Jako matka asi selhávám🤦😂🙈

nagojka
1. črc 2024

Ahoj holky a maminky...pojďte se semnou trochu pobavit o našich 3 letých láskách.Ja mám pocit že jako matka selhávám na plné čáře...někde sem udělala nejspíš chybu a netuším vůbec kde.Svého syna miluji nadevšecko na světě a snesla bych mu modré z nebe..Ale ..teď se z něj stal takovej hajzlík že období vzdoru teda prožíváme se vší parádou.😔A já už nemůžu.😔Vzekání,odmlouvání(umí mluvit dokonale)-nebudu,nejdu,nechci,nejde mi to,nechutná mi to..Tím že mluví je vůči mě i neskutečně drzý.😔jasně že používá i moje fráze co používám já vůči němu.Moc dobře ví kdy co a jak použít a já v určitou chvíli nevím jestli brečet nebo se smát.Takové záchvaty vzteku sem u něj nikdy nezažila.Se vším mlátí,do všeho bouchá,všechno háže na zem..Nic neuděla sám...Jo dokonce ho skoro ve 3 letech pořád krmím.🤦😔přitom sám jedl krásně od necelých dvouch let.Mám pocit že na něj pořád jenom křičím,pořád mu něco zakazuji a podobně.Logicky čím víc zákazu tím je to horší a dělá akorát naschvaly.Nedokážu to zvládat v klidu a začínám mít pocit že tohle období zničí ten náš krásnej vztah co máme ...řekněte mi že v tom nejsem sama,uklidněte mě že ani období vzdoru nemůže zničit důvěru a vztah mezi matkou a dítětem😔sem zralá na psychologa😂díky...

nagojka
autor
1. črc 2024

@nagojka omlouvám se za gramatiku a chyby🤦🙈

pulse
1. črc 2024

@nagojka ahojky, u nás jako přes kopirak... Syn 3, 5roku. Teď jsme byli na víkendovém pobytu a já byla v neděli večer úplně psychicky na pokraji sil a to jsme byli na to s partnerem dva. Syn celý víkend nic nejedl, prostě nemá čas, nechce.. Vše jen aby bylo po jeho, když řekneme Ne, tak totální hysterak, vztekani.. S jídlem do 2.5roku úplně v pohodě, jedlik, snědl vše, teď skoro nic, nebo by jen nejradši sladkosti..

honatko092
1. črc 2024

Anoo, u nás taky. Syn bude mít za dva měsíce 4 roky a bojujeme. Se vším. Mám na něho omezený čas, protože mám ještě akční 19 měsíční dceru a na vysvětlování tolik času není, takže křičím víc než bych chtěla. Ujíždějí mi nervy častěji a častěji 😣 Ale vím, že až přejde tohle období, přijde jiné 🤦🏻‍♀️Posílám sílu.

nagojka
autor
1. črc 2024

@pulse přesně..mi byli teď týden v Tunisu a já sem snad psychicky ještě víc vyčerpaná než normálně ..u nás sem ale na všechno sama...partner mi se synem moc nepomáhá,nehlídá...akorát si s ním pohraje ale aby se postaral to ne...teď teda vidí tohle období a že já dost často křičím tak se začíná zapojovat a snaží se mu věci vystlit ale stejně ..jakmile není po jeho hned se naštve začne být hnusný,vztekat se brečet ..nechci tohle triko,nedávej mi to,chci tohle triko.Dneska sme zrovna měli dvě scény během večera...Amok že si nepůjde čistit zuby že nechce a pak že chce na spaní triko.Pokoj má v podkroví bez klimozky takže 26 stupňů a on si prostě musí vzít triko s ještě se zachumlat pod peřinu až po krk.Samozrejme se spoceny že má úplně mokry polštář ale vysvětlit si to nenechá...

nagojka
autor
1. črc 2024

@honatko092 nechceš mi říct že tohle období bude trvat rok že ne😳😳😳😂😂🙈🙈🤦já mít k tomuhle ještě mladší mimco jdu si to hodit😂😂😂ve školce to s ním budou mít těžký a on s nima😂😂😂posílám sílu i já tobě❤️

queenp
1. črc 2024

Díky bohu za vás,že v tom nejsem sama❤️ Zrovna řeším taky krizi. Starší 8let má PAS(Asperger) a mladší 3 roky byl donedávna oproti bráchovi ten klidnější, rozumnější, poslouchal a trošku mi vyrovnával ten vesmír, když se starším je to náročnější a byl mojí "jistotou a oporou".....Teď bych ho vystřelila na Mars 🤬 Sice nemá extra záchvaty vzteku,ale neposlouchá, utíká, nevnímá, věnuje se všemu a ničemu zaráz, předtím jedl a teď nesní skoro nic a je horší nejedlík, než ten náš starší autista. Úplně se děsím školky 🤦

klokanka31
1. črc 2024

@nagojka Buď v klidu, tímhle si asi projde každý...jen někdo dřív, někdo později...🙂 A chce to nadhled, jak je člověk vytočený a křičí, je to pak akorát horší. Naše dneska pištěla, že na spaní chce pyžamo s dlouhým rukávem, a fakt jí nešlo vysvětlit, že i v noci je dost teplo a akorát se upeče. Tak jsem na to šla jinak, začala jsem jí dělat divadýlko s dvěma tričkama s krátkým rukávem, že se jako hádají které si naše malá oblékne. No hihňala se, a ještě ráda si pak jedno oblékla. Jindy taky zkoušela že se jí nechtějí čistit zuby. Tam si vymyslím např.že kartáček bude smutný že nemá co na práci. Měla období že si nechtěla mýt vlásky. Tam zase skvěle posloužil náš pes. Zrovna se drbal, tak jsem malé říkala ať se podívá na hafana, že si nechce mýt kožíšek, a asi se k němu nastěhovaly blešky. Jako jsou to kolikrát kraviny, ale dělá to, co je potřeba a s úsměvem, obejde se to bez křiku.

me_druhe_ja
1. črc 2024

Dneska se moje skoro 3,5 leta sekla na psychomotorice, kam chodí starší. On je tam vždy 45 min sám a já jdu s ní na hřiště. A dneska že nejde pryč. Zkusila jsem to po dobrým ale nic. Odejít jsme musely, nemohla jsem s ní smlouvat půl hodiny. Tak jsem ji capla a vyvedla ven. A venku totální hysterak, byla úplně mimo, ležela uprostřed cesty, takže jsem ji zase musela násilím odtáhnout čím jsem to zhoršila ještě. Pak jsem musela opět násilím držet, protože jsme byly u silnice a ona by tam v tom záchvatu vběhla pod auto.
Takže místo hřiště byla půl hodiny v totálním amoku. Až pak se uklidnila. Jak dostane tento záchvaty, nepomůže nic.
A máme to často. Z ničeho nic se najednou sekne a z toho přejde do tohoto. Žádný super rady nepomáhají, žádná metoda není lepší ani horší. Takže se jen modlím, at to přejde.
Jinak ona s tím začala kolem dvou a půl. Pak to na pár měsíců přestalo...a teď zas začlo.

nagojka
autor
1. črc 2024

@klokanka31 díky za tipy to je přesně to co potřebuju...nějak nakopnout a pomoct s tím jak to všechno zvládnout a dítě nezadupat do země 😂😂

nagojka
autor
1. črc 2024

@me_druhe_ja ty jo taky dobrý...takovýhle záchvaty teda ještě úplně nemá🙈ale nemá to k tomu daleko kolikrát brečí tak hystericky a vztekle že sotva lape po dechu...😔a tohle já hrozně těžce nesu.mam pocit že mu ubližuju,bojím se mě prostě nebude mít rád že si o mě bude myslet že nemám ráda jeho když mu něco dovolim atd .nejsem tip co by zrovna dvakrát zastával respektující výchovu i když se mi to líbí ale taky ho nemlatim..občas dostane přes ruku když mi schválně smete hrnek s čajem ze stolu,dneska mi do jogurtu hodil plysovyho medvěda💪🤷nedokážu mu prostě vysvětlit že na stůl se nic nehaze...a přesně jak říkáš...čím víc mu to vyčítám o to víc to dělá...

zmrzlinka
2. črc 2024

Je to období a přejde to.Hlavne je třeba držet hranice.Drz se a školky se neboj,tam děti fungují většinou líp než doma.

jannym
2. črc 2024

Jako matka dvou ted jiz 6 a 10 letych deti vas muzu ujistit ze to prejde, ale neradujte se prilis, ted u te 10 lete s laskou vzpominam jak byla roztomile drzkata kdyz byla mala, ted je z ni kysely drzkaty podebrany vred…a to jeste nejsme v prave puberte 🙂 Ano je to vycerpavajici v kazdem veku deti, ale zase me moc tesi kdyz je ve skolskych zarizeni chvali jak jsou sikovni, spoluoracujici a empaticti (aspon nekde)a ja si uz rok frcim na AD - kombinace nasi atypicky usporadane rodiny, prace na full time, dve deti na full time a moje vlekla nemoc me uz dostaly na dno mych psychickych sil a jednoho dne jsem zjistila ze uz nemam kde brat