Jak vysvětlit dceři, že teď tatínka neuvidí?

terez317
14. črc 2024

Dobrý večer maminky ❤️
Jak vysvětlit dvouleté dceři, že teď nějakou dobu tatínka neuvidí.
(Protože mě před měsícem fyzicky napadl.)
Od té doby se dcera s otcem neviděla.
Nějak se na něho neptá.
Dělám tak jak mi říká právník a policie.
Chtěla bych o tom mluvit s psychologem, jenže termín možný až v září.
Čekáme kdy bude soud, já bych chtěla ať se vídají po mojí a jeho domluvě.

moudivlacek
14. črc 2024

co nějakou krizovou linku? nevím, zda je dobré po napadení řešit návštěvy otce, počkala bych co psycholog, neříkám, že se nemají vidět do smrti, ale teď bych řešila primárně sebe, dceru a rozvod

l_
14. črc 2024

@terez317 pokud se nepta neres, az se zepta odpovez popravde - ze nevis.. nelzi, nemlz, odpovidej umerne veku a idealne neocernuj otce (coz v tehle situaci bude tezke elegantne vybruslit)..
Jinak teda bych asi nenechala dobrovolne dite s nasilnikem - to jsi odvazna... Pokud by otec na styku trval, chtela bych jen za dozoru treti osoby z duvodu bezpeci ditete..

chxy
14. črc 2024

Není nutné ji informovat. V tomto věku podle mě ta vazba na tátu bude minimální. Jen to nejnutnější, když se zeptá - nevím postačí. Dá se poradit i online se spoustou psychologů. Mrkni se i na svoji zdravotní pojišťovnu, kde na to často jsou i příspěvky - ušetříš.

terez317
autor
14. črc 2024

@l_ já mu dceru nechci dát. On dceru vyžaduje, pořád mi píše aji mým rodičům. Nereagujeme na to. Ale je to už otravné.
A dcera nemůže mít sním po soudu úplný zákaz vztyku, protože ublížil mě a né jí.

l_
14. črc 2024

@terez317 ze ublizil tobe, neznamena ze neublizi ji.. nerikam branit styku, ale zaridit bezpecny styk..

moudivlacek
14. črc 2024

@l_
@l_ naprostý souhlas

moudivlacek
14. črc 2024

@terez317 co konkrétně jste v té věci podnikla, krom odstěhování se?

mirin89
14. črc 2024

@terez317 vyhledej si moznost asistovaneho kontaktu v tvoji lokalite

janule0123
14. črc 2024

@terez317 když se nepta. Neřešila bych… zbytečně bych téma Tatinek neotvirala, ať si nevzpomene … a ideálně teda se na toto zeptat psychologa detskyho … jak se o tomhle bavit … protože to chce nějak adekvátně věku, až případně přijde nějaký dotaz proč je něco jinak …