Milé maminky a případně tatínkové,
moc ráda bych vás poprosila, zda byste mi nenapsali 3 věci, podle kterých se rozhodujete při výběru školky, miniškolky, jeslí ... jedná se o program, výuků jazyků, dopravní dostupnost, nebo na tom tolik nezáleží? Moc děkuji za rady! Přeji krásný předvánoční čas.
Vybirala jsem skolku pro 2,5leteho, kam chodi dvakrat tydne na dopoledne. Zajimala jsem se hlavne o program, vyhral u me montessori, protoze si myslim, ze sedi synovym zajmum a povaze. Dulezite pro me bylo i stravovani, nechci aby mi skolka naucila dite pit preslazene caje a dostavat za odmenu bonbony. krouzky jsem neresila, syn je jeste malicky a myslim, ze samotna skolka je pro nej az dost. Vyuku jazyku jsem nechtela, na to ma dost casu, zatim se snazi ovladnout cestinu a slovenstinu. Vybirala jsem ze skolek v okoli, s tim ze jsem ochotna dovazet autem do 15 minut.
Místo, doporučení známých. Programy se až tolik neliší, nebo spíš všechny jsou založeny na rozvíjení dítěte.
@uzivatelkapetra u nás ve škole dávají do jedné třídy max 5-6dětí, co spolu byli ve školce, ředitel to vysvětlovat tím, že vazby na kamarády nejsou až tak žádoucí, že děti co se nevídají o velkých prázdninách už tak silné nejsou a také, že se mají děti víc soustředit na školu, než na kamarádění o přestávce. Přání s kým chce být ve třídě mohly mít, splněné.
Vybírat si školku je vzácnost.
Dostupnost - sice se to předem třeba nezdá, ale pak praxe ukáže, kolik času zabere vození, vyzvedávání, pokud je to mimo dosah.
Doporučení, zkušenost maminek, co tam děti už mají.
A i u nás nedávají děti do školy s dětmi ze školky, rozdělí do tříd, aby si děti vytvořily nové vazby a spojily si nové kamarády s novým začátkem🙂
Díky za reakce. Jsme v Brně, takže možností je hodně. Spíše než školu, tak bych asi volila nějakou miniškolku - max. 12 dětí. A tam už docela velké rozdíly jsou.
Jestli jsou tam hodné paní učitelky-obvykle to ví ten, kdo už tam děti má nebo měl.Potom se třeba ukáže, že se tam naučí i pár slovíček z angličtiny-kromě jiného. Ale to se dá naučit i později.Když je školka blízko, nemusíte vstávat tak brzy, je-li druhé a další dítě nemocné, je snazší nechat někoho-kamarádku-na něj dohlédnot a za 15 minut se vrátit, když jsem starší odvedla, než jet daleko , malé s teplotou s sebou... U mne hrají roli zejména učitelky.Kroužky se doženou, budou-li děti chtít.
Moje pozadavky:
- respektujici pristup, waldorfska pedagogika
- casty pobyt venku, aktivity
- vhodna strava
- neockovane deti nejsou problem
-skolkovne je do 3000.
Skolku mame. 👍
@panickatlamicka Proboha kde?
@nutricnihodnota C.Budejovice 🙂
@panickatlamicka Jistěže😒 Kde jinde, než ku*evsky daleko od nás.
Jak se vám zdá Miniskolka Pupálek? Www.pupalek.cz
Já děti nemám, takže můj názor nemusí být relevantní, ale logicky bych dala prcka do školky v oblasti, kde bude chodit i na zš, kvůli kamarádům, ať pak nemusí do cizího kolektivu.