Jak zabavit 6měsíční mimi?

ladymaky
7. zář 2021

Holky jak zabavit mimi? Jako už jsem celkem zoufalá, a to Nekecám.... Moje první mimi bylo úplně v pohodě, kam jsem ho dala, tak byl, snad ani neplakal atd... Zato tohle mimo je pravý opak... Kam ho dám, tam nechce být... Na břiše vydrží 10min si hrát a pak začne kňourat a když ho ne vezmu, tak za chvíli řev, pak dalších 10min je pod kolotočem a zase už ho to neba a kňourani a pak pod hrazdou a to samé... Takhle uplyne 30min a co jako dal? Ještě nesedí ani neleze,, takže co s ním? Pak jedině na ruku a nosit, ale z toho už jsem ko a celý den skoro jen nosím... Nosítko nechce, v kočárku vydrží jen na spaní, pak chce ven... Zkusila jsem i sporťák do pololehu, ale tam vydrží taky 10min a chce ven, přijde mi, i ze ho ty hračky snad serou 🤦🤦🤦nosim po baráku a ukazuju věci, ale to nejde donekonečna á, když mu pak hračky ukazuju já a dělám kraviny, tak u toho vydrží chvíli dyl.. Takze fakt nevím... Přijde mi že e je takový nezabavitelny... Pak je ještě chvíli v lehátku a to se aspoň najím... Ja už nevím, co jako s ním dělat... Zpívám taky, ale to je zas chvíle a před sebou - 12 h a absolutně netuším, co budeme dělat

aselluska
7. zář 2021

@ladymaky u nás to bylo jen takové období, než se začal o věci zajímat sám. Ale mě to nepřišlo, protože mám první a tedy nemám srovnání. Tak chápu, že v porovnání s prvním to je zoufalý. Jak si sám mohl pro hračku jakýkoliv způsobem, více se tím zabavil. Je to náročné, a to jak fy, tak psy. Udělala jsem v každé místnosti stanoviště na hraní. Hračky byly pouze v té dané místnosti. V jedné koberec, v druhé lino, ve třetí pěnová podložka. A zase byl na chvíli klid. Pak jsem mu také ukazovala kde co. Třeba to také brzy přejde.

ajja87
7. zář 2021

@ladymaky jeee, ty jsi to psala za mě 😁😁😁řeším totiž úplně to stejný🙈🙈🙈

biciklissie
7. zář 2021

U nás to bylo to samé. Trvalo to asi od půl roku do roka, cca, už přesně nevím to časově rozmezí. Dcera byla i pohybové pomalejší, takže než se sama trochu zabavila, trvalo to dlouho. Bylo to, mimo šestinedělí, nejvíc psychicky náročné období. Večer už jsem vždycky byla na masli. Fakt pomáhalo jen vše střídat. Jak polohy, tak umístění v místnosti, místnosti, vnitrek, venek, činnosti. Jinak pořád nespokojenost. Jako přejde to, ale je to náročné.

veroniqess
8. zář 2021

Vydrž, než se rozplazí (u nás právě v šesti měsících) a bude to všechno lepší. Některé děti takove jsou 🙈

dandulka85
12. zář 2021

@ladymaky jako bys psala o mém půlročním synovi (s tím rozdílem, že starší syn byl taky aktivnější a hlasitý, ale on měl dudlík, takže se dal obalamutit). Řekla bych, že je to teď o něco lepší, že ho mám na ruce méně, i v kuchyni vydržíme déle. Ale v kočárku je ochotný být, jen když spí, pak začne nadávat (i když občas si tam už zvládne chvíli i hrát). Dneska jsem mu přehodila kočárek na sporťák, uvidím, jak se mu tam bude líbit. V nosítku nějakou dobu vydrží, ale musí se s ním stále chodit, takže nic neudělám. Tudíž jsem na vše rezignovala, doma uklízím, když je ochotný si hrát sám nebo mě v klidu pozorovat. Když spí, jdu s ním raději ven. Oba potřebujeme čerstvý vzduch a já se tím odreaguju. Doma střídám místa, kde pobýváme. V koupelně při přebalování jsme i přes půl hodiny, když si tam hraje a je v klidu. Párkrát jsme takhle kempovali i před záchodem, protože to byla hrozná sranda.