Jak to děláte, když dítě chodí na nočník a jdete ven?

24. črc 2022

Ahoj holky, dcerka chodí na nočník, na vše si vždy přijde sama a přirozeně, na nocnik jsem ji vůbec učit nemusela 💕😅 ale nevím jak venku.. doma je bez pleny, nechce ji.. na spaní ji dávám, i přesto že ji madam nechce, ale ještě neovládne spánek a nocnik.. tak si ji nechá, ale když se hned vzbudí okamžitě ji musí mít dole… to samé i venku.. ale neukáže nebo neřekne, že chce.. doma si prostě vstane, jde na nocnik a ukaze mi to.. tak nevím jak tedy venku?

Diky moc💕💐

palja
24. črc 2022

U dcery jsem koupila mobilní nočník. Nechtěla a neuměla si ještě drepnout, tak jsem koupila ten. Dal se využít i na koupališti, jsou do něj i sáčky.

jane46
24. črc 2022

Na zahrade jsme ho meli i venku, na vylety jsme meli zasobu tech jednorazovych a bezne prochazky/hriste uz chodili na travu, nevzpominam si, ze bych ho s sebou brala. Dceru jsem drzela a synovi taky ze zacatku pomahala. Ale chce to cas 😉

palja
24. črc 2022

https://www.nejbaby.cz/p/cestovni-nocnik-redukc...

Přesně tento, pak využiju i u mladší dcery.

odvarkova
24. črc 2022

Tahala jsem nočník sebou 🤷🏻‍♀️

95newmommy2020
24. črc 2022

Dávám plenu venku. Proste to nezvladam. On si i řekne EE, ale já ho neumím u toho držet. Nejde nám to. 😂 Když má plenu tak ji použije, když ji nemá tak si řekne. Takže bych řekla, ze už ten mozek dozral.

jirovapa
24. črc 2022

Dceru vezmu a nechám jí vyčůrat na kanál nebo někde na trávu. Už kakala i v lese. Zatím si neumí čupnout s oblečením tak, aby se nepočurala, tak jí držím já. Když je na zahradě nahatá, tak to zvládne sama někde bokem na trávu (malou potřebu). 🙂

kristyn86
24. črc 2022

@95newmommy2020 Ja syna davala curat na holku. To jsi zkousela? Az kolem 3,5 let se mi podarilo ho dat vycurat ve stoje. A cca od 4 let uz to umi sam.

aspie83
24. črc 2022

Mladší syn (20 měsíců) taky přestal asi před třemi týdny chtít plinku a začal chodit sám čůrat. Doma v pohodě, ale venku máme prostě spotřebu kratasu... On sice jde čůrat, ale sundá si kraťasy, sedne si na bobek a čůrá, takže si do nich nacura 🙈 pomoct nechce, to křičí sám, sám, jinak se nevycura... Takže prostě asi vydržet, než se to sami naučí, jinak nevím... Jen doufám, že to bude, než se ochladí 😀 Starší cural od začátku (také v tomto věku) ve stoje, jinak zase on odmítal, takže nevím 😀
U holky bych taky zkusila nabídnout pomoc, ale jestli to bude jako u nás, tak jedině ten mobilní nočník..

95newmommy2020
25. črc 2022

@kristyn86 Jo dávala a fungovalo to, ale pak do mě skoro každý jel, ze musim ve stoje jinak ještě v 5 letech ho budu zvedat a budou se mu smát. A ve stoje nám to nejde

eviicka
25. črc 2022

Náš starší zpočátku chtěl pouze na nočník, nic jiného (takže se na trávu nevyčural a držel to). Brala jsem nočník sebou (jen tedy na delší prochazky-cesty), 1 - 2 hodinové procházky vydržel.

kristyn86
25. črc 2022

@95newmommy2020 Ale ne,to jsou zase kecy okoli 🤦 Me to tedy nikdy nikdo nekomentoval. Stejne mu tu plenku jednou das pryc a co pak...Na nocnik si taky seda?Nas si na nocnik sedal. I na zachod. Ve skolce objevil pisoar a podle me videl i ostatni kluky a od te doby zacal curat venku ve stoje a doma obcas ve stoje na wc. Takze to strida. Ale jak byl maly a mel malyho pindika,tak ja akorat mela pocurany ruce a on boty a kalhoty,kdyz jsem ho davala ve stoje. Prijde mi skoda,aby se maly v lete paril v plince,kdyz uz umi bxt bez 😀 Jinak syn hlasil,ze chce curat,i kdyz mel plinku,nevycural by se do ni...,takze u nas proste takhle 😀

garpova
25. črc 2022

Ahoj, dcera byla bez pleny přes den od 1,5 roku. Ze začátku běžně počůraná podlaha, kamaše atd., ale to k tomu patří. V batůžku na ven si nosila kompletní náhradní oblečení, protože plenu jsem už kvůli tomu nevracela. Někde jsem se dočetla, že děcka jsou potom zmatený, když jednou plenu mají a jindy ne. Na noc ji odmítla si vzít v 2,5 a že se stane nehoda, s tím počítám. Na čůrání si řekne bez problému, vyžaduje asistenci, ale když musí tak vše na nočníku zvládá i sama-posadit, vyčůrat, otřít, vylít a hlavně spláchnout, kvůli tomu chodí na záchod i když nepotřebuje. 😄

95newmommy2020
25. črc 2022

@kristyn86 to jo, on si seda. Jen na bobik chce vyloženě plenku.

lentilkah
25. črc 2022

@95newmommy2020 Taky jsem ze zacatku davala syna "na holku" Tatka to hur nesl, ale co 😀

anetkad
25. črc 2022

@kristyn86 taky jsem tak ze začátku syna dávala čůrat 😀

ekou
25. črc 2022

Cestovni nocnik 🙂

anetkad
25. črc 2022

@95newmommy2020 syn čůral taky na holku, měl rok a půl, pak jsem na doma koupila pisoárek a na tom se krásně naučil ve stoje- je tam vrtulka, kterou čůráním roztočí, kolem těch dvou let chodil už normálně ve stoje, vůbec bych nějaké řeči neposlouchala 🙂 hlavní pro mě bylo, že je v suchu a bez plíny 🙂

lesniskritci
25. črc 2022

@95newmommy2020 Náš skřítek má čerstvé 2 roky a venku to od začátku řešíme tak, že když chce jít čůrat, tak mu prostě vysleču kraťasy/tepláky i slipy/trencle a on se pěkně ve stoje sám vyčurá. Jen sem tam poradím “dej nožky od sebe”. Pěkně se tím naučil, že musí vystrčit bříško, aby čůral dopředu. Už zvládáme i s oblečením - držím stahnuté u kotníků a táhnu dozadu. 😁

amenophus
26. črc 2022

My se hlavne snazili vzdy spravne nacasovat - tzn dukladne se vycurat oredtim nez vyrazime ven, vzdy s sebou nahradni obleceni. Pokud jsme se zdrzeli, podrzela jsem ji - byla ochotna curat "ke stromecku jako pejsek". Ale prusvih byl treba v letadle, ve vlaku nebo proste ve meste kde neni travicka. Ma fobii z verejnych zachodku. Ja sama je taky nemusim, tak nevim , jestli jsem to na ni trochu neprenesla, ale ona z nich ma vylozene fobii. Jednou kdyz jinbyky 2 roky jsme jeli asi 8 hodin vlakem a ona se tam odmitala vycurat, mela z toho makyho zachodku ve vlaku klaustrofobii a hystericky rvala jen jsme se k nemu priblizily. A fakt to celejch tech 8 hodin vydrzela, vycurala se az kdyz jsme dorazily na misto na normalni zachod.
Na delsi cesty autem bereme normalne nocnik a proste cas od casu zastavime na odpocivadle, dame nocnik na nejake misto s hezkym vyhledem a tam vesele truni 🙂. K tomu je pakmdobre s sebou vozit i polni lopatku, protoze v pripade velke potreby je obcas problem kam to potom vylit.

amenophus
26. črc 2022

@palja tohle vypada jako genialni vynalez! To poridim do letadla az ooketime 14 hodin!

martiniquest
26. črc 2022

Moje deti se ze dne na den odplinkovaly komplet. A venku si rekly, takze jsem synovi podrzela pindu a dceru ted drzim ve vzduchu. Kamaradka sebou jednu dobu bravala nocnik.

monoclanek
26. črc 2022

@odvarkova jsem ráda, že nejsem jediná 😂🙏