.

kkouzlo
16. led 2017

zeptal se na vývoj, co říká. Malej celou dobu řval "mami", takže nechodil, nic. Prohlídl mu jako vždy zádíčka, prstíky, hlavičku, atd

77moona
17. led 2017

Mně doktorka dala ještě přečíst nějaký leták, kde byly popsány situace, které by mohly značit autismus, a ptala se, jestli něco z toho jsem nezaznamenala. Změřila malé hlavu, poslechla srdce.

terezapetrova
17. led 2017

@77moona to se asi ale nedava bezne ne, nemela spis konkretne u Vas podezreni?

barasrotyrova
17. led 2017

@terezapetrova, ten letak/dotaznik na autismus je ted novinka k 18-ti mesicni prohlidce. Pry to slouzi pro vcasny zachyt pripadneho autismu.

@frja, u nasi doktorky probiha prohlidka presne jak jsi napsala, + ted ten dotaznik a pokeca s nami, co vsechno uz deti umi a jak se mame 🙂

kituska20
17. led 2017

Tak u nás jako jiná prohlídka🙂 a leták na autismus nebyl potřeba malá je společenská a vnímavá až až. Jinak změřila, zvážila, pokecaly jsme o odkladu MMR před školkou -bez problému, jak papá jestli i sama, jak spí, co nočník jestli něco povídá. Dostaly jsme pochvalu a šup domů a další ve 3 letech🙂

terezapetrova
17. led 2017

@barasrotyrova aha, tak to dekuju za inforamaci 🙂

77moona
17. led 2017

@terezapetrova Nemyslím si, že by měla podezření. Byl to nějaký leták od VZP.

guinea
17. led 2017

My jsme také u VZP, 18m kontrolu máme aktuálně za sebou a žádný leták o autismu jsme nedostali. Jinak průběh stejný, jako je napsáno výše - chůze naboso, prohlídka hlavičky, poslech, koukla se do krku, změření, zvážení, a pak popovídání o tom, co umí, kolik říká slov... MUDr. po nás chtěla i ranní moč, ale to se nějak nepodařilo poskytnout 🙂

terezapetrova
17. led 2017

@77moona jj uz jsem dostala odpověď vyse od jiné uživatelky ale dekuju 🙂

petrasipkova1
17. led 2017

Byly jsme minuly tyden, zvazila,zmerila,poslechla,tot vse,mala plakala jako vzdycky,tak se stejne nic jineho neda. Zeptala se jestli spojuje slova, to zatim vyjimecne a jestli mam pocit ze dobre vidi a slysi, domluvila jsem odklad mmr a sly jsme dom. 🙂 jo a vzala jsem ranni moc, kdyz uz jsme tam sly.

frja
autor
23. led 2017

Díky všem za odpovědi. Naše prohlídka: sestra změřila výšku, hlavičku a hrudníček, zvážila, doktorka poslechla, podívala se do pusy, podívala se do plínky, prohmatala bříško, nechala malou chvíli chodit na boso, s cinkací hračkou zkoušela, zda malá sleduje zvuk a zda sleduje hračku očima, zeptala se, zda něco říká (což neříká), doporučila stravu. O autismu ani slovo. Na Prosek to asi ještě nedorazilo🙂.

handulka2000
25. dub 2017

@frja A je komu na Prosek chodíte? 😉

frja
autor
26. dub 2017

MUDr. Hrubešová. Ale asi měsíc pro prohlídce nám dotazník na autismus poslala mailem a požádala o vyplnění.