Holky, už se to tu asi řešilo, ale chtěla bych se zeptat, jak velkou fontanelu měly Vaše děti kolem třetího měsíce. Syn měl po narození VF 2x2 cm a teď ve 3 měsících 2x1 cm - zmenšuje se... Obvod hlavy má 42 cm (syn je celkově větší = 66,5 cm a 7550 g). Přiznám se, že mě to znepokojilo. Je to moje první dítě, vše moc reším - internet bych si nejraději zakázala 🙂 Je to zlo, pokud novopečená matka neustále hledá každý "prdeček" a nervuje se odchylkami vývoje 🙂 Moc děkuji!
tak tohle já řešila taky,ale s tím, že malý už nyní má skoro zarostlou v půl roce. od narození měl 2x2, pak se to během dvou měsíců změnilo na 0,5x0,5cm, teď už skoro nic. máš to v pohodě. Navíc dětští lékaři a to prominou zbytečně děsí maminky - nám říkali, že na neurologii a psali nám ještě vigantol 2 kapky denně a co se nedovím. Vigantol podporuje zánik fontanely - respektivě předepisuje se také ve větším množství v případech, že fontanela je velká, takže já ho vysadila hned a malý ho prostě nemá od druhého měsíce. můžeš být absolutně v klidu. a neboj, já to chápu - u prvního jsem hledala taky kde co - je to normální - protože je to vše nové 😉
Tohle by mela sledovat detska doktorka. My meli fontanelu 1x1 a nyni (5mesicu) jen na spicku prstu.