Jak zabavit 9měsíčního lenocha?

meggie12345
4. únor 2018

Ahoj holky,
prosím o radu! Náš malý je pěkný lenoch 😐 teď mu bude 9 měsíců a ještě se neplazí, neleze, nesedí... Většinu času tráví na bříšku a otáčí se jak hodinové ručičky. Je na něm vidět, že hračky ho už nebaví, chvíli si s nějakou hraje a pak akorát všechno odhazuje 😐 je fakt těžké ho celý den zabavit a už z toho začínám být bezradná... Dejte prosím nějaké tipy, jak mu to zpestřit... Čekám, kdy se konečně hne z místa a začne prozkoumávat okolí, ale do té doby musíme nějak vydržet...

maretavan
4. únor 2018

A co třeba knížky? Můj syn je měl docela rád a nebo třeba cvičit (koukni na net na cviky s dětmi) aspoň udeláš i něco pro sebe. Já měla nejraději skupinové cvičení kde pozná i jiné děti, ty se ,,vyvenčíš‘‘ a jeho to může i posunout, co se pohybování týče.

meggie12345
autor
5. únor 2018

@maretavan knížky jsem už zkoušela, ale vůbec ho nezajímají ☹ snaží se je akorát nacpat do pusy, ale obrázky mu jsou šumák... O cvičení jsem také už přemýšlela, jenže on na sebe nenechá moc sáhnout, jakmile nedělá pohyb po svém, tak je oheň na střeše ☹ a taky se trochu bojím, že všechny děti budou oproti němu pohybově napřed, takže tam pak nebudeme stíhat?

petulak7
5. únor 2018

Tak si domu pozvi fyzioterapeutku, zkoukne ho a poradi ti popripade nejake jednoduche cviky. Nejake kamarady ve svem veku nema? Vetsinou opravdu dost pomuze, kdyz se stykaji s vrstevniky, spoustu toho od sebe odkoukaji. Nasi male pomohl k lezeni takovy ten valec s rolnickama uvnitr a taky jsme ji lakali na jidlo, hracky, dudlik...lezela na brisku a my jsme pred ni posouvali, o co zrovna jevila zajem. Tak hodne stesti 🙂

swetlusska
5. únor 2018

nám radili na fyzioterapii dávat ho na velký cvičící balón. Má z něj rozhled a bude ho okolí pak třeba zajímat víc a víc. Nebo taky pouštět mu písničky, né TV ale jen na poslouchání prostě pohádky a písničky, že ho to "motivuje" nebo co 🙂) U nás to fungovalo a funguje..

evee24
5. únor 2018

Tak nám se díky problémům s tělem rozlezla az v 11 měsících. Takže chápu. Oni by potřebovali lozit ale nemůžou. Aspoň naše to tak mela. Takže hračky obměňovat. Pohadky na cvičení a písničky. No a noseni. Fyzioterapie se není třeba bát. Nám dali bobatha a všechno bylo hrou.

zmrzlinka
5. únor 2018

Skus nejake cvičení pro mimina ve vašem okolí. Nebo plavání.

sarad
6. únor 2018

Tohle znám, tu nudu s miminkem, které sice nechce nic dělat, ale zároveň chce nějak zabavit. Nám čas vždycky nejlépe utekl ve společnosti jiných lidí, třeba když k nám na návštěvu přišli o trochu starší děti, které už něco dělali a syn je pozoroval anebo naopak mi šli k někomu na návštěvu.