Jak zabavit 5týdenní miminko?

andreacantu
8. pro 2021

Ahoj maminky

Prosim o radu, nase dcerka, ted jsou ji 4 tydny krasne prospiva a roste, ale ja bych se ji rada “spravne” venovala, ikdyz pozornost jeste dlouho neudrzi. Prosim o tipy co je idealni delat ve stavu bdelosti s miminkem, uz je cas na sedacku apod? Dekuji

emamaira
8. pro 2021

Nevím, jakou sedačku myslíš, ale miminko jistě samostatně nesedí, tak určitě nedávat nikam, kde by ji sedačka v sedě uměle podpírala.
Teď je čas na kolotoč nad postýlku, hrazdičku, černobílé obrázky, dávat na bříško, povídat si, zpívat ji, dělat na ni různé obličeje ...

michaela666
8. pro 2021

Kamarádka vychvalovala knížku Mámou hravě. Je jich víc podle věku, když budeš hodně bezradná tak můžeš zkusit tu. Jinak souhlasím s @emamaira sedačky a křesílka využívat minimálně. Když jsi sama doma, potřebuješ sprchu a nechceš nechat miminko samotné, ale určitě ne na zabavení.

pampeliska1313
8. pro 2021

Hrazdicka kde muže ležet, nad prckem hračky, zkoušela sem ukazovat hračky, dávat do ručiček, machlat po obličeji (to synovi zůstalo doteď, jen si tam nejradši machlá papírový kapesniky a perinu.:D) četla sem knížky, povídala, hrála si s rucickama a nozickama jakoze tancujeme a “tancovala” spolu s ním, ze třeba ležel na zádech a nozickama “jezdil na kole” nebo mě chytl za ruce a ruzne jsme kroužili ruckama a hejbali, teď se tomu už směje, když to děláme. A hodně mazlili. Ale třeba kamarádka už od měsíce zkoušela různý básnicky spojeny s dotykama po tele, aby pomalinku rozeviral její syn pěstičky. Ale stejně nejspokojenější byl při chování v náručí a mám pocit, ze ten zbytek jsem potrebovala já aby se něco dělo, že on tolik ne.:D

anetka9
8. pro 2021

Koukni sem, jsou tam věci, co mají zvládat každý měsíc života v prvním roce a tipy, jak zabavit atd🙂
https://www.mamaaja.cz/prvni-rok-miminka/#prvni...