Ahoj, prosím o radu, jaké hračky jsou podle Vás nejlepší v 8 měsících. Ale hlavně - máte nějaký přehled, do jakých hraček mimčo "doroste" a kdy?
Ptám se, protože mě zaráží, jak se ty informace různí. A výrobci hraček taky pěkně matou - např. Kroužky na tyč jsou 6m+, ale na obrázku je tam vkládá evidentně dítě 9 měsíců minimálně.
Jak se v tom zorientovat? Chtěla bych hračky nabízet v pravou dobu. (Ano, je to individuální, ale mít prostě přehled). Máte nějaký tahák?
Děkuji
Na tohle ti asi někdo dá univerzální radu. Stejně tak, jako si některý dítko samo sedne v půl roce a druhé v roce, tak i tak některé umí navlékat kroužky v 10m a jiné až po roce a půl. 🙂
Vyrobci si jen hlidaji zada... Kdyz napisou +3 a mimco tu hracku rozbije, bude cucat ci si ublizi... nemuzes je zazalovat. Kazde dite je jine a ja treba prvni roky nekoukala kdy jsou treba Vanoce, narozeniny (stejne tomu nerozumi) a kupovala co je zrovna potreba. Jen loni nam vyslo, ze mel treba starsi kolo pod stromkem, jinak by ho stejne na jare dostal "jen tak". Holt clovek i neco koupi, zkusi a dite to zatim nezaujme a chvili to lezi.
U starsiho jsem to taky resila a planovala a mladsi uz si vesele hrala s cim chtela, protoze to bylo doma a necekalo se az na to bude mit vek 😅
Já jsem to dělala vždy tak, že vybírám hračky pro o něco starší, než děti aktuálně jsou, a takové, aby si s nimi mohli hrát třeba i několik let. A pak nabízím. Každé dítě je jiné a co jednoho baví a nedá z ruky, druhé dítě nemusí vůbec zajímat.
Přesně jak píše @jane46 . Mladší to mají v tomto ohledu jednodušší, protože si hrají s tím, co se jim právě líbí a nikdo neřeší, že je to třeba pro děti od 2 roky starší 🙂
Mám pocit, že se dětem nejvíce líbí mobil, klíče od auta a notebook v každém věku, protože nějak ví, že jsou to důležité hračky rodičů a chtějí je taky :D
Mně se líbí kromě různých kousátek, kostek, kroužků, když je rodič tolerantní vůči tomu, že dítě objevuje svět. Třeba v kuchyni vytáhne ze šuplíku plastovou misku a vařečku a tak si hraje s tím. Samozřejmě nesmí to být nůž.
Je to dost individualni, ale u nas v 9. mesicich cokoli co ma kolecka. Auticka, vlacky. Kdyz se jim da zmacknout komin s piskatkem, tim lip. Provlikacky, sice neprotahne cele, ale za prvni sesup koralek dostane. Interaktivni kostka, leporela, plysaky, varecky, michacky, misticky, maslovacky, poklicky, vicka od zavarovacek, kelimky.
To je strašně individuální - mám dvě děti a každé z nich zajimaly jiné věci a v jiném věku. Něco zvládali mnohem dřív než je "doporučené", něco třeba až později nebo je to nezajímalo vůbec...
https://www.mamaaja.cz/prvni-rok-miminka/#osmi-...
Třeba tady je popsané, co by mělo mimčo v jednotlivých měsících v prvním roce umět. Tak podle toho volit hračky